Ja bym dodała tylko pedicitamol, żeby w przypadku gorączki nie jezdzic po aptekach. Kosztuje chyba z 15 zł. Resztę dokupywałam jak była potrzeba i zalecenia pediatry/poloznej.
Zamiast sudocremu mamy bephanten. Termometr mam jeden zwykły a drugi bezdotykowy. Warto mieć 2 bo mi się zepsuł w najmniej odpowiednim momencie.
Kompresy jałowe na początku szybko u nas schodziły- do przemywania oczek i buźki w środku. Dziennie schodziły 2-3 kompresy. Później kupieałam już tylko niejalowe
Ja jeszcze z polecenia kuzynki bioGaja na problemy brzuszkowe
Z tymi lekami to bym się wstrzymała do wizyty pediatry środowiskowej bo ona też dopier leki do danej sytuacji dziecka. Też nam polecała leki na kolki ale nie były potrzebne czy też mleko.
Pedicitamol możesz kupić bo w sumie to i tak się przyda przy szczepieniach. Ale sugeruję kupić tą mniejszą pojemność bo po otwarciu można stosować do 6 miesięcy i potem się go wyrzuca więc szkoda kupować większy
Ja mam coś takiego z colorstories i też jestem zadowolona ![]()
A oprócz wkładki masz coś jeszcze od nich :)?
Tak tak dokładnie, położna mówiła nam że bez sensu kupować wcześniej jakieś probiotyki i leki itp bo wszystkie leki i suplementy takiemu maluszkowi powinno się dawać z zalecenia pediatry, ale że właśnie warto mieć coś na zbicie gorączki. Ja kupiłam i na szczęście nie było takiej potrzeby żeby podać. Miałam też octenisept ale to w sumie zawsze mamy w domowej apteczce ![]()
No ja nie rodziłam SN więc mogę jedynie powiedzieć co się przydaje przy CC. Oprócz podkładów i majtek siateczkowych to w późniejszym czasie maść na blizny
Serio to daje rade? Zawsze byłam sceptycznie do tego nastawiona… myślałam, że i tak i tak dziscko sie poci. W sumie nawet taka opinie kiedys od kogos slyszalam ![]()
Daje rade. Sama mam wkladke i widzę roznice. Corka nic sie nie poci. Główka sucha. A rok temu jechaliśmy na wesele i bylo 30 st więc mozna sobie wyobrazić co się dziejw w aucie. Coś Ty zero potu , polecamy wiec z @SylwiaMK ![]()
To powinno być must have przy wiosenno letniej wyprawce dla malucha.
No ja właśnie myślę by zakupić wkładkę taką do fotelika bo zauważyłam że mały ma mokre plecki po jeździe
Nie bedziesz żałowała
@chloria Tobie również polecę ją zakupić dla malca
bo widziałam że listę wrzucałaś co byśmy jeszcze dodały - to ja dodaję wkładkę antypotowa dla maluszka do fotelka ![]()
Dobra, to wrzucam ją na moją listę! ![]()
A z jakich firm macie?
Ja mam z colorstories ![]()
kupiłam ją w promce za 90 zl
babbacia dala na nią kaskę ![]()
![]()
Mi się przydał jeszcze papier toaletowy nawilżany , nakładki na toaletę i majtek zdecydowanie więcej tych siateczkowych bo też miałam 4 sztuki ale miałam kilka „awarii” plus długo byłam w szpitalu. I mi najlepiej sprawdziły się z horizona te fioletowe . I jeszcze kompresy multimam na piersi.
To ja też musiałam mojej kupić odrazu jak tylko się cieplej zrobiło
No właśnie ja muszę się rozejrzeć za jakąś fajną
Ja dokupiłam taką paczkę pampersów dla dorosłych
Ja z polecenia @SylwiaMK i @MamaSloneczka kupolam z colorstories, ale dopiero jutro u mnie będzie
teraz są na promce za 109 zł ![]()
@karolina27034 z biogaja mam złe wspomnienia bo mój maluch po niej nie czuł się zbyt dobrze
i w sumie jak nie ma wskazań to nie ma potrzeby go brać ![]()
A jak miał jakieś kolki to co mu dawałaś ?