Opuchnięcie po cesarce

Dobrze wiedzieć na przyszłość 

Natalia znowu to że u nas się nie sprawdził nie znaczy że u Ciebie będzie tak samo bo każde dziecko jest inne i ma inny rodzaj skóry ;)

To prawda, każde dziecko jest inne. Ja swojej przyjaciółce jak byłam w ciąży dałam w prezencie mój ulubiony żel do kąpieli dla dzieci, i maluszka wysypało, a moja córeczka była nim kompana od pierwszego dnia życia i do dzisiaj go używamy

ja co w aptece jestem to biore ajkies probki, moj syn jest mikro atopowcem i musimy bardzo uwazac na to czym go smarujemy albo w czym sa prane jego rzeczy

mi tych próbek w aptekach nie dają 

Anoosk wiesz co ja wczoraj zrobiłam ? Myłam się i chciałam sobie czymś buzię umyć i miałam pod ręką niebieski ten z Nivea płyn dla dzieci do mycia nie uwierzyłbyś co mi wyszło po nim na buzi nagle dostałam wypieków zrobiło mi się gorąco i wyszły mi po prostu czerwone placki nie do uwierzenia wiem że mam wrażliwą skórę w ciąży ale jest to jednak produkt przeznaczony dla dzieci 

MamaLaursua, koleżanki z pracy mówiły mi właśnie, żeby uważać na Nivea, bo różnie każdy na nią reaguje. Nam nic nie było, ale wiesz każdy inaczej. 

Skóra dziecka jest bardzo wrażliwa i może ją naprawdę dużo kosmetyków uczulić, dlatego fajne są te małe buteleczki z kosmetykami aby sprawdzić zawsze czy dziecko dobrze na nie reaguje 

Ja dla synka zrobiłam mega duży zapas hippa do kąpieli bo niby taki fajny skład i fajna promka była a tu też go wysypało tersz starszak zużywa 

U nas w aptece też nigdy próbek nie dają chociaż nie raz zdarza mi się robić zakupy powyżej 100zł. Ale chociaż wydaje mi się że u nas w osiedlowej aptece nie jest nawet drogo porównując ceny z innych aptek w mieście. A np. ostatnio byliśmy u mojej mamy i kropelki które u nas w aptece kosztują 30zł u mojej mamy we wsi w aptece kosztowały aż 50zł.

MamaEm ale tak było z Laura z początku uczula ja i ja odstawiłam potem długi czas kupowałam nivea ale miceralny potem raz ojciec kupił znów niebieski bo innego nie było i zacząłam go jej dawać i było w porządku a tutaj zaskoczenie uczulił mnie w życiu bym się nie spodziewała dlatego jestem wierna albo emolienta albo hippowi on by mi tego nie zrobił jednak skład skaladowi nie równy ;)

U nas w aptece też próbek nie dają. Nigdy nic nie dostałam. Paula bardzo duża przebitka na tym samym produkcie, aż w szoku jestem. Ale pewnie to jedyna apteka we wsi? 

MamaLauryG aż tak Cię uczuliło? To sama w szoku jestem. Ja akurat z nivea nie korzystam, jakoś nie przypadło mi do gustu. 

mamuśka z niveą pisałam nie raz ;) ż emoja starsza córka miała na nie uczulenie ;) z młodsż ajest lepiej ale też włańsie ostatnio ma kilka krostek na buziaku musze zmienić na inny nie jest tragedia ale własnie niewielka ilosć wysypki jednak jest 

Z emolium jest dobry i nie uczula 

emolium jest bardzo dobre wczesniej stosowałyśmy oilatum ale emolium pamietam że wychodziło korzystniej cenowo;) nie wiem jak teraz ale dobrym jeszcze produktem jest atoperal 

ja używam teraz z emotopic 

U nas też teraz głównie emolium 

To bardzo dobra marka i jest bez zapachu 

Aż tak też bym się nie spodziewała po takiej nivei jeszcze dla dzieci ;/ ja teraz się zastanawiam jaka markę kupić dla synka czy emolium czy coś innego i nie wiem szczerze mówiąc w co zainwestować bo jednak z początku trzeba kupić lepsze i delikatne kosmetyki nigdy nie wiemy co dziecko zakceptuje a co nie 

Nivea też ma w składzie wodę więc nawet taki krem na mróz jest kiepski