Must have, rzeczy niezbędne dla niemowlaka

Zgadzam się, ale u nas najlepiej sprawdził się aspirator do nosa, szybciej i delikatniej oczyszcza nosek, szczególnie na początku

1 polubienie

Poza oczywistymi rzeczami jak pampersy, ubranka itp to wiele rzeczy można dokupić od ręki nie robiąc niepotrzebnych zapasów, widzę pełno ogłoszeń sprzedaży wyprawek poporodowych i dla niemowlaka bo wiele rzeczy się nie przydało. Wiele potrzeb wychodzi w trakcie.

O tak - pajacykk na zamek za super- szczegolnie to zapianane od gory i dolu :wink: u nas w uzyciu do rozmiaru 74 byly.

Na zamek są najlepsze te napy :laughing:dramat dla mnie totalnie nie praktyczne

O tak a teraz można zamówić jednego dnia i następnego mamy rzecz w paczkomacie. Wszystko też jest w sklepach więc można kogoś poprosić. Robienia zapasów z wszystkich jest niepotrzebne

Pieluszki to pierwsze co sie przydaje dla dziecka w pierwszych miesiącach życia i to do wielu rzeczy . Nie tylko do podkladania dziecku w razie ulania, ale moga służyć jako delikatne okrycie w razie lipcowych upałow.
Podczas spacerów moze się przydać parasolka do wózka. A dla mamy polecam wiatraczek z rozpylaczem wodyby troszeczke sie odprężyc i przetrwać upały.

Bardzo pomocny też organizer przy łóżeczku i przewijak :wink:

1 polubienie

O tak - warto pomyslec o organizerze zeby wszystko miec na wyciagniecie ręki podczas przewijania.

Wgl to bardzo pomocne po cesarce , przy pierwszym dziecku wcale nie wiedziałam że mi się aż tak przyda . Dostałam w prezencie i to był strzał w 10 ! :wink:

1 polubienie

Ja dostałam taki Koszyk z 2 przegródkami i mam tam pampersy, chusteczki, bepanthen, jednorazowy podkład do przewijania, i woreczki na pampersy.
Naprawdę bardzo fajna rzecz, jak np wychodzę i zostaje teściowa czy moja mama, to nie muszę grzebać po szafkach szufladach w poszukiwaniu, tylko mają koszyczek :smiling_face:

Ja mam organizer z przegrodkami Ikea i tez sie mega sprawdza.

Z ubranek body i śpioszki, sporo ich potrzebowałam . Nauczyłam się żeby nie kupować sporo pampersów na zapas. Mojej kuzynki maluszek nie miał podrażnień tylko przy jednych pampersach , inne go podrażniały. Także najpierw warto kupić paczkę i zobaczyć czy wszystko będzie ok.

Body kopertowe, pajacyki, pieluszki, cienki kocyk, rożek, śpiworek,

O to to! Z pampersami nie ma co szalec. Moj Maly np. 1 z pampersa premimu care ok. A 2 juz go uczylily.

Ja miałam takie materiałowe pudełko jedno na dole drugie na górze żeby zawsze mieć wszystko pod ręką to też się przydaje

Też mamy taki materiałowy koszyczek z Sinsay bardzo się przydaje . Ma uszy do przenoszenia więc jak poproszę starszaka żeby mi podał to bez problemu :wink:

1 polubienie

U mnie córka na szczęście nie ma uczulenia póki co na żadne, a testowaliśmy pampers, dada złote i białe, bella happy i babydream

Też mam taki organizer, planuje kupić jeszcze drugi bo w tym mi się wszystko nie mieści

Super pomysł! Też mam taki koszyczek i mega się sprawdza – wszystko pod ręką, zwłaszcza gdy ktoś inny zajmuje się maluchem. Ułatwia życie i oszczędza nerwów, gdy coś trzeba szybko znaleźć. Fajnie też sprawdza się podczas nocnych przewijań – nie trzeba szukać po ciemku.

1 polubienie

Ja poczatkowo mialam taki organizer prosty. Ale potem maz kupil taki z przegodkami w Ikea i to byl strzal w dziesiątkę. Wszystko ma swoje miejsce i latwo sie odnalezc.