Generalnie muszlowy i tak wygrywa pod tym kątem, że ręce masz wolne. Możesz przy nim mimo wszystkożercy dużo więcej, niż przy butelkowym. Ja przy butelkowym siedziałam i trzymałam te butelki. Z muszlowym już mogłam sobie poprasować, składać pranie, czy to pranie rozwiesić, a jeśli nie, to po prostu usiąść z kubkiem herbaty i książka.
Naprawdę fajna sprawa, bo możesz robić wiele rzeczy, ale jednak unikałabym schylania się przy takim. Mnie kilka razy mleko się rozlało przy schyleniu w Canpol Handsfree
Ja uwielbiam ten laltator muszlowy od Canpol Babies….
Co prawda używam od 2 dni ale to jest rewelacja
.
Na tą chwile rozkręcam laktację i jestem wnawale
Pokarmu, serio extra speawa. 2 rece wolne, laktator skutecznie odciąga, pobudza. W 4 dobie po porodzie jeszcze nie odciągam ilosci 180 ml wiec ciezko powiedziec jakby to wygladalo przy takich pojemnościach ale natą chwile spełnia wszystkie moje oczekiwania
Na początku to ja też siedziałam sztywno bo mleko się wyleje. Ale teraz to już mam taką sprawę że wszystko robię, syna noszę, sprzątam, gotuje. Nie robię skłonów tylko np jak wyciągam talerze ze zmywarki to klękam na jedno kolano, albo taki martwy ciąg robię. Jeszcze nic mi się nie wylało.
@SylwiaMK to bardzo dużo miałaś mleka
ja 120 z jednej piersi to ściągam jak za długo w nocy śpię. A tak co 2.5-3h to mam 120 ml z obu.
To było najwięcej ile maksymalnie udało mi się ściągnąć, zazwyczaj w nocy po 4-5 godzinach i to z jednej piersi bo druga po zapaleniu się rozleniwiła i ściągałam max 90 ale zazwyczaj było to 60 lub nawet 30. Ogólnie chodziło mi o to że nawet przy tym maksymalnym ściągnięciu 120 ml jak wykonywałam różne domowe obowizazki i zdarzyło mi się pochylić to i tak nic się nie rozlewało z laktatora ![]()
No to może faktycznie właśnie pójdę w ten 2 w 1. Tylko czekam do porodu żeby wiedzieć czy nie potrzebuje np czegoś innego. Bo podobno do rozkręcenia laktacji inny a do okazjonalnych poborów na wyjścia inny ![]()
No ja głównie chce na wykscia bo chce karmić piersią ale no laktator musi być
A któraś ma konkretnie właśnie ten z aspiratora ? No zastanawiam się też właśnie czy kupować laktator bezprzewodowy czy przewodowy a jeśli już to właśnie czy ten z aspiratorem ma sens bo pytanie ja działa ten aspirator. Żeby się nie okazało że wcale bo jak coś jest do wszystkiego to jest i tak dalej ![]()
![]()
To mnie pocieszylas
ja teraz 3 razy bardziej rozkręcałam laktację, a ściągam 100 ml więcej dziennie niż przy pierwszym dziecku ![]()
@Kasiunia1034 tak jak zapytałaś, to sobie przypomniałam że przecież ja mam ten z aspiratorem. Ale ja aspiratora nigdy nie użyłam, za to laktator super. Ilości sciagalam jak smartsense. Ale ale ostatnio mąż miał mi umyć laktator i wymyślił że go wyparzy, nie wiedzieć czemu. I o nim zapomniał i tak leżały te części 7 h w wodzie. I ja do ściągania, już powinnam 2 godziny wcześniej a tu nie ma laktatora. I wyciągnęłam ten butelkowy. Ale to było bezsensu bo bateria się rozładowała jak leżał w pudełku. Ale chodzi mi o to, że ciężko mi go było przyłożyć i trzymać. Ten SmartSense jest wygodniejszy zdecydowanie.
Kurde a ktoś może tego aspiratora używał ? No bo ten laktator wydaje mi się właśnie bardzo sensowny bo kabelek mały więc prawie jak bezprzewodowy a jednak podobno mocniejszy no i można zmieniać i butelki i muszlę a cena około 300 za komplet a można dorwać w promo za mniej jest dość fajna
Tu masz za 156
Ooo fajna cena , naprawdę jak na taki sprzęt
I ten jest świetny , bardzo dobry laktator
Mi na początek położna poleciła laktator canpol power pump. https://allegro.pl/oferta/canpol-babies-przenosny-laktator-elektryczny-powerpump-wyjatkowo-cichy-17329552830?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=b2365ce9-85d6-43a9-aba5-0a5e07624919&utm_content=761fcabb6d02#
Jeśli nie jesteś pewna jaki Ci się przyda to ten kosztuje 80 zł i jest super do rozkręcenia laktacji.
@ironiczniepateyczna miałaś ten laktator ? Wydaje się super, właśnie się zastanawiam czy kupować muszlowy czy taki standardowy ![]()
Ja w szpitalu miałam handsfree. Canpolu i super się sprawdził, później dostałam do testów Smart sense i jest genialny! Bardzo fajnie się z nim współpracuje pod warunkiem że się nie wywołuje jakiś skłonów właśnie tak jak dziewczyny piszą.
Hmm według mnie on na początek może się sprawdzić , ja ogólnie ściągałam mleko tak naprawdę 2 tyg bo więcej pokarm na bierząco był konsumowany , a miałam porządny z Lovi i teraz bym naprawdę rozmarzyła taki
Miałam i naprawdę był super. W pierwszej ciąży używałam philipsa podobny i miałam bardzo poranione brodawki ![]()
Położna mi go poleciła, bo ma fajną cenę i nawet ja nie uda się długo karmić to bd zadowolona. Poza tym jest naprawdę intuicyjny i w miarę cichy ![]()
Początkowo chciałam kupić jakiś muszlowy, ale suma sumarum już po tygodniu wiedziałam, że muszę zrezygnować z kpi i karmić mm.
Poza tym podobno do rozkręcenia laktacji jest idealny
naprawdę bardzo dobry stosunek jakości do ceny ![]()
Dzięki
ja w poprzedniej ciąży miałam ręczny, kupiony na szybko przez męża w aptece z Medeli, ale teraz chciałabym elektryczny
a ten jest widzę w super cenie ![]()
I ja go kupiłam za 80 zł, a niedawno sprzedałam na Vinted za 35
także w sumie to nic nie straciłam xd
Kurde no właśnie się zastanawiam, bo nie chce kupować dwóch. Ale chyba wstrzymam się do porodu bo na oddziale są laktatory więc jeśli byłby jakiś problem to wtedy kupię taki do rozkręcenia a potem muszlowy najwyżej chociaż czytam opinie że te muszlowe też dają radę z rozkręceniem. Ale może w ogóle nie będzie konieczności rozkręcania wtedy bez sensu tym się kierować ![]()
dlatego przesyłka przyjdzie w 2 dni w razie czego więc myślę że kupię dopiero z porodówki.