Mleko Modyfikowane - co polecacie?

Niestety wszytsko zwrocila :frowning: juz nie mam pomyslu

Ja suknie ślubną ogłaszałam za różne kwoty i nikt nie chce :frowning: mega ciężko sprzedać… i do tego milion pytań

O widzisz ja się też nie spodziewałam że tak szybko sprzedam, ale wystawiłam taką cenę żeby poszło szybko bo nie mam gxzie tego trzymać.

O jeny , a byłam pewna , że będzie dobrze i podejdzie to mleczko .

Każde dziecko jest inne, więc tak jak mówisz, kupić jedną puszkę i wypróbować, bo bez sensu robić zapas, jesli okaże się, że dziecku nie podpasuje, choć wszyscy w otoczeniu je chwalą. W razie zaparć pojawił się fajny błonnik w proszku od Nan, więc jest się czym ratować.

@asiam1 sprawdza wam się to mleko? Ja na razie kp a w razie co mamy Bebilon Pepti ze względu na alergię na bmk ale pediatra chce zrobić próbę i przejść na zwykłe mm i tak czytam o nim dużo dobrych opinii i się zastanawiam między nim a Hipp :wink:

słyszałam ze laktowit bardzo pomaga na brzuszek, aż sama miałam momenty zwątpienia czy nie wprowadzić dziecku na wieczor butli, ale naradzie jest jakoś znośnie

1 polubienie

My z hippa zrezygnowaliśmy ze wzgledu na skład mleka ale że dziecko miało alergię to na bebilon oepti również a jak chciałam zmienić mleko już bo już przeszło to syn odrzucił mleko całkowicie , troche mnie to martwi i codziennie podaje mu serek aby miał codziennie dostarczany nabiał…nie wiem czemu odrzucił dałam dwa różne i to stopniowo mieszałam i wogule odkręa się jak tylko butelkę przystawiłam

1 polubienie

@Patrycjaw25 A pił Bebilon Pepti? bo mój nie znosi i jak czasami muszę go do karmić bo mam za mało pokarmu to po prostu masakra bo go nie chce pić … a przypomnij ile twój synek ma miesięcy? :smiling_face:

A nutramigen próbowałaś ? Też jest to mleko dla alergików .

Mój też nie chciał pić tego mleka , tragedia była wypijał butelkę całą tylko jak budził się w nocy tak to max pół butelki i koniec , to mleko mu nie smakowało i jakoś miesiąc temu chciałam go przezucic już na inne mleko bo alergia na bmk już mu przyszła to odżucił mleko całkowicie jak podajemy butelkę to odkręca główkę na bok i się krzywi nie chce nawet smoczka butelki wziąść do buzi…codziennie podaję mu chociaż jeden serek homogenizowany żeby jakiś nabiał chociaż dziennie jadł… synek za raz kończy rok.

@Redax33 to mleko jest aminokwasowe to już podobno dzieci całkowicie odrzucają ponoć smakuje jak ziemniaki nie wiem nie próbowałam :see_no_evil:

Moja córka jest na nim bo ma alergię na białko mleka krowiego ale też wiem , że piją je dzieci z AZS i innymi alergiami .
Nie wiem jak smakuje bo nie próbowałam . Jedyne co to nie pachnie ładnie . Ale udało się , że córka pije bez problemu to mleko , a wiem że ciężko dzieciom się na nie przerzucić ze względu na smak bo też pediatra i alergolog tak zakładali , że tak może być .

No właśnie ja słyszałam to samo że jak niepodejdzie nam pepti możemy jeszcze ten nutramigen ale czytałam tyle komentarzy mam na grupie na Facebooku i stwierdziłam że nawet nie próbujemy bo napewno tego nie wypije :smile:

Podobno Nutramigen jest jeszcze gorszy :frowning: my od tygodnia jesteśmy na zwykłym Bebilonie, cudowne uczucie jak mały normalnie wypija to mleko :face_with_hand_over_mouth: bo z Pepti była tragedia :dizzy_face:

No ja się cieszę , że udało się że córka pije . Na początku mieszaliśmy po miarce i robiła dziwną minę ale jakoś się udało .

Ja się zastanawiam czy nie wprowadzić młodemu mleko modyfikowane takie dla juniora, tak żeby miał od czasu do czasu no żeby w nocy 3 razy nie chciał pić cyca

A ile synek ma ? 3 razy w nocy się budzi to sporo

Moja to i że 4 razy się budzi , nie chce smoczka to chce chociaaz trochę mleka popić w nocy

Ma już 16 miesięcy ale teraz jest chory i ma katarek i to go wybudza ….

Normalnie to karmie raz ok 24-1 ale to raczej chyba z przyzwyczajenia je…. Chodź marzę by już przypiął całą noc

Jest to uciążliwe :frowning: jeszcze przecież wstajeszz i jedziesz do pracy :frowning: i musisz myśleć przez te 8 h :frowning: on się chyba przyzwyczaił wiesz . A jakbyś mu dawała sytsze jedzonko na noc? Ja czasem daje serek wiejski / cały zje / badz natury jogurt i też cały wcina.
Ale tez u nas było tak że mlodsza od maleńkiego spała mi całe nocki i nie budziła się wcale , jednynie jak jej 4 wychodziły to popłakiwała i przy grypie :frowning: