Moja siostra też bardzo dużo mebli do siebie zamówiła przez allegro i niektóre są solidniejsze niż np z BRW. Ma w korytarzu szafę z Agata meble z przesuwanymi drzwiami, do drzwi musieli ściągnąć z tej szyby, bo same się ciągle otwierały, szafa w ogóle się buja na każdą stronę i grozi zawaleniem
na natomiast w salonie komodę i kanapę z allegro, wszystkie meble u swojego starszaka i komodę i szafę w sypialni. Te meble są duuuzo stabilniejsze, wyglądają nawet solidniej
A no widzicie to nie ma reguły, ale przyszło mi łóżko z ikei hemnes i na dzień dzisiejszy wygląda ładnie i wygląda dość solidnie więc zobaczymy jak długo posłuży
Ikea ma dość fajne meble. Niektóre są super, bo są po prostu proste i zwykłe
Mega fajna taka lampa , miałam podobną na początku u chłopaków w pokoju ale była zamawiana w sklepie jaśniej w Gdańsku
Ja właśnie tą zamówiłam. Jest trochę mniejsza niż się spodziewałam, ale super wygląda ![]()
Oo to super teraz będę wykańczać pokój u synów i też się samej zastanawiam czy takiej nie zaanonsować , ale chyba będę szukać już coś dla starszaków
Ja LEDowe też zamówiłam sobie do salonu i sypialni, ale inny wzór ![]()
Jestem i ja i córka zadowolone, długo czegoś do niej szukaliśmy i znaleźliśmy
Ma któraś fotel do karmienia który by poleciła? Nie za kosmiczne pieniądze
myślę nad uszakiem z Ikea
U nas jest taki z jyska, dorwałam na BF za 265 zł do niego też można kupić podnóżek, aleeee no ja na razie tyle co go testowałam to siedziałam w nim z poduszka do karmienia żeby sprawdzić czy się mieszczę albo po prostu “chillowalam” i jak na tyle to jestem z niego zadowolona ![]()
Ja chciałam kupić fotel ale wstrzymałam się i bardzo dobrze zrobiłam bo karmie w różnych częściach w domu. Przez pierwszy tydzień karmiłam na krześle z podnóżkiem z Ikea (takim do WC), teraz najczęściej na kanapie w pozycji na zgiętych kolanach, czasami karmię na krześle w jadalni a nogi opieram na drugim krześle. Za to mąż najczęściej karmi na hokerach przy wyspie i opiera łokieć o wyspę. Ale jesteśmy na butli, przez pierwsze 2 tygodnie byłam na KP i dobrze mi się karmiło właśnie z podnóżkiem do wc.
Gdybym kupiła fotel od razu jak planowałam to bym go nie używała bo nie karmię synka w sypialni. W nocy wolę zejść na dół do salonu i tam nakarmić synka, żeby nie budzić męża a poza tym tam jest podgrzewacz itd
Ale rozważałam ten z jysk który poleca @Efektdomi
O widziałam go , piękny jest
u mnie miejsce miałby w salonie i trochę wizualnie mi nie pasuje …ale do sypialni byłby idealny a tam już mam od biedy fotel:see_no_evil: Za duży dom mam i w salonie muszę mieć drugi ![]()
@SylwiaMK myślę że też się wstrzymam i po powrocie do domu zobaczę jak nam się będzie funkcjonować bo teraz dostałam taki impuls (szpitalna nuda) i myślę co mi się jeszcze może przydać
pierwszą córkę karmiłam w dzień w salonie na kanapie, ale na niej mi mega niewygodnie bo jest bardzo głęboka i za plecami musiałam mieć 3 poduszki żeby siedzieć jak należy i finalnie na szybko nie robiłam konstrukcji i siedziałam jak pokraka
Widziałam go ostatnio na sklepie, piękny jest i taki milutki materiał
ale sobie pomyślałam, że ja na pewno taki jasny ubrudzę ![]()
![]()
Ja to właściwie go zobaczyłam na tt i się na niego nakręciłam, ale w promocji był po 400 zł i mąż ciągle mówił poczekaj poczekaj, na BF będzie taniej i faktycznie - na BF był po 310 zł a jeszcze jakiś voucher miałam za zapisanie się do newslettera i wpadł za 260 zł, no to już się nawet nie zastanawialiśmy tylko od razu braliśmy bo w tej cenie ciężko by było coś znaleźć
a no i do całego wystroju pokoju pasuje, takzeee jesteśmy zadowoleni ![]()
Ja właśnie się zastanawiałam nad takim fotelem, bo mimo, że zakończyłam KP to córeczka zasypia wieczorem w swoim łóżeczku, ale w mojej obecności. A to śpiewam, a to coś czytam, więc przydałby się taki
Ja też chciałam taki fotel do karmienia, ale za pierwszym razem krótka karmiłam i teraz tak z rezerwą podchodzę do tego ile teraz będę kp. A miejsce w sypialni na fotel zajął regał z Ikei na zabawki, tak że tak ![]()
Ja włssnie kupilam fotel do karmienia ale z racji na to, że w naszej sypialni jie mam nic takiego i po zakonczeniu przegody z karkieniem fotel wyladuje jako miejsce do relaksowania sie i czytania ksiazek w sypialni ![]()
@Mamaprzygod ja bardzo dużo takich impulsów miałam w szpitalu i co chwilę patrzyłam co jeszcze kupić ![]()
Jak byłam w szpitalu to chciałam kupić fotel z myślą o karmieniu a później o czytaniu bajek jak synek będzie zasypiał u siebie w pokoju, ale z tym drugim jeszcze poczekam, bo póki co od urodzenia zasypia sam, może w ogóle nam się nie przyda taki fotel
Mi by się u córki przydał ale nie ma miejsca w pokoju
zasypia u siebie w łóżku ale ktoś musi być obok i do tego przeznaczony jest 150cm Misiek Zdzisiek Na podłodze jaki materac dla nas.
Ledwo wstawałam z niego na koniec już mąż miał dyżur usypiania