U nas świetnie sprawdza się HiPP Bio Combiotic – takie mleko maluch dostawał w szpitalu i… podawali je bez podgrzewania. Co ciekawe, w domu też pije je chętnie w temperaturze pokojowej, więc nie trzeba się stresować podgrzewaniem, a maluch jest zadowolony.
Mała rada
– jeśli maluch przyzwyczai się do mleka w temperaturze pokojowej, później może być trudniej przekonać go do ciepłego. Warto o tym pamiętać przy zmianie sposobu podawania.
Ja właśnie coraz częściej słyszę o tym mleku laktovit słyszałam że jest to Polskj producent czy to prawda?
Podobno Polski, ale teraz to ciężko mi zaufać jakiemu kolwiek mleku. My na szczęście tylko dolarmiałyśmy się tym złotym nan. Teraz zdecydowałam się przejść na kozie ale córeczce ono ewidentnie nie smakuje. Myślę właśnie nad laktowitem.
Też jak patrzyłam to lactowit super jakoaciowo wychodzi ale my jesteśmy na hipp comfort ze wzgledu na problemy z 
Hipp niestety składowo jest słaby ale za to na razie nic nie wycofują.
@Paula54555 tez byliśmy na poczatku na mleku zlotym z Nan i ogolnie spoko jakosciowo ale musielismy odstawić ze względu na brzuszek. Jakie kozie masz ? U nas kozie tak zapychało, że były mega problemy z zaparciami.
Temat mleka nie jest łatwy a czasami trzeba tyle przetestować aż trafi sie na coś co pasuje małemu brzuszkowi.
Widziałyście dziewczyny, że laktowit zmienił skład mleczka ?
Piszę tutaj jakby, ktoraś zmieniła na Laktowit. Wcześniej nie mieli ARA i dużo Mam z tego względu po aferze z Nan na nie zdecydowało. Teraz postanowili dodac do swojego mleka ARA …
Ale to akurat dobrze, bo olej ara wpływa korzystnie na rozwój mózgu, wzroku i ogólnie olej ara jest składnikiem który występuje w mleku matki. Mają zupełnie innego dostawcę niż nestle, bebilon i bebiko. Wyświetliło mi się na fb post z ich fanpage i wrzucili nawet badania że olej który stosują jest bezpieczny.
W komentarzach widziałam że była burza, ale olej został wprowadzony w odpowiedzi na prośby rodziców … może nie do końca fortunny moment, ale lepiej że wprowadzili teraz niż tak jak planowali na wiosnę, bo uniknie się sytuacji że dziecko będzie dostawało raz mleko z nowym składem a raz ze starym- tu chodzi mi o to że są braki w aptekach, na stronach internetowych itp więc sklepy nie mają zapasów starego mleka, więc w sprzedaży będzie tylko z nowym składem
Może i dobra zmiana ale biedne dzieciaczki co miały zmieniane mleczko np. z Nan na laktowit a teraz znowu mają zmianę skladu więc tak jakby znowu inne mleczko. Delikatniejsze brzuszki mogą to odchorować.
1 polubienie
Jej zmieniają te składy mieszają w tych mlekach i wtedy strach podawać dziecku
Ja nie chce nawet wiedzieć co w takich malutkich brzuszkach się wtedy dzieje
Całej Care, początkowo próbowaliśmy Caprima ale było chyba za ciężkie.
u nas właśnie Capri Care synka strasznie zapchało
ale co brzuszek to opinia
U nas tak samo
A gdy próbowaliśmy na chwilę zmienić na inne, to wtedy pojawiły się problemy brzuszkowe i mały nie potrafił się nasycić innym mlekiem tak jak tym.
M bardzo podobną sytuację. Po porodzie pierwszego synka, karmiłam go jedynie chwilę swoim mlekiem. Po około trzech miesiącach przeszliśmy na mleko modyfikowane. Mam ny, że tym razem będzie lepiej ale też chcę mieć w zapasie jakieś mleko, bo nigdy nic nie wiadomo 
3 miesiace to j tak super wynik
ja planuje pol roku karmic jak sie uda
2 polubienia
@Efektdomi
bardzo kibicuje 
mnie sie udalo 8msc kpi do poki nie odrzucil
a teraz czas pokaze. narazie walka 2.5 miesiąca
trzymam kciuki
my się karmimy 4 miesiące i coś ostatnio jest gorzej ale jestem na redukcji, więc muszę się wspomóc i rozkręcić trochę.
Czy któraś z Was używała mleczka koziego Caprima ? Capri Care nam nie pasowało i zastanawiam się nad tym.
Ja mam Zamiar do roku , że wynajmę byłam równy rok kpi a teraz z córką póki co tylko kp , ale już coraz bardziej jest to uciążliwe nigdzie jechać na szybko sama nie mogę
Ja myślałam nad kozim po przejsciu z bebilonu pepti, ale się właśnie zastanawiam czy synkowi posmakuje🤔
to oby soe udalo 
wszystko ma swoje plusy i minusy
kpi na codzien jest mega uciążliwe i straszny pracochłonny pochłaniacz czasu szczególnie jak sie odciąga 9-11 razy i nieraz dluzsze sesje… ale to daje mobilnosc
ale wszystko zalezy tez jakie dziecko i ile pokarmu
moi chłopcy potrafili jeden godzinę wisieć na cycu drugi pol godziny z efektem różnym a bedac kpi za ten czas odciagne nakarmie i czasu zostanie szczególnie patrzac na przyklad godzinnego wiszenia
dlatego coraz więcej mam spotykam ktore calkiem rezygnują z karmienia bo chca być mobilne