Must have, rzeczy niezbędne dla niemowlaka

No to super że tak się sprawdziły :smiling_face: mi Canpol jednak lepiej :see_no_evil:

Z Canpol też mam, trochę mi zostało i już nie potrzebuje tak dużych więc zostawię je na czas okresu i na noc będę zakładać :smiley:

Dla mnie podpaski z Canpola najlepiej sie sprawdzały:)
Ja ogolnie od ponad 10 lat jestem niepodpaskowa praktycznie wiec dla.mnie polog jeden i drugi to byla katorga z tymi podpaskami i podkladami

1 polubienie

A co używasz? Tamponów?

Uzywasz tylko tamponów ? No wlasne tez mnie to ciekawi a to dlatego ze ja nie dam rady i mi po godzinie jest slabo i mnie mdli po tamponie , nie dosc ze nie umiem włożyć to ta wata mi się wszedzie rozlatywała 🫨

Mam to samo, jedyne tampony jakie są w miarę ok dla mnie to takie z aplikatorem, tampax miał kiedyś takie, ale dawno ich nie widziałam w sklepach

Ooo widzisz zapomniałam ze takie są :flushed:

Ja też jestem nie podpaskowa na codzień uzywam tamponów albo kubeczka menstruacyjnego. W połogu u mnie super sie sprawdziły majtki siateczkowe z canpol i podpaaski tez z canpol.

To ja lubię tamponów używać ale nie są generalnie wskazane dla mnie więc przerzuciłam się na podpaski ale w nich czuję się hmmm mniej czysta i świeża. Zwłaszcza na początku

@Mamuska357 @MamaSloneczka tak głównie tamponow. Podpaski bardzo rzadko.
Uzywam tych z ob

2 polubienia

Ja też długo w ciąży po urodzeniu nosiłam są wygodne po cc bardzo , jedne z lepszych

1 polubienie

Dziewczyny jest sprawa :grin: nie chcę robić osobnego wątku i uznałam, że tutaj tematycznie bedzie pasował. Moja bliska koleżanka jest w ciąży, rodzi w październiku i zaplanowałam sobie żeby zrobić jej paczkę fajnych, potrzebnych rzeczy w macierzyństwie. Odłożyłam kilka rzeczy z tego co mi zostało i trochę z paczek.

Mam odłożone: wkładki laktacyjne, podkłady do przewijania, butelkę natural shape, smoczek, mokre chusteczki, bepanthen, zestaw kosmetyków dla Mamy, pieluszki muślinowe i planuje w przyszłym miesiacu powalczyć o chustę elastyczną z leny lamb dla niej bo mówiła, że na chustę szkoda jej kasy. Jak myślicie co jeszcze warto dokupić i dorzucić do paki ?

1 polubienie

Ooo właśnie z tą chusta masz świetny pomysł :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: gmm może jakiś bidon jak masz dołącz :slight_smile:

Ja bym się ucieszyła z podgrzewacza do chusteczek, cały czas mówiłam że to zbędne a teraz zastanawiam się nad zakupem :smiley: mi się też przydają tetry i muśliny w dużych ilościach nie muszę się zastanawiać czy już muszę robić pranie i ile zostało czystych. Mam porozrzucane je po różnych miejscach w domu i nie muszę latać do komody po nią. Mamy książeczki bardzo fajne natuli: wierszyki na dobranoc, wierszyki bliskosciowe itd nie robimy czynności jakie są tam bo jest za mały ale czytamy codziennie. U nas sprawdza się też kokon więc uważam że to byłby fajny prezent.
Dla mamy myślę że super prezentem byłoby jedzenie do zamrażalki które można tylko wyjąć i odgrzać i nie żartuję :wink: poduszka do karmienia i jakieś fajna koszulka do karmienia :wink:

1 polubienie

Ja bym jeszcze wrzuciła płatki kosmetyczne dla niemowląt albo te ręczniki bawełniane do przemywania pupy i kompresy jałowe do oczow albo opakowanie soli fizjologicznej. Można też dorzucić te woreczki na brudne pieluchy

1 polubienie

Z takich rzeczy co mi przychodzą na myśl to etui na smoczek , można też podpaski porodowe , butelkę do podmywania , piankę ginexid, gwizdek do porodu , grzebień do łagodzenia bólu porodowego .

1 polubienie

Dziękuję dziewczyny za pomysły :grin: lista już coraz dłuższa :smiling_face_with_three_hearts: a chce zrobić taki mega box :grin: podgrzewcz do butelek jej jeszcze oddam bo mam na obecna chwilę dwa :grin:

2 polubienia

Bardzo fajnie że wpadłaś na taki pomysł. Można też dodać majtki siateczkowe, podkłady po porodowe

A co do tematu co się sprawdza to u mnie poduszka do karmienia, tylko muszę jakąś lepszą kupić i wanienka do mycia ze stelażem

1 polubienie

Ja wanienkę mam z Ikea bo jest fajna szeroka i kupiliśmy stelaż na allegro za około 100 zł. Później jeszcze kupiłam taką plastikową wkładkę do wanienki ale z wkładką gorzej myć plecy itd ale za to synkowi bardziej się podoba bo może chlapać ;D
Ma 7,5 miesiąca i wanienka jeszcze dobra