Pepti jest według mnie jak woda zabarwiona:see_no_evil: ono chyba jest pozbawione tego białka co uczula dzieci , ale widzę dużą poprawę co do skóry synka na buzi ale za to mały vzasem zje wszystko ale marudzi widzę że mu nie smakuje ![]()
A po jakim czasie zauważyłaś poprawę ? Synek jest tydzień na innym mleku i nie widzę dużej poprawy w stanie skóry, ale za to częściej się wypróżnia (wcześniej kupa buła raz na 3-4 dni a teraz codziennie)
Po tygodniu właśnie zauważyłam że Skóra nie jest już szorstka taka i przy brwiach już mu zaczęło znikać. Tylko widzę że taj średniawo mu smakuje ale je w miarę
. My mamy typowo alergiczne mleko a wy nan Ha czyli rozdrobnione cząstki żeby dziecko lepiej trawiło .
Tak tak pediatra mówiła że najpierw spróbujemy z HA, a dopiero później jak nie będzie poprawy to przejdziemy na typowo alergiczne. Zdziwiłam się no ale stwierdziłam że spróbujemy. Trochę zdziwiło mnie to bo wcześniej synek był na supreme pro a tam też jest hydrolizowane białko, ale pediatra mówiła że w ha białko jest pocięte bardziej i że jak po 2-3 tygodniach nie będzie poprawy to zmienimy . A to typowo alergiczne pediatra wypisuje wam na receptę z refundacją ?
Jeszcze nie bo najpierw musimy mieć zaswiadczenie od specjalisty a potem dopiero pediatra będzie wypisywał nam recepte. Mąż był u znajomej aptekarki i powiedziała że jej dzieciom dermatolog wypisała zaswiadczenie i kupowała po refundowanej cenie . W ramtym roku dla córki szukaliśmy alergologa dziecięcego na Dolnym Śląsku i nigdzie nie było wolnego miejsca nawet prywatnie kolejki za pół roku , ja jestem w szoku że taki problem tu jest ze specjalistami .
To faktycznie masakra, a mleko kupować trzeba.
Dokładnie i jeszcze te mleko nie jest tanie…bez refundacji i tylko 400 gram to w dwa dni i nie ma …
Ja pamiętam jak przestałam ściągać mleko i byłam w szoku ile tego mleka idzie i że jednak KPI to duża oszczędność. Szkoda że tylko te małe puszki są tego mleka.
@Patrycjaw25 @daga1271 dokładnie, a ktoś kto nie ma dzieci mówi, że 800 + zostaje jak tyle to czasem samo mleko kosztuje jak dziecko pije specjalistyczne.
Niby dobrze jak jest, bo jakby nie było też by trzeba było kupić.
Dokładnie jak się karmi mm kasy idzie miesięcznie tyle że tragedia ![]()
@ironiczniepateyczna dokładnie te puszeczki po 400 g a u nas mały średnio chce jeść to mleko i nie wiem co robić…jeszcze nocą jak wstanie to zje i śpi, rano też jeszcze nie marudzi ale w południe to jest ktzyk i vzasami nawet 150 ml nie zje
moja miała alergię na białko mleka krowiego jesteśmy na bebiko pepti syneo
Bebilon ha powodował więcej alergii
No, a właśnie ile czasem tego mleka się wyleje
Ja zauważyłam że od kiedy używamy ekspresu to o wiele mniej mleka się marnuje, bo robię mniejsze porcje i szybko dorabiam mając synka na rękach, w te kilka sekund nawet nie zdąży się zdenerwować, że jedzenie mu się skończyło ![]()
Z moim drugim synem tez by to przeszło, bo on lubi sobie robić przerwy na odbicie. Ale u starszego ile zjadł ba jednym posiedzeniu tyle zjadł, więc ogrom się wylewało, bo jeszcze zawsze inaczej wypijał
Pamiętam że moja siostra też jak miała przerwę w jedzeniu to nie chciała wypić dokładki, musieliśmy szybko lecieć robić drugą butelkę i robić podmiankę jak jej się kończyło mleko
a później trzeba było sprawnie robić podmiankę butelki
a z synkiem jest ekonomicznie, jak się skończy mleczko to cierpliwie czeka te kilka sekund i je dalej. Z nim teraz nie wiadomo czy zje 60, 120 czy może 180 ![]()
To jest mega w ekspresie że mogę synka trzymać na ręce i jednoczenie drugą ręką robić mleko. Wcześniej musiałam go odkładać i wtedy się wkurzał i czasami zjadł dokładkę a czasami już nie, więc zazwyczaj robiłam więcej no i wtedy sporo się marnowało.
U nas synek zjada całą porcję 150 ml chociaż czasami i 180 to zależy od dnia , ale tak z ekspresu świetnie się korzysta, wystarczy przycisk i mleko leci z odpowiednią temperaurą. Mega wygoda
polecam na Instagramie konto @modyfikowanamama
wszystko dokładnie tłumaczy jakie mleko prawdopodnie możne pasować dla waszego maluszka
można zacząć od gos/fos lub z samym gos lub z tylko fos albo bez niczego
wszystko na rolka jest dokładnie opisane i dla kogo mogą pasować
skład mleka to nie wszystko to tylko narzędzie