To prawda że wyjdzie w praniu bo jednak teoria a praktyka to co innego ![]()
Ja mam nadzieję że to co siebie umyśliłam w głowie przez ciążę wyjdzie mi jak się bobas urodzi
trzymam za siebie i męża kciuki żebyśmy się nie poddali w naszych założeniach ![]()
![]()
Haha
to tak jak ja mówiłam sobie, że maluch będzie bez smoczkowy, taa ![]()
![]()
@chloria my mamy wanienkę ze stelażem, kąpiemy na środku łazienki, nic się nie chlapie, ale może to po prostu mój mały jest spokojnym dzieckiem ![]()
![]()
U mnie większość rzeczy się sprawdziła które w ciąży założyłam ![]()
@Mamuska357
O super, super że się tak udało 🩷
No to faktycznie jest spokojny
u nas to dwie jak są w wannie to mamy basen w łazience , obie pluskają , rzucają się po wannie. Wczoraj młodsza ujechala i guza manna głowie
nie pierwszy i nie ostatni raz ![]()
U mnie był spokojny do 6 miesiąca, później zaczęło się chlapanie ale to w sumie wina męża bo mu okazał a synek szybko podłapał.
Na początku kąpaliśmy w sypialni, ale zaczął robić powódź to przenieśliśmy się do łazienki. Trochę przeszkadza mi tam brak przewijaka ale już się nie opłaca kupować na chwilę
My też tak mówimy ! Zobaczymy ile damy radę
mamy smoczek w razie co
To mój w wannie łazi i zrzuca wszystkie rzeczy z póki tj szampony, żele pod prysznic, kremy czy odżywki. Obowiązkowo wszystkie jego zabawki muszą być wrzucone do wanny. I też jak siedzi to chlapie woda i robi chlapu chlapu…… ale
Boi się jeszcze być spłukiwany prysznicem
Ja mam sposób na spłukiwanie szamponu - mówię zamknij oczkami szybko cyk spłuczemy żebyś się potem nie drapała po główce
albo biorę konewkę i udajemy , że pada deszczyk i spłukuje pianę ![]()
Widziałam że są takie czapeczki , ciekawe czy się sprawdzają
Właśnie myślę o konewce następnym razem …. Muszę wypróbować
Ja miałam cały czas zapiętą do góry - bałabym się że dziecko by mi przeturlać mogło ![]()
A pasami masz tę dostawkę spiętą z łóżkiem ? Ja nie łączyłam w ten sposób bo i tak dostawka miałam przy pierwszej kilkanaście cm obok łóżka a przy drugiej i innej części pokoju ![]()
No własnie, usunelam zdjecie bo na zdjeciu wyglada jakby byla wolnostojaca a jest z pasami normalnie. Mam model Lionelo Leonie Grey Stone — Łóżeczko dostawne i wlasnie jest dosuniete i zapiste pasami i nie trzeba zapinac tej scianki caly czas ale zaczelam sie ostaynio obawiac troche bo jakby zaczela sie ciut podnosic Klara ![]()
Noo czyli teoretycznie Dzieciątko nie powinno wpaść dziurę, choć noo ja mimo zabezpieczenia byłabym się juz na pewno od momentu jak dziecko zaczyna juz trzymać główkę bo lada chwila i zacznie sie na boki przekręcać.
To na pewno
na poczatlu Maluszek nie chlapie takze problemu nie ma ![]()
A potem to juz sie czlowiek zastanawia jak to zorganziowac zeby sprzatnia i strst bylo jak najmniej ![]()
U mnie tak pół na pół ale nie dzieją się te na które nie mam wpływu - wynikające z charakteru egzemplarza ![]()
@karolina27034 a jakie masz największe założenia?
@chloria my kąpiemy póki co w łazience na pralce bo stelaż nam się w łazience za bardzo nie mieści a pod kątem organizacji wolę przenieść bobasa w ręczniku szybko do sypialni niż ogarniać wannę w sypialni i potem wynosić i wylewać ![]()
Raz się zdarzyło że musiałam kąpać normalnie w naszej wannie pod prysznicem, bo awaria była taka że już nie warto było przewijać ![]()
@BeataSt ze będzie spał sam , obok nas ale sam to takiej najważniejsze założenie
i że nie będzie oglądał bajek( max przez kilka minut) ani korzystał z telefonu