Teraz jest tyle tych dziwnych chorób że nie zawsze nawet lekarze je leczą bo mogą się pomylić w diagnozie.
sonia też uważam, że jak maluch ma chorobę zakaźną to zostaje w domu i najlepiej zero wizyt gości.
Ja również sobie nie wyobrazam aby gdzieś pójść w gości z chorym dzieckiem.Zaś jak ktoś bardzo chce przyjść w odwiedziny na swoją odpowiedzialność to nie bede zamykać przed nim drzwi.
dokladnie prsy zakaznej chorobie sie nie wychodzi…
gdy ma się małe dzieci to często wizyty są odkładane nawet o kilka m-cy, albo jedno jest chore, potem drugie, potem my nie mamy czasu i tak schodzi
nawet jak się do lekarza jedzie to jest wyznaczone osobne pomieszczenie na przyjęcia osób chorych na choroby zakaźne
niestety nei w kazdej przychodni
U nas tez tak nie jest, wszystkie dzieci z jednego korytarza idą na szczepienia jest inny gabinet ale tak naprawdę to tylko kilka metrów dalej i chore dzieci przechodzą obok.
oby ta choroba córci nie dopadła
Ja też mam nadzieję, ze nas taa choroba nie dopadnie. Niestety teraz wiadomo o coraz większej ilosci róznych chorób ![]()
w mojej przychodni np. nie ma osobnego wejścia dla dzieci zdrowych i chorych :((
u nas jest osobne wejscie to jest swietne rozwiazanie, bo jak przychodze z dzieckiem na szczepienie czy bilnas, to mam pewnosc,z e sie od nikogo nie zarazi
u na sjest wyznaczona godzina kiedy są szczepienia i wizyty patronażowe i wtedy w przychodni nie ma dzieci chorych a jeśli jakieś jest to zdrowe dzieci są kierowane zamiast do przychodni to do gabinetu szczepień
u nas też jeżeli są chore dzieci to te zdrowe kierowane są do zabiegowego, ale jednak przechodzą przez poczekalnię pełną zarazków
A wprzychodni do której mam zamiar zapisać moje dziecko jest osobno wejście do poradni dzieci zdrowych i chorych.
co do za dziwne choroby, pierwsze o tym słyszę.
takie choroby zaraźliwe są niebezpieczne dla dzieci ale i dla nas samych musimy dbać o higienę aby się niezarazić
tez pierwszy raz slysze o tej chorobie, ogolnie tez uwazam ze do przychodni dla dzieci chorych powinno byc osobne wejscie u nas akurat tak nie jest ale znam takie co posiadaja 2 wejscia
u mnie są dwa pomieszczenia, w jednym są dizeci zdrowe w innym chore jakas to ochrona jest
Jak człowiek mało jeszcze wie.