Must have, rzeczy niezbędne dla niemowlaka

A do kiedy chciałabyś bez bajek ?
Ja to w sumie nawet nie myślałam jeszcze jak to będzie z telefonami u dzieci :slight_smile:

Chciałbym dużo mu czytać i opowiadać a jak będzie chciał oglądać bajkę to tylko jedną , żeby nie był za bardzo przebodźcowany :sweat_smile: widząc jak są wychowani moi kuzyni to bym tak nie chciała :sweat_smile:

Moja siostra tak nauczyła dzieciaki że jedzą oglądając tylko…… jest to bardzo złe

1 polubienie

Też tego bardzo chcę unikać :frowning:

Też chciałabym jak najwięcej czytać. Na razie czytamy ciągle to samo jednak noworodek to trochę inaczej ale ja kocham czytać więc mam już dla niego sporo książeczek takich 2,3 + :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

To ja dla tego malucha na razie mam książeczki i karty kontrastowe a później mam pozapisywanych kilka polecajek mam tu z forum na książeczki :heart_eyes:

Ja jak jest promocja to kupuje nie mogę się powstrzymać ale też mam pozapisywane różne na przyszłość :slight_smile:

Dla mnie to ważne żeby czytać i opowiadać
Dużo dziecku :face_holding_back_tears: wtedy na pewno się będzie inaczej rozwijać i mieć większą wiedzę na różne tematy :face_holding_back_tears:

Też tak myślę i zasób słownictwa i słyszy nasz głos . Wspólne czytanie jest piękne. Ja czytam synowi często i mąż też się stara zazwyczaj czyta jak ja karmie wieczorem i tak sobie razem spędzamy czas

Super to jest :face_holding_back_tears::heart_eyes: też wprowadzę czytanie przy karmieniu :heart_eyes:

1 polubienie

Oj tao czytać dużo warto :heart:

@karolina27034 czasem w.przypadku bajek wybieralam mniejsze zlo. Jak maly mial RSV vzy grype.typu A dość poważną to np. Zeby zrobic 5 czy 6 inhalacji na dzien musialm wlaczyc bajki. Mialam wybór- bajkj lub ewnatualnie szpital.jak inhalacji nie bedzie sie dalo zrobić.

@Mamuska357 dlatego ja sie cieszę ze na dole nie mamy telewizora. Maly je w kuchni ptzy stole.

1 polubienie

Ja wiem to czasem nie uniknione :roll_eyes: ale jak się da to ograniczać będę

1 polubienie

Moja siostra to puszcza w telefonie

Młody dostał taką książeczkę i bardzo ją lubię

1 polubienie

Fajna , taka edukacyjna :heart_eyes: zapisane na liście życzeń haha

Ja po zakupach ubranek, gadżetów i innych - teraz zastanawiam się co do „zabawy” / edukacji kupić dla dzidziusia?

U mnie Synek na telefonie nic nie oglada.
Uczyny że czas jedzenia to czas jedzenie a nie robienia innych rzeczy.

1 polubienie

I bardzo dobrze. U mnie też tak jest. Chodź musi mieć coś w łapkach więc zawsze jakieś miseczki czy kubeczki albo łyżeczki ma i się tam nimi bawi jak go karmie

1 polubienie

Wiadomo, ze dziecko to tylko dziecko :slight_smile: ale uwazam, ze ogladanie bajek to ostatnia rzecz na ktora się powinno pozwalać przy jedeniu.

Ja bym nie mogła bo byśmy mieli wszystko zalane :see_no_evil:

Spermo dostaje puste rzeczy do zabawy tylko