Odstawić od butli?

U nas z reguły jak się dzwoni rano to pytają co się dzieje dziecku i starają się od razu przyjść nie mówię że jak zadzwonię o 9 do mi każą przyjść na 10 chodź i tak kiedyś się zdarzyło że miałam wizytę za 25 minut ale z reguły mam w tym samym dniu w wyjątkowych przypadkach ale to naprawdę wyjątkowych na drugi dzień 

Wydaje mi się, że można do każdej przychodni się zapisać nie ważne, że jest się zgłoszonym do jednej

Terazmama chyba możesz tylko do jednej

Do jednej oni sprawdzają czy się już do jakieś przynależy i to im się wyświetla w systemie i wtedy pytają czy chce się złożyć nowa deklaracje 

Możesz zapisać się do tej przechodniu do której jesteś przypisana 

Rozmawiałam w święta z siostrą na ten temat i mówiła, że można do dwóch, przynajmniej jej tak powiedziała babka z rejestracji jak dziecka nie mogła zapisać 

ale to jak do dwóch? musi być karta  jest jakiś przepis bo to by było dobre rozwiazanie ;)

Może macie rację, że można tylko do jednej. Ja nie będę się upierać bo może coś źle usłyszałam albo siostra mówiła to w kontekście czegoś innego :) 

Ja wiem że jak już jestem gdzieś to właśnie tam należę i pamiętam że jak raz chciałam iść do innego ośrodka to mi powiedziała że jak jestem z małopolski to muszę iść do siebie jakbym była w innym województwie to mogę iść gdzie indziej

Ja się nie będę sprzeczać, ale raczej można w tej przychodni w której jest się zapisanym. No chyba, że nie można to wtedy na sor czy na doraźnej udzielą pomocy. 

MamalauryG dokładnie tak jak mówisz oni mają w systemie wszystko

Chyba macie rację, że do internisty można tylko pójść tam gdzie jest dziecko zapisane a do innych lekarzy można już pójść w inne miejsca 

na nocną pomoc można jechać bez rejonicacji to jest wizyta po godzinie 18 lub w weekendy całodbowo mozna isć do tych które mają akurat dyżury ;) my czesto jeździliśmy z córka i nie zawsze do tej samej ;) ale na normalne wizyty to już do przypisanejprzychodni

Tak oni mają wszystko w systemie i do tego systemu to jedynie sor jest podpięty więc tak jak wcześniej pisałam jak się jest zapisanym do jednej to trzeba tam iść chyba że by się było w innym województwie to wtedy się wypełnia tylko deklaracje i normalnie przyjmą na pojedyncza wizytę 

Nigdy nie byłam gdzie indziej niż przechodnia i w razie musu to szpital

my czesto jeździliśmy na przychodnie nocne ale jak u małej było stwierdzona już astma to od tamtej pory to od razu tez szpital ale tez u nas były głównie przypadki z dusznościami i kaszlem no pomijajac wysypkę alergiczną;(

No w święta to jedynie albo całodobowka albo szpital nigdzie indziej się człowiek nie dostanie no chyba że prywatnie to z reguły też ktoś przyjmie 

No najlepiej prywatnie 

U nas tylko szpital tak funkcjonuję

Ja mam dzieci zapisane w moim mieście,ale ja nie ma miejsc u nas to każą mi jechać do ich oddziału w mieście obok jeśli jest miejsce. Tylko znowu oni mają ten sam system, więc nawet w naszej poradni mnie zapisze i każe jechać tam. Raz nas nie poinformowała byłam 5 minut przed wizytą,a ona mi mówi,że jestem zapisana ,ale w innym mieście. No i na szybko z mężem jechaliśmy tam 

Nocna opieka zawsze jest przy szpitalu tzn pewnie nie każde.miasto je ma bo u mnie nie ma,ale jest obok bo tam jest oddział dziecięcy również ,a u mnie w mieście go brak. Ja odkad mam syna często bywam na nocnej opiece. Córka się rozchorowała to i z nią i z nim się jeździ bo dostać się normalnie do lekarza często graniczy z cudem