U nas tak jak u @Wesola95
w dzień tak samo ![]()
@chloria i @karolina27034 polecam książkę “bobas instrukcja obsługi” ![]()
Jej u nas śpiworek przy drugiego do 6 mca potem już siadała wiec niewygodnie jej było. Aktualnie śpi w bodach z długim rękawem i długich spodniach
:arrow_up_down: przesypia całą nockę , nnawet kocykiem juz tylko stópki nakrywam.
Nie widziałam że taka książka intnieje
miałaś ?
Dobra, zamówiłam na Vinted za 10 zł ![]()
![]()
U mnie to samo ale zakładam śpiworek 0,5 tog bo inaczej ciężej mu zasnąć
Jak będzie ciekawa to też poszukam ![]()
Ja teraz nadal nie wiem jak właściwie ubrać synka jak wychodzimy gdzieś…. By go nie przegrzać
Ja rano byłam na spacerze jak nie było takiej patelni ja dworze i też miałam dylemat ![]()
Ja mam śpiworek 0.5 tog. Fajny taki cieniutki. I pod to bodziaki. Jak bedzie zbyt cieplo to beda same bodziaki.
@karolina27034 i @chloria mam taką, dostałam na baby shower
jest napisana jak instrukcja i czasem tam zajrzę bo są takie informacje w pigułce przedstawiony w fajny sposób. Oczywiście to nie jest do przełożenia 1:1 do Waszego bobasa bo też każdy jest inny ale zawsze jakiś drogowskaz ![]()
@Mamuska357 ja pokochałam rampersy na taką pogodę. Krótki rękaw lub bezrękawnik i krótkie nogawki, luźne, przewiewne i wygodne do przewijania ![]()
To już się nie mogę doczekać jak przyjdzie do nas ta instrukcja ![]()
![]()
Mój śpi w samym body teraz i otwieramy okno w sypialni więc jak zasypia to jest bardzo cieplo a w środku nocy i nad ranem już jest chłodniej. My w środku nocy śpimy pod kołdrą a synek ma ciepły kark, ale to też przez to że na nas trochę wieje przez okno a synek ma łóżeczko w takiej jakby wnęce i tam nie wieje.
@karolina27034 na pierwsze noce to chyba bardziej sprawdzi się otulacz czy rożek bo noworodki mają bardzo silny odruch moro który może wybudzać a jak jest zawinięty w Burito to lepiej śpi ![]()
@BeataSt gdybysmy nie otwierali okna w nocy to synek pewnie spałby w samym pampersie
czasami w dzień tak śpi, jak go przebieram i idę na górę po inne ciuszki i jak wracam to on już śpi
@magdap_96 mój synek też odrzucił śpiworki jakiś od 4 miesiąca, od kiedy zaczął się bardziej kręcić, wiercić i interesować swoimi stopami. Dla mnie to lepiej bo teraz jak się obudzi to wkłada sobie stopy do buzi albo ogląda swoje rączki a ja mogę jeszcze chwilę pospać
na jesień na pewno kupię śpiworek z nogawkami, ale na lato trochę szkoda mi wydawać kasę jak i tak śpi w body, a jak będzie chłodniej to będzie spał w śpioszkach
Rożek mam to go w to zapakuję ![]()
![]()
Mi ciężko właśnie jest zrozumieć to, że mówi się że jak idziemy na spacer to dziecko ma mieć warstwę więcej niż my, a na noc jak jest upał to dziecko śpi w samym body gdzie my z mężem piżamki plus kołdra
czyli tak jakby warstwa więcej ![]()
U nas też tak jest że ja śpię pod kołdrą nad ranem a mały śpi w rampersach i mu ciepło jest
ubiegłej nocy też spaliśmy przy otwartym oknie. Chciałam przetestować czy małego obudzi hałas jadących aut czy inne dźwięki miasta ale spał jak zabity w sumie
A masz już może? Ja myślę nad muslinowym ![]()
A obraca się u Ciebie teraz na brzuszek podczas snu albo od razu po przebudzeniu ? Ja też planuje dopiero na jesien-zimę śpiworek z nogawkami ![]()
Kupiłam bawełniany z babymum mięciutki taki tylko żeby był
Muślinowy jest super
teraz jak ciepło to polecam muśliny i nambus do wszystkiego
Tak tak, jakoś po Wielkanocy zaczął spać na brzuchu tylko wtedy jeszcze nie potrafił się obrócić na plecy, a teraz to robi wędrówki po całym łóżeczku jak zasypia i jak się budzi. Ostatnio się przestraszyłam bo na kamerce go nie było widać - kamerka nie obejmuje końcówki łóżeczka a tak się obrócił że go nie było widać