Mleko Modyfikowane - co polecacie?

Ja córkę chce karmić do roku tylko swoim mlekiem, mam nadzieję że już w tym czasie wszystko się unormuje bo bała bym się teraz wybrać jakieś inne

1 polubienie

Szczerze słyszałam o nim wiele ale polozna mi je poleciła. Powiedziała że mimo tego całego zamieszania z nim jest to najlepsze mleko bo ma bardzo prosty skład. I tak naprawdę karmiłam tym mlekiem od początku w sensie najpierw dokarmiam małego a później już przeszliśmy całkiem na smilka ale ja kupowałam nie ten zwykły tylko smok Max. Nie mieliśmy nigdy żadnych problemów skórnych ani brzuszkowych. Jak się boisz to lactovit jest bardzo podobnym mlekiem do smilka. Emilka ma smak śmietanki jest przepyszny i mimo że niby to nie mleko tak jak piszą bo ono zawiera colostrum czyli siarę bydlęca należy pod kontrolę weterynaryjną a nie sanepidu dlatego jego przeciwnicy mają z tym taki problem. Ja karmiłam prawie 2 lata i ze swojej strony mogę polecić. Jeżeli zamawiasz u nich na stronie to sobie zbierasz punkty za zamówienia i później możesz sobie sumie ich na jakieś chusteczki, płyn do naczyń czy mleko. Ogólnie ja polecam.
Problem ze smilkiem jak zagłębiałam się w temat jest taki że oni mieć chcą dodawać olejów do mleka a niby normy unijne tego wymagają. Dlatego mleko nie zostało dopuszczone do sprzedaży w normalnych sklepach. Można znaleźć kontrole sanepidu u nich ale to wygląda inaczej bo to to samo co produkcja serów bo to też pochodzi od zwierząt. No tam jest gruba akcja tak naprawdę z tym mlekiem i w sumie nie wiadomo co myśleć i kogo słuchać.
No ja karmiłam nim i nic złego na jego temat nie powiem.

Ja nigdy u nich nic s mleku nie znalazłam i puszki też były zawsze czyste. Raz kupiłam uzupelniacz który był uszkodzony, zadzwoniłam do nich i pani powiedziała że mi wyśle nowy albo jak będę składać kolejne zamówienie to dadzą mi jeden dodatkowo i faktycznie tak było

1 polubienie

Dzięki że się podzieliłaś doświadczeniem. Ile ludzi tyle opinii. Fajnie że się wam sprawdziło :slight_smile: Gdzieś czytałam że pepti zostało sprawdzone i nie wycofali żadnej partii, ale nie wiem czy to na 100% prawda. Na razie przy nim chyba zostanę bo Maksiu ma wysypkę na twarzy i nie wiem czy to trądzik czy alergia bmk, ja przeszłam na owsiane na razie.

Właśnie ile ludzi tyle opinii. Ale to jedynak ze wszystkim

Ja nie kupiłabym mleka, które nie jest dopuszczone przez Sanepid. W ogóle nie kupuję leków/żywności, która nie spełnia jakichś norm, czy to unijnych czy np Polskich, jak właśnie to mleko lub krople sab simplex.
Trochę dla mnie to też bajanie, że producent nie chce czegoś dodawać, żeby nie szkodzić, bo jak dla mnie to już trochę wchodzi e teorie spiskowe, a temu też się sprzeciwiam i po prostu w nie nie wierzę :sweat_smile:

2 polubienia

My byliśmy u dermatologa dostaliśmy zaświadczenie i to mleko mamy o połowę taniej.

Które? Bebilon pepti? Ja dostałam od neonatologa receptę i potem dzwoniłam do rodzinnej żeby wystawiła i mam 30% refundacji :slight_smile:

Ja jak je używałam, to też dostałam z refundacją

A w Twoim przypadku na jakiej podstawie z refundacją ?

tez to mlodszemu daje ake by mieć refundacje to znow muszę zaświadczenie od specjalisty

Nie mam pojęcia. Było i nas podejrzenie alergii na BMK, pediatra zaleciła podawać to mleko. Wykupiłam 2 razy, a później wróciłam do normalnego mleka, bo nie było żadnej różnicy, a to pepti niechętnie piła

1 polubienie

U nas pediatra powiedziała że to nie po mleku ma wysypkę tylko od czapki…i że nie ma sensu zmieniać mleka na pepti…powiedziałam że pojadę do dermatologa a ona że nie ma potrzeby. Zrobiłam po swojemu i pojechaliśmy do dermatologa i nam stwierdziła że ma AZS i jak najbardziej na tym mleku powinniśmy być jesli widać poprawę.

1 polubienie

Ja po doświadczeniu z naszą lekarką boje się już iść z czym kolwiek, dopóki nie poszłam do neonatologa po opinie i potwierdzenie że synek ma dobre wyniki to rodzinna kazała mu co 3 dni krew pobierać … tak się zna na morfologii niemowląt jak kot na gwiazdach, ale na mleko wystawiła receptę bez żadnego ale. A powodem dla neonatolog było to ze starszą siostra miała pepti i że mąż ma alergie skórne. Nawet synek nie miał wysypki, bliźniaczce od razu tez dała a nawet jej na wizycie nie było :see_no_evil: Apropo recept i refundacji to kiedyś nasza doktor córce przepisała nebud na 100%, a koleżance inna lekarka za darmo dla dziecka. To zapytałam dlaczego nie mieliśmy refundacji, powiedziała że należy się przy astmie ( córka koleżanki nie ma i dostala). A teraz mleko bez wysypki przepisała :roll_eyes:

Masakra :confused:

Laktowit wprowadził dzienny limit zamówień :o

2 polubienia

A Wy używacie to mleko? :slight_smile:

Myślałam nad zmianą, jesteśmy na NAN- jesteśmy na HA od 3 tygodni i nie widzę poprawy skóry (AZS lub Łzs - dwóch pediatrów mówi co innego :see_no_evil:) a synek niechętnie pije to mleko. Ale w obecnej sytuacji jednak zostaniemy jeszcze chwilę na NAN. A post laktowit mignął mi na fb. Na mamilac jest to samo. Teraz jeszcze czytałam na fb mamilac że mają duże obciążenie strony i nie da się zamówi w ogóle mleka

1 polubienie

To u nas dwie córki miały alergie na mleko krowie , to ją wogule nie argumentowało, masakra i mimo wysypki ona nawet go nie obejrzała…stwierdziłam że nie lubi jak samemu się coś zmienia bez konsultacji z specjalistą i jak po jej zapytaniu kto nakazał zmienićleko i powiedziałam że sama zmieniłam jej mina była bezwzględna…i specjalnie nie mam wrażenie stwierdziła że to nie alergia na mleko.

1 polubienie

Masakra z tymi nlekami :see_no_evil: ja zamówiłam na zapas to taka paczkę dostałam rozwalona że puszki są uszkodzone. Ciekawe kiedy Gemini odpowie na reklamacje…

My jesteśmy na laktowit, najpierw było kp, niestety córka bardzo mało jadła i nie rozkręciła mi laktacji, musieliśmy przejść na mm i wybraliśmy laktowit, analizowałam różne firmy i różne składy i laktowit wypadł najlepiej jeżeli chodzi o skład, teraz dodatkowo wyszła afera z ta bakteria w różnych firmach i cieszę się że jesteśmy na laktowit, bo jako jedni z nielicznych nie wpisują się w skażone mleko, ogólnie jeżeli chodzi o zaparcia to myślę że to kwestia indywidualna, każde dziecko inaczej toleruje dane mleko, polecam laktowit bo to polska firma i naprawdę dbają o klienta, ja jakoś poprostu nie ufam masowej produkcji marketowej.