A do kiedy chciałabyś bez bajek ?
Ja to w sumie nawet nie myślałam jeszcze jak to będzie z telefonami u dzieci ![]()
Chciałbym dużo mu czytać i opowiadać a jak będzie chciał oglądać bajkę to tylko jedną , żeby nie był za bardzo przebodźcowany
widząc jak są wychowani moi kuzyni to bym tak nie chciała ![]()
Moja siostra tak nauczyła dzieciaki że jedzą oglądając tylko…… jest to bardzo złe
Też tego bardzo chcę unikać ![]()
Też chciałabym jak najwięcej czytać. Na razie czytamy ciągle to samo jednak noworodek to trochę inaczej ale ja kocham czytać więc mam już dla niego sporo książeczek takich 2,3 + ![]()
![]()
![]()
To ja dla tego malucha na razie mam książeczki i karty kontrastowe a później mam pozapisywanych kilka polecajek mam tu z forum na książeczki ![]()
Ja jak jest promocja to kupuje nie mogę się powstrzymać ale też mam pozapisywane różne na przyszłość ![]()
Dla mnie to ważne żeby czytać i opowiadać
Dużo dziecku
wtedy na pewno się będzie inaczej rozwijać i mieć większą wiedzę na różne tematy ![]()
Też tak myślę i zasób słownictwa i słyszy nasz głos . Wspólne czytanie jest piękne. Ja czytam synowi często i mąż też się stara zazwyczaj czyta jak ja karmie wieczorem i tak sobie razem spędzamy czas
Super to jest ![]()
też wprowadzę czytanie przy karmieniu ![]()
Oj tao czytać dużo warto ![]()
@karolina27034 czasem w.przypadku bajek wybieralam mniejsze zlo. Jak maly mial RSV vzy grype.typu A dość poważną to np. Zeby zrobic 5 czy 6 inhalacji na dzien musialm wlaczyc bajki. Mialam wybór- bajkj lub ewnatualnie szpital.jak inhalacji nie bedzie sie dalo zrobić.
@Mamuska357 dlatego ja sie cieszę ze na dole nie mamy telewizora. Maly je w kuchni ptzy stole.
Ja wiem to czasem nie uniknione
ale jak się da to ograniczać będę
Fajna , taka edukacyjna
zapisane na liście życzeń haha
Ja po zakupach ubranek, gadżetów i innych - teraz zastanawiam się co do „zabawy” / edukacji kupić dla dzidziusia?
U mnie Synek na telefonie nic nie oglada.
Uczyny że czas jedzenia to czas jedzenie a nie robienia innych rzeczy.
I bardzo dobrze. U mnie też tak jest. Chodź musi mieć coś w łapkach więc zawsze jakieś miseczki czy kubeczki albo łyżeczki ma i się tam nimi bawi jak go karmie
Wiadomo, ze dziecko to tylko dziecko
ale uwazam, ze ogladanie bajek to ostatnia rzecz na ktora się powinno pozwalać przy jedeniu.
Ja bym nie mogła bo byśmy mieli wszystko zalane ![]()
Spermo dostaje puste rzeczy do zabawy tylko