Must have, rzeczy niezbędne dla niemowlaka

Ja kupiłam wanienkę profilowana :face_holding_back_tears:

Ja użyłam dwa razy tej plastikowej dokładki do wanienki i leżała nw szufladzie cały czas - zbędny dodatek - i takmjak mówisz nie szło dziecka dokladnie umyć.

Wkładkę najbardziej doceniam jak muszę sama umyć synka. Bo tak to faktycznie zbędny dodatek

Edit: chociaż tak myślę że raz ta wkładka mnie uratowała jak synek ubrudził się z jedzenia i musiałam go umyć - wsadziłam go z tą wkładką do wanny i spłukałam całe jedzenie słuchawką prysznicowa.
Mamy te wkładkę

Kupiliśmy ją jak synek miał 1,5 miesiąca i w sumie od pół roku jest w użyciu i dalej jest dobra

1 polubienie

My delikatnie podnosiliśmy młoda by umyć plecki na wkaldce, też było to łatwiejsze jak kładliśmy na nią pieluszkę tetrowa. Jak tylko młoda zaczęła stabilnie siadać, wanienka poszła pod prysznic i tam dopiero zaczęło się chlapanie :see_no_evil::face_with_peeking_eye:

Ja mam takie leżaczki, wlansie z myślą żeby dać pod prysznic i na szybko ubyć bobasa

My pod prysznicem myliśmy mała tak od 3 miesiąca na sobie w sensie jedno wchodziło z młodą i ja myło a drugie przejmowalo. Teraz młoda już stoi pięknie pod prysznicem sama i chlapie nogami, wkłada swój żel na półkę itd :slightly_smiling_face:

Z chlapaniem to nie wiem czy może być gorzej :joy: chociaż w sumie … jak będzie siedział to dojdzie chlapanie rękami :see_no_evil:
@karolina27034 nie wiem czy będzie Wygodna taka wkładka bo nie ma nic żeby przytrzymać dziecko, np ta co ja mam na blokadę między nogami że dziecko się nie zsunie

Zgadzam się, my mieliśmy też taka zwykła jak angelcare i miała blokadę na dole między nóżkami więc młoda jak się nawet zsunęła trochę to nie ześlizgiwała się

Nieee , nie będę tego używać na niemowlaku :sweat_smile: bardziej już o takim większym a wanienkę mam taką profilowaną ale i tak myślę go trzymać na rękach albo kupić taką poduszkę ale to zobaczymy z czasem jak to wyjdzie w praniu

A moze tez jakis vouxher do kosnetyczkim fryzjera czy cis tam lubi :slight_smile: mi bykoby milo jakby ktos tak pomyślał o mnie jako kobiece, nie tylko jakk o mamie.

Voucher na catering :grinning: ja bym się najbardziej ucieszyła jakby mi ktoś pierogi zrobił żeby sobie mogła pomrozic :grinning::grinning: albo kocyk merino, u nas kocyk merino się super sprawdził 🩵

Ooo właśnie coś takiego mi by się przydało . Odrazu muszę zamówić moja mała jest dosyć ciężka a tak by na tym myślę lepiej było :smiling_face:

Ja na początku miała wanienkę Ikea ale ona jest malutka i mój młody dość szybko z niej wyrósł …. Używaliśmy jej na stelażu. Potem pozyskałam za darmo na grupie fb większą profilowaną i też używaliśmy na stelażu. A odkąd mały siadł to kąpiemy go normalnie w wannie. Kupiłam antypoślizgową wkładkę. Miałam też leżaczek ale u nas się nie sprawdził. Użyliśmy razu więcej nie korzystaliśmy. Łatwiej mi było go kąpać trzymając jedną ręką. Pokazała nam położna środowiskowa jak to robić …. Ale zawsze z mężem wspólnie kąpaliśmy małego.

@SylwiaMK
Też ta wanienkę wczoraj kupiłam, a stelaż wcześniej - dziś złożyłam i super zestaw wyszedł. Wkładki żadnej nie kupowałam. Jestem ciekawa jak nasze kąpiele będą wyglądać :bathtub:

Dziś złożyliśmy już komodę dla baby girl :cherry_blossom::face_holding_back_tears:
Zamawiam na nią przewijak. Łóżeczko już stoi. I tak jakoś inaczej się zaczyna robić w domku :face_holding_back_tears:

Oo a jaki przewijak zamawiasz ?

@karolina27034

Na komodę zamawiam nadstawkę taką :arrow_down:

A w miejsce na przewijak albo gumowy albo standardowy. Nie zdecydowałam się jeszcze, bo co mama to inna opinia :face_with_peeking_eye:

Jak patrzę na przewijaki na Vinted , to każdy z tych z gąbką ma uszczerbane rogi , ten materiał się tak psuje , też myślę żeby kupić ten gumowy

No ja się waham cały czas :frowning: Też pytanie ile dzidziuś będę używał przewijaka :frowning: Napewno nie chce inwestować w Leander :joy:

Ja mam taki jak ten ostatni tylko z firmy albero i oprócz tego że trochę wzór wyblakł to jest w idealnym stanie ale też w sypialni rzadko przewijamy - wieczorem i rano

1 polubienie

@chloria Też mi się strasznie podobają leander i wszystkie takie podobne są strasznie drogie jak na przewijak którego właśnie nie wiem ile będę używać :sob::sob:
@SylwiaMK a używasz na niego prześcieradła czy np tylko podkładu higienicznego?

1 polubienie