Wcześniej podkładów z canpol, teraz niczego, po myciu wiadomo ręcznik, ale tak normalnie to już nic nie kładę. Pielucha jest niewygodna jak dziecko się wierci a podkład zaraz ląduje w buzi.
My mamy przewijak lionelo i póki co się sprawdza.
Troche się dziecko ślizga ale nie przeszkadza nam to jakoś mocno.
Tez mam z tej firmy. Z synkeim przetrwal 2 lata. Zobavzyny jak teraz z córeczka koeljny da rade ![]()
Ale ja daje prześcieradło plus podklad
To ja też używam taki jak ten drugi jest na zdjęciu i cały czas podkładam podkłady bo jednak jak jest kulka to czasem się brudzi i wolę jego wyrzucać niż myć i dezynfekować cały przewijak
Te z firmy Alberto przepiękne printy mają
🩷
U nas wanienka mało była używana, mamy skladaną na stelażu z tym leżaczkiem właśnie używaliśmy do 3 mieskaca potem mąż poszedl raz z synkiem pod prysznic i tak zostało
teraz zastanawiamy się nad zakupem takiej wanienki/baseniku specjalnego pod prysznic.
@Kalusia161 kupiłam już jej duzy zestaw kosmetyków z bathandbodyworks
ale pomyślę i coś jej dorzuce jeszcze tylko dla niej ![]()
@Wesola95 kocyk merino to jest myśl! Też mamy i kochamy ![]()
@chloria my mamy leandera i ja jestem bardzo zadowolona i nke żałuję zakupu. Teraz przestajemy go używać a mały ma ponad 7 miesiecy. Teraz jest dużo ma rynku tańszych zamienników i ja polecam pójść w przewijak typu leander. Super się czyści i nie trzeba klasc podkładów czy prześcieradełek bo jest ciepły i miły w dotyku ![]()
@magdap_96 taka przyjaciółka to skarb ![]()
![]()
Nie chcesz się może zaprzyjaźnić ![]()
![]()
Moja mała jest tak dzika w wanience ciężko ją utrzymać, wszędzie mokro tak chlapie ![]()
Córeczka tez teraz ma fazę na uderzajieno wszystko nóżkami. Takze w wanience tez… i wszystko pływa wkolo ![]()
My zawsze kąpaliśmy synka w sypialni żeby było blisko do przewijaka ale była taka powódź po kąpieli że przenieśliśmy się do łazienki
To my kąpaliśmy zawsze przedpokojem koło łazienki
Ja mam w lazience taka niska komode. Idelna żeby polozyc wanienke ![]()
U nas kąpiel w łazience ale we dwoje jesteśmy. Sama to zawsze mam problem jak dziecko wyjąć i zawinąć w ręcznik ![]()
Jak urodzila się.corka to sie martwilam jak to bedzie kąpac Dwójkę Maluchow jak będę sama (mąz ma 2 zmiany). Ale nie jest tak źle
a czlowiek się tak mega stresowal jam mial jedno dziecko
No tak, zawsze kwestia perspektywy ![]()
Ja jestem ciekawa jak to u nas będzie w praktyce. Bo w szkole rodzenia czy na filmikach to wszystko pięknie ładnie - a życie później weryfikuje
Kąpać chcemy w łazience - myślimy czy bezpośrednio w kabinie (spokojnie, mamy tak dużą że zmieszczę się i ja i mąż i wanienka ze stelażem) czy ogólnie w łazience na środku ![]()
Ooooo to jest to mega rozwiązanie. My nie mieliśmy takiej możliwości. Jak masz taką dużą to chyba to będzie najlepsza opcja bo jednak chlapie się wszystko dookoła. Tylko ważne by zaraz obok mieć miejsce najkrótsza położysz dziecko jak wyciągniesz z wanienki
Musimy to jakoś zorganizować żeby było dobrze logistycznie i funkcjonalnie -ale myślę że to wyjdzie w praniu ![]()
To prawda w łazience najlepiej będzie . My mamy wanienkę z stelażem i kąpiemy w pokoju małej i już mamy zachlapana podłogę zawsze , a póki co jeszcze się nie pluska, ani nie rzuca . Łazienkę mamy za małą niestety.
To napewno. Zawsze człowiek coś planuje a potem jak nie pasuje to zmienia tak żeby pasowało