Opuchnięcie po cesarce

Dziewczyny serio ? Dawniej taki puder w płynie to był must have jeśli chodzi o ospę smarowało się żeby dziecko się nie drapało i on wysuszal.teraz się oczywiście przyjęło że się tak nie robi bo nie wolno wysuszać jednak u mnie całe rodzeństwo było na pudrze w płynie i nikt nie ma żadnych blizn po ospie ani nic ;) 

Przy ospie się stosowało taki puder ale już teraz lekarz wdraża inny lek jak Hascovir i krosty w ogóle się nie pojawiają bynaniej tak było u mojej córko i siostrzeńca 

A to juz wiem o czym piszesz to bardziej jak takie mleczko wygladalo;) tez to na ospe mielismy ;)

tak jak ospa to się stosuje taki puder sypki 

no właśnie on jest w mleczku;) zeby łatwiej nałożyć na swędzące krostki

Tez o nim słyszałam 

Julia ilośc krostek przy opie to jest indywidualna kwestia bo sa dzieci z 5 krostkami a sa całe obsypane bidoki niestety :( i kremy czy maści nic nie maja z tym wspólnego. Tak reaguje organizm i już 

No właśnie nie sypki tylko puder w płynie i on tak specyficznie pachnie jakby mentolem :) 

W tej chwili rekomendowany jest hascovir i pianka. Od wszelkich pudrów płynów się odchodzi bo mogą nadkazac

Rekomendowane owszem ale każdy używa tego co uważa że jest dobre dla niego czy dla jego dziecka ja osobiście ufam dawnym produkta bo wiem że wszyscy w domu je stosowali łącznie ze mną 

Ja tez tak mam ze ufam niektórym produktom 

teno hermal czy jakoś tak się nazywa 

Mama Wojtusia Tano hermal lotion my to mieliśmy przepisane na odparzenia to był taki niby puder w płynie ale chyba kosztował koło 50 złotych 

jak coś działa albo kiedyś działało to z reguły kupuje sie właśnie taki pordukt bo ma sie do niego zaufanie. co chwile wypuszczają cos nowego na rynek i człowiek musiałby wykupic cała apteke zeby za tym nadążyć 

Aniss forum to skarbnica wiedzy, tutaj o samych nowościach się można dowiedzieć:D

Zdania są podzielone ale na forum właśnie można się dowiedzieć czegoś z jednej i z drugiej strony jak to ktoś widzi :) 

ten puder w plynie to jest cud, dobrny w sumie na wszystko :D

Wiem że puder to stara metoda, ale medycyna idzie do przodu I czasami nowsze leki się lepiej sprawdzają, trzeba czasmi zaufać i wypróbować 

Zawsze można przetestować a jak się nie sprawdzi to nie używać. Się przy każdym dziecku może co sprawdzić się co innego

Ten zwykły jest super ale jeśli chodzi o t n tano herbal lotion to pieniędze wyrzucone w błoto pamiętam jak nam drugi raz chciała go pediatra wypisać to jej powiedziałam żeby nie pisała bo i tak nie kupię bo nam się zwyczajnie nie sprawdził