Mleko Modyfikowane - co polecacie?

Ja Asia polecam Caprima :grin: kozie ale jest najlepsze w smaku z tych co testowaliśmy. Smakowałam każde :rofl: bo mi modyfikowane smierdziało :rofl: a to mimo, że kozie to nie smierdzi i jako jedyne na delikatny brzuszek synka jest dobre

Bardzo dobre opinie czytałam na grupie facebookowej o mleku laktowit , bo jest polskie i bez oleju palmowego . My co prawda jesteśmy na human bo tak nam dali w szpitalu i tak zostaliśmy żeby nie zmieniać . Choć nie wiem co będzie dalej bo od tego tygodnia zaczęły nam się problemy brzuszkowe i zrobiliśmy badania i wyszła nam nietolerancja laktozy . Póki co próbujemy podawać kropelki i zobaczymy czy się uspokoi .

Musze popróbować. Najlepiej by mi pasowalo takie co jest do kupienia stacjonarnie :sweat_smile: ale jak bedzie trzeba to zamowie . Szkoda mi tylko calych opakowan bo ten maly baklazan nawet 10 ml nie wypil z tamtych :see_no_evil:

Dorwalam takie probki hipp w rossku . Dzis sprawdze czy jej podpasuje . Jak nie to kupie Capricore i zobaczymy :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

Ja od nich kaszki też kupuję to może na kaszce spróbuj bo jednak ten smak mleczka przebija.

Hippem tez pogaddzila . Ogolnie ja tez kaszke ryzowa kupuje z hipp i robie jej na moim mleku :grin: ale mm od nich nie chce . Jutro chce kupic capricore i licze ze z tym sie polubi .

Możesz też poprosić o próbki Capri care. Wysyłają na adres na ich stronie skoro mała gardzi każdym mlekiem to faktycznie bez sensu kupować całą puszkę. Chyba nan ma jeszcze te w buteleczkach i są w Rossmanie to jeszcze tego możesz spróbować

Nan nestle tez juz wyprobiwane :frowning: tez gardzi . Mala wyznaje chyba zasade “cyc to jednak cyc” co leci to pije a nic innego jej nie wchodzi .
Juz zglosilam sie do capricore sie o probki , ale nie wiem kiedy wysla . Jak bedzie to trwalo tyle co z bebiko i bebilonem to lepiej kupic :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

A wiec aktualizacja :see_no_evil:
Kupilam capricore i uwaga … gardzi :face_with_peeking_eye: zrobilam jej specjalnie 2 butelki. Jedna z moim mlekiem , druga z capri . Najpierw dalam mm jak tylko pociagnela tak szybko wyplyla :see_no_evil: szybko podmienilam butelki i jadla .
Tak wiec mam cala puche capricore :rofl: a zadnego chetnego do skonsumowania .
Jutro zadzwonie do mojej poloznej i zapytam co robic w takich sytuacjach . Wujek google podpowiada , zeby najpierw przyzwyczaic mloda do smaku mm i dac np w bidonie lub kubeczku i za pare dni powinna jesc ladnie z butli .
Po moich maratonach z probowaniem mm chyba malej cos zaszkodzilo . Mialyscie cos takiego z waszymi maluchami ? Najpierw myslalam ze ja cos ugryzlo , ale im dalej w las tym gorzej to wyglada i myślę, ze jesli bedzie sie powiekszac to popedzimy do lekarza .
Na 90 % jest to jakies uczuleniowe

A próbowałaś dać małej mleka z kubka otwartego albo z bidonu ? Mój synek nie chce pić wody z butelki bo ma takie „co Ty mi tu matką dajesz, mleczko zawsze stamtąd leci” a już z kubka czy bidonu bez problemu wypije wodę. np dziś nie wzięłam bidonu na zakupy, więc chciałam mi na szybko dać z butelki, ale pogardził.

A co do wysypki to synek ma alergię na BMK ale takiej wysypki nigdy po mleku nie miał

Wlasnie bede probowac . Juz naszykowalam mkeko w kubeczku Lovi Genius i zobaczymy co z tego bedzie .

1 polubienie

Kolejna aktualizacja sytuacji
Capricare odrzucone :see_no_evil: rozmawialam z polozna. Podpowiedziala Laktowit . Nie mam nic do stracenia . Spróbuję . Mowi , ze jesli nie bedzie chciala to znaczy , ze jest po prostu bystra i zeby ja przetrzymac do gloda to zje i wtedy lepiej tak zrobic z capricare .
Ja nie zamierzam zrezygnowac z karmienia piersia a wlasciwie z kpi , ale jednak dobrze miec jakies wsparcie na w razie “w”

Z tego mleczka mozna tez kaszke zrobic, moze w ta strone? Az zaluje, ze mnie zycie wylogowalo na kilka dni z forum, bo mam opakowanie jednorazowek z capricare 2 i moglabym Ci wyslac.

A ja tak z innej beczki, masz choinkę w domu ? :see_no_evil:

Ja moge Ci odsypać caprimy jakbyś chciała :slight_smile:

Hahah to taki dziwny kwiatek ala choinka :rofl: wysle wam zdjecie jak wroce do domu . Od zimy stoi i jakos tak zostal .
Madziu zobacze jak z tym Laktawitem i dam znac :pray: dziekuje bardzo
@Hedwiga dziekuje :heart: mamy juz puche i w razie jakby sie okazalo , ze mala po prostu grymasi to wlasnie zamierzam wrocic do capricare to licze , ze sie pucha nie zmarnuje
@magdap_96 o taka o :rofl::sweat_smile:

Jak coś to dawaj znać :grin:

Ooo śmeiszns drzewko, już myślałam że hodujesz choinkę na przyszły rok :rofl:

1 polubienie

Ej znam tego kwiatka mama go ma to arukia wyniosla czy jakoś tak. Całoroczna choinka hahahah

1 polubienie

O to ja nazwy nie znalam :grin: ale jak tak sobie stala to mi bylo szkoda jej wywalic czy cos :sweat_smile:
@magdap_96 haha kto wie co to na drugi rok wyrosnie :rofl:

1 polubienie

Mamy zwyciesce turnieju . Udalo sie z laktowit . Pije , teraz tylko czekac czy z brzuszkiem bedzie git :pray::pray:

3 polubienia

Czyli jednak tak jak pisałam wyżej , że jest mocno polecane na grupach facebookowych to prawda. Oby z brzuszkiem się udało .