u mnie tez w czasie snu, ewentualnie z pomoca babci podczas karmienia, innej opcji nie ma:)
synek daje sobie obciąc poaznokcie tylko przy laptopie jak leci mu jakiś teledysk z gummy bear.
My jeszcze czekamy, az się pierwsze pazurki obłamia. Dopiero potem będziemy obcinać
INIA a czemu tak?
ja córci nigdy nie obcinałam paznokci jak spała bo bałam się że ja obudzę a teraz to sama się dopomina aby obciąć jej paznokcie
ja corce obcinam paznokcie jak sie ze mna bawi ja jej licze paluszki ktore juz obcielam i mowie jej ile jeszcze zostalo a ta sie cieszy ;))
Moja jak jej na spiocha obcinalam to sie nie budzila a teraz to juz normalne.
Ja pierwszy raz obcinalam jak miala ok tygodnia.
u nas to jest ciężko z obcinaniem, bo małego interesują bardzo nożyczki, a na stópkach to ma takie łąskotki że nawet jak obcinam jak śpi to się śmieje i zabiera nóżki
Ja Martynie daję coś do drugiej rączki. Ona zajmuje się przedmiotem, a ja obcinam paznokietki. Kiedyś obcinałam jej na śpiąco, ale teraz nie ma z tym problemu.
z paznokciami to jest troszke klopotu, u nas tez niezbyt chetnie niunia daje obcinac
Moja córka niechętnie obcina paznokietki chociaż czasem zdaza sie jej nie protestować i bacznie obserwuje jak jej obcinam paznokietki.
ja żeby obciąć małemu paznokcie puszczam mu teledyski z dziecięcymi piosenkami na laptopie
J obcinam cążkami, w czasie gdy synek je - wtedy jest spokojny
my tylko na spiocha a u nozek jest trudno bo nawet przez sen ma laskotki i macha nozkami
Do nóżek to ja jeszcze nie podchodziłam, bo jakoś krotkie nawet są
mój ma łaskotki na stópkach i obcięcie paznokci u nóg to tragedia
ja swojej obcinam paznokietki jak nie spi, czasem zabiera raczke ale ja zabawiam i jakos idzie, a wczesniej “na spiocha”
pierwszy raz paznokcie corci polozna srodowiskowa obcinala bo ja sie balam
My jeszcze nie obcinaliśmy ale trzeba pokonać strach i to zrobić ![]()
u nas obcina mąż