Mleko Modyfikowane - co polecacie?

Pepti jest według mnie jak woda zabarwiona​:see_no_evil: ono chyba jest pozbawione tego białka co uczula dzieci , ale widzę dużą poprawę co do skóry synka na buzi ale za to mały vzasem zje wszystko ale marudzi widzę że mu nie smakuje :see_no_evil:

1 polubienie

A po jakim czasie zauważyłaś poprawę ? Synek jest tydzień na innym mleku i nie widzę dużej poprawy w stanie skóry, ale za to częściej się wypróżnia (wcześniej kupa buła raz na 3-4 dni a teraz codziennie)

Po tygodniu właśnie zauważyłam że Skóra nie jest już szorstka taka i przy brwiach już mu zaczęło znikać. Tylko widzę że taj średniawo mu smakuje ale je w miarę :see_no_evil: . My mamy typowo alergiczne mleko a wy nan Ha czyli rozdrobnione cząstki żeby dziecko lepiej trawiło .

Tak tak pediatra mówiła że najpierw spróbujemy z HA, a dopiero później jak nie będzie poprawy to przejdziemy na typowo alergiczne. Zdziwiłam się no ale stwierdziłam że spróbujemy. Trochę zdziwiło mnie to bo wcześniej synek był na supreme pro a tam też jest hydrolizowane białko, ale pediatra mówiła że w ha białko jest pocięte bardziej i że jak po 2-3 tygodniach nie będzie poprawy to zmienimy . A to typowo alergiczne pediatra wypisuje wam na receptę z refundacją ?

Jeszcze nie bo najpierw musimy mieć zaswiadczenie od specjalisty a potem dopiero pediatra będzie wypisywał nam recepte. Mąż był u znajomej aptekarki i powiedziała że jej dzieciom dermatolog wypisała zaswiadczenie i kupowała po refundowanej cenie . W ramtym roku dla córki szukaliśmy alergologa dziecięcego na Dolnym Śląsku i nigdzie nie było wolnego miejsca nawet prywatnie kolejki za pół roku , ja jestem w szoku że taki problem tu jest ze specjalistami .

1 polubienie

To faktycznie masakra, a mleko kupować trzeba.

Dokładnie i jeszcze te mleko nie jest tanie…bez refundacji i tylko 400 gram to w dwa dni i nie ma …

Ja pamiętam jak przestałam ściągać mleko i byłam w szoku ile tego mleka idzie i że jednak KPI to duża oszczędność. Szkoda że tylko te małe puszki są tego mleka.

@Patrycjaw25 @daga1271 dokładnie, a ktoś kto nie ma dzieci mówi, że 800 + zostaje jak tyle to czasem samo mleko kosztuje jak dziecko pije specjalistyczne.
Niby dobrze jak jest, bo jakby nie było też by trzeba było kupić.

1 polubienie

Dokładnie jak się karmi mm kasy idzie miesięcznie tyle że tragedia :face_with_monocle:
@ironiczniepateyczna dokładnie te puszeczki po 400 g a u nas mały średnio chce jeść to mleko i nie wiem co robić…jeszcze nocą jak wstanie to zje i śpi, rano też jeszcze nie marudzi ale w południe to jest ktzyk i vzasami nawet 150 ml nie zje

moja miała alergię na białko mleka krowiego jesteśmy na bebiko pepti syneo
Bebilon ha powodował więcej alergii

No, a właśnie ile czasem tego mleka się wyleje

Ja zauważyłam że od kiedy używamy ekspresu to o wiele mniej mleka się marnuje, bo robię mniejsze porcje i szybko dorabiam mając synka na rękach, w te kilka sekund nawet nie zdąży się zdenerwować, że jedzenie mu się skończyło :smiley:

Z moim drugim synem tez by to przeszło, bo on lubi sobie robić przerwy na odbicie. Ale u starszego ile zjadł ba jednym posiedzeniu tyle zjadł, więc ogrom się wylewało, bo jeszcze zawsze inaczej wypijał

Pamiętam że moja siostra też jak miała przerwę w jedzeniu to nie chciała wypić dokładki, musieliśmy szybko lecieć robić drugą butelkę i robić podmiankę jak jej się kończyło mleko :joy: a później trzeba było sprawnie robić podmiankę butelki :smiley: a z synkiem jest ekonomicznie, jak się skończy mleczko to cierpliwie czeka te kilka sekund i je dalej. Z nim teraz nie wiadomo czy zje 60, 120 czy może 180 :see_no_evil:
To jest mega w ekspresie że mogę synka trzymać na ręce i jednoczenie drugą ręką robić mleko. Wcześniej musiałam go odkładać i wtedy się wkurzał i czasami zjadł dokładkę a czasami już nie, więc zazwyczaj robiłam więcej no i wtedy sporo się marnowało.

U nas synek zjada całą porcję 150 ml chociaż czasami i 180 to zależy od dnia , ale tak z ekspresu świetnie się korzysta, wystarczy przycisk i mleko leci z odpowiednią temperaurą. Mega wygoda

Nie wiem czy ktoś używa, ale jakieś bakterie podobno są :x

Podrzucam info z grupy na fb o kolejnym wycofanym mleku

polecam na Instagramie konto @modyfikowanamama
wszystko dokładnie tłumaczy jakie mleko prawdopodnie możne pasować dla waszego maluszka
można zacząć od gos/fos lub z samym gos lub z tylko fos albo bez niczego
wszystko na rolka jest dokładnie opisane i dla kogo mogą pasować
skład mleka to nie wszystko to tylko narzędzie

Ja właśnie też znalazłam ostrzeżenie