U mnie mega rozkreca laktacje ten laktator muszlowy. Ja mam podwójny ale szczerze to na razie nie mam jeszcze az tyle pokarmu żeby odciagnac 180 ml z jednej piersi dlatego korzystam z jednego laktatora w jednej sesji ![]()
Z reguły nawał objawia się idealnie po wyjściu ze szpitala. Przynajmniej ja tak za każdym razem miałam i bez laktatora bym nie dała rady. Dziecko nie zawsze pomoże, no chyba, że partner, ale dla mnie to niesmaczne xd i ja kupiłam przed porodem, bo 80 zł to jednak nie majątek, a spokojna głowa była ![]()
Ale w sumie jeśli, @Efektdomi mowi, xd muszlowy daje radę, a i tak chcesz kupować to można od razu muszlowy ;p chociaż położna mi mówiła, że te butelkowe lepsze są, ale każdy ma też inną sytuację
ogólnie życzę Ci, żeby laktacja ładnie rozkręciła w szpitalu ![]()
Partner ![]()
![]()
![]()
wyobrazilam sobie to, fujka
ale to prawda, za 2 dni od wyjscia ze szpitala miałam nawał i bez laktatora by ten okres nie przeszedł
Mi położna tak mówiła, że jak już masaże, laktatory, okłady i milanelle nie pomogą to trzeba męża użyć, ale na szczęście udało się bez tego ![]()
Ooooo jezuu ja se tego nie wyobrażam
Ouuu nie no męża w życiu bez przesady
ale właśnie kwestia laktatorów mnie przytłacza ![]()
czytam i im więcej czytam tym głupsza. Z aspiratorami do nosa mam podobnie
wiem tylko że musi być elektryczny ![]()
@Kasiunia1034 Ja właśnie się zastanawiam czy od razu kupować laktator czy chwilę po porodzie
w sumie wstępnie mam wybrany, więc pewnie lepiej mieć go wcześniej ![]()
Ja myślę żebyś już go miała
nawet taki najtańszy - ja w szpitalu miałam swój i musialam odciągać bo córka od początku miała problemy a ssaniem cyca a butlka od razu wypita. Jakoś do szpitalowego nie mogłam się przełamać. Przy 1szej córce nie miałam ale ssała piersi pięknie i je opóźniała ale z koleii boleści jakie były przy tym to moje. Mój wtedy kupił do szpitala laktator bo tak kazała doradczyni laktacyjna bo miałam baaardzo dużo mleka i młoda nie nadążała też wypijać ale już w domu go używałam.
Ja właśnie chyba kupię ten, co któraś z dziewczyn polecała tu na forum, jest w dobrej cenie a wydaje się bardzo fajny ![]()
Ja też go miałam tylko mietowy przy 1szej
terqz leży w szafie ![]()
Aaa nie nie ten sroki- myslaze to neno a ja właśnie neno miałam.
Ja teraz jak miałam nawał od razu jak wróciłam do domu i była jeszcze teściowa, to ona też do mnie żeby mi mąż pomógł a nie laktatora używam. Ale mi ciepły prysznic i laktator zawsze pomagały i wolałam sama jakiś zastój wymasować niż miałby to mój mąż robić ![]()
Matko kochana ![]()
![]()
Już sobie wyobrażam mojego
nie no… moja wyobraźnia wariuje
Jakbyś zdecydowała się na zakup ze strony Canpol to działa kod zniżkowy INSTAMAMA20, widziałam gdzieś na Instagramie, powinno wejść na produkty nieprzecenione -20%.
Ja też miałam dokładnie tą samą zagwozdke czy kupować laktator przed czy po porodzie i na razie jestem 2 tygodnie po porodzie i laktatora jeszcze nie kupiłam. Mam taki kolektor na mleko za 15 zł, bo czasami wycieka mi mleko z jednej piersi jak karmię małego ale to rzadko.
U mnie akurat pokarm schodzi na bieżąco, mały ma ssanie
czasami mam wrażenie że wyciągnął już wszystko i piersi są puste a czasami faktycznie nabrzmiałe i pasowało by odciągnąć ale wtedy się budzi ten żywy laktator i sam odciąga ![]()
Jak na razie nie miałam turbo nawału ani wielkiego kryzysu, zobaczymy jak długo tak zostanie.
Ale może awaryjnie kupię sobie też ten laktator który wrzucialaś, chociaż też zastanawiałam się nad muszlowym ale cena trochę mnie odstrasza, bo nie wiem czy będzie mi służył.
@Kasiunia1034 zawsze możesz kupić tylko jedną muszlę zamiast dwóch, zawsze to jakaś oszczędność. Na Vinted też widziałam takie ogłoszenia że dziewczyny sprzedawały podwójny laktator muszlowy ale tak naprawdę używały tylko jednej muszli.
Też w szpitalu mogłam skorzystać z laktatora.
Cieszę się że u mnie jak na razie mleko schodzi na bieżąco, bo nie chce małego zbyt szybko przyzwyczajać do butelki.
No naprawdę zazdroszczę ![]()
![]()
@Kikip o dziękuję Ci bardzo za kod, chętnie wykorzystam ![]()
No ja uznałam że kupię finalnie po porodzie. Zdecydowałam że wezmę muszlowy ale nie wiem czy jedna czy dwie muszle i myślę nad neno vento i nad canpol smartsense ale jeśli kod działa to może warto kupić tego canpola. Uznałam że jak bym potrzebowała butelkowego to kupię najtańszy z pompką ręczny za 30 zł w aptece i będę się posiłkować. Brzmi jak plan
tyle wymyśliłam póki co
Ja zamówiłam podwójny muszlowy ze strony canpol. Z kodem rabatowym wyszło bardzo fajnie cenowo, a dostawę miałam następnego dnia
miałam też butelkowy z innej firmy ale bardzo szybko się z nim pożegnałam na rzecz muszlowego. Dobrze że kupiłam go w promocji „testuj przez 60 dni, satysfakcja gwarantowana albo zwrot pieniędzy”, więc jak nie byłam z niego zadowolona to szybko się go pozbyłam. Kupiłam na początku butelkowy bo czytałam ze lepiej radzą sobie z zastojami niż muszlowe i ze podobno więcej mleka udaje się w nich zebrać, ale w moim przypadku lepiej sprawdził się Smart sense, nawet z zastojami poradził sobie lepiej niż butelkowy
i co najważniejsze - przy KPI nie powodował zastojów
Ta dostawa ze strony Canpol jest megaaa szybka.
Ja tam też wolę muszlowy. I ilości mleka, ewentualne zastoje, to wypada podobnie jak butelkowy, a jedna wygoda jest dużo większa.
Wow , wydaje się być idealnym aspiratorem. Ciągle jeszcze nie zakupiłam żadnego bo się zastanawiałam nad różnymi ale teraz szczerze mówiąc będę o tym myślała bo naprawdę zapowiada się ciekawie.
Ja miałam ręczny przy córce, ale powiem Ci szczerze że nie chciałabym teraz
wydaje mi się, że nie jest tak wygodny i poręczny jak elektryczny
no właśnie te muszlowe też kuszą…. Koleżanka miała zwykły elektryczny i mówi, ze teraz kupowalsby muszlowy …. I bądź tu mądra ![]()
![]()
![]()