My mieliśmy brać priobiotyki bo mały w szpitalu jeszcze był na antybiotyku
po tej biogai przerzuciliśmy się na Dicoflor, ale też nie używaliśmy jakoś długo ale wydaje mi się że był lepszy.
A biogaje też kupiłam bo moja kumpela mi bardzo polecała, ale no jak widać nie wszystko jest dla każdego ![]()
temat kolek nam ominął ![]()
Dziecko może mieć kolki po KP i po mm więc jak będziesz karmić mm to pediatra pomoże ci dobrać właściwe mleko. Ja KP ale nie mieliśmy kolek na szczęście. Kilka razy tylko się zdarzyło jak dokarmiałam mm. Wiem że są też specyfiki typu “espumisan” dla oczywiście dla maluszków bo nawet mi położna sorodwiskowa podawała ale nie kupowałam bo nie było potrzeby
Mi właśnie kuzynka mówiła że pomagało to jej córeczce na problemy z brzuszkiem ![]()
Mi teraz po jelitowce pediatra poleciła przez 7 dni dicoflor dla synka i muszę kupić właśnie
Polecasz jakiś konkretny laktator? ![]()
Przy pierwszym synku mialam na zime. Al przy Córeczce poczytalam ze to wcale nie takie bezpieczne (chyba nawert na forum tu byla rozmowa) i kupilam z jukki tylko na nóżki ochraniacz
Dziewczyny tu na forum polecaly. I na luty-kwiecien jak bylo zimno super.sprawa. szubko sie zaklada i zdejmuje.
Na lato to pieluszka muslinowa okrywam albo cienkim kocykiem. Dziecko sie moze pocic i wszystko by szlo w taki otulacz. Wiec wydaje mi się ze co chwila bylby do prania.
Ja rodziłam w kwietniu u miałam tylko kocyk. Przykryłam go rozkiem na czas zapakowaniando auta i powrotu do domu.
W lecie ten co @Kalusia161 pokazujesznto w sumie rzadko się chyba skorzysta…… No chyba że będzie brzydkie lato.
Tak tak. To raczej na chłodniejszy czas. Zima plus wiosna/jesień.
Właśnie planuje kupić od nich na jesień to okrycie. A powiedz czy nie spadło z fotelika ?
A na zamek to nie są tylko pajacyki? Body też wolę używać przez głowę niż zapinać milion napów w kopertowych ![]()
Tak, te majtki z horizon są super! No i w razie czego można prać. Ja byłam tydzień z dzieckiem w szpitalu i nie miałam jak domówić to mąż mi prał i przywoził znów
No ja w szpitalu wyrzucałam , a później koleżanka mi powiedziała , że można je prać . I w domu je piorę normalnie bo jeszcze ciągle je noszę.
Mi się bardziej sprawdziły majtki z bella mama ale może w tych horizon źle rozmiar dobrałam.
Tych z belli nie miałam ale wyglądają podobnie. Miałam z innej firmy nie pamiętam jaka to była ale jakaś mało znana to były tragiczne bo ten materiał był jakiś sztuczny i taki jak papier.
Mi z belli to żadne produkty okołoporodowe się nie sprawdzają ![]()
Nie. Na dole jest gumka ze sciagaczem . I jest tez gumka którą sie przeklada za tyl tez ściągana. Takze tezyma się ladnie.
Każdemu inaczej, mi się od nich też podkłady sprawdziły ![]()
Ja podpaski takie zwykłe na miesiączkę to bardzo lubię z Belli ale podkłady i wkładki laktacyjne uważam że są za grube i za słabo trzymają. W sensie że jak są mokre (ale nie nawet jakoś bardzo) to się brylują i rozwarstwiają ![]()
To mi przy okresie starczały podpali always i często kupowałam te dłuższe.
@Kalusia161 super dziękuję za informację.
@BeataSt a mi właśnie podpaski poporodowe najlepiej się sprawdziły , już przeszłam na normalne ale przez pierwsze dwa tygodnie tylko je używałam. Przez to, że były grube i długie, też mi się dobrze trzymały, nie wypadały ani nic.