Must have, rzeczy niezbędne dla niemowlaka

U nas tak jak u @Wesola95 :sweat_smile: w dzień tak samo :joy:
@chloria i @karolina27034 polecam książkę “bobas instrukcja obsługi” :see_no_evil:

1 polubienie

Jej u nas śpiworek przy drugiego do 6 mca potem już siadała wiec niewygodnie jej było. Aktualnie śpi w bodach z długim rękawem i długich spodniach :slightly_smiling_face:‍:arrow_up_down: przesypia całą nockę , nnawet kocykiem juz tylko stópki nakrywam.

1 polubienie

Nie widziałam że taka książka intnieje :face_holding_back_tears: miałaś ?

Dobra, zamówiłam na Vinted za 10 zł :sweat_smile::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

U mnie to samo ale zakładam śpiworek 0,5 tog bo inaczej ciężej mu zasnąć

1 polubienie

Jak będzie ciekawa to też poszukam :face_holding_back_tears:

Ja teraz nadal nie wiem jak właściwie ubrać synka jak wychodzimy gdzieś…. By go nie przegrzać

Ja rano byłam na spacerze jak nie było takiej patelni ja dworze i też miałam dylemat :face_with_peeking_eye:

Ja mam śpiworek 0.5 tog. Fajny taki cieniutki. I pod to bodziaki. Jak bedzie zbyt cieplo to beda same bodziaki.

1 polubienie

@karolina27034 i @chloria mam taką, dostałam na baby shower :face_with_hand_over_mouth: jest napisana jak instrukcja i czasem tam zajrzę bo są takie informacje w pigułce przedstawiony w fajny sposób. Oczywiście to nie jest do przełożenia 1:1 do Waszego bobasa bo też każdy jest inny ale zawsze jakiś drogowskaz :slight_smile:
@Mamuska357 ja pokochałam rampersy na taką pogodę. Krótki rękaw lub bezrękawnik i krótkie nogawki, luźne, przewiewne i wygodne do przewijania :heart:

2 polubienia

To już się nie mogę doczekać jak przyjdzie do nas ta instrukcja :sweat_smile::sunglasses:

1 polubienie

Mój śpi w samym body teraz i otwieramy okno w sypialni więc jak zasypia to jest bardzo cieplo a w środku nocy i nad ranem już jest chłodniej. My w środku nocy śpimy pod kołdrą a synek ma ciepły kark, ale to też przez to że na nas trochę wieje przez okno a synek ma łóżeczko w takiej jakby wnęce i tam nie wieje.
@karolina27034 na pierwsze noce to chyba bardziej sprawdzi się otulacz czy rożek bo noworodki mają bardzo silny odruch moro który może wybudzać a jak jest zawinięty w Burito to lepiej śpi :slight_smile:
@BeataSt gdybysmy nie otwierali okna w nocy to synek pewnie spałby w samym pampersie :smiley: czasami w dzień tak śpi, jak go przebieram i idę na górę po inne ciuszki i jak wracam to on już śpi
@magdap_96 mój synek też odrzucił śpiworki jakiś od 4 miesiąca, od kiedy zaczął się bardziej kręcić, wiercić i interesować swoimi stopami. Dla mnie to lepiej bo teraz jak się obudzi to wkłada sobie stopy do buzi albo ogląda swoje rączki a ja mogę jeszcze chwilę pospać :smiley: na jesień na pewno kupię śpiworek z nogawkami, ale na lato trochę szkoda mi wydawać kasę jak i tak śpi w body, a jak będzie chłodniej to będzie spał w śpioszkach

1 polubienie

Rożek mam to go w to zapakuję :sweat_smile::face_holding_back_tears:

1 polubienie

Mi ciężko właśnie jest zrozumieć to, że mówi się że jak idziemy na spacer to dziecko ma mieć warstwę więcej niż my, a na noc jak jest upał to dziecko śpi w samym body gdzie my z mężem piżamki plus kołdra :face_with_peeking_eye:czyli tak jakby warstwa więcej :laughing:

1 polubienie

U nas też tak jest że ja śpię pod kołdrą nad ranem a mały śpi w rampersach i mu ciepło jest :rofl: ubiegłej nocy też spaliśmy przy otwartym oknie. Chciałam przetestować czy małego obudzi hałas jadących aut czy inne dźwięki miasta ale spał jak zabity w sumie

A masz już może? Ja myślę nad muslinowym :sweat_smile:

A obraca się u Ciebie teraz na brzuszek podczas snu albo od razu po przebudzeniu ? Ja też planuje dopiero na jesien-zimę śpiworek z nogawkami :heart_eyes:

Kupiłam bawełniany z babymum mięciutki taki tylko żeby był

1 polubienie

Muślinowy jest super :heart: teraz jak ciepło to polecam muśliny i nambus do wszystkiego

1 polubienie

Tak tak, jakoś po Wielkanocy zaczął spać na brzuchu tylko wtedy jeszcze nie potrafił się obrócić na plecy, a teraz to robi wędrówki po całym łóżeczku jak zasypia i jak się budzi. Ostatnio się przestraszyłam bo na kamerce go nie było widać - kamerka nie obejmuje końcówki łóżeczka a tak się obrócił że go nie było widać