Ja byłam ciekawa ale jak chciałam chodzić to był za mały i nie pasowały mnie godziny bo młody miał drzemki. Jak teraz bym mogła chodzić bo starszy to znowu jestem w pracy w tych godzinach
Planujemy zacząć na basen chodzić regularnie bo synek kocha basen i pływania więc tutaj super
myślę też nad jakimiś zajęciami dla dzieci może może jakieś gordonki albo jakieś zajęcia sensoryczne muszę poszukać co jest w mojej okolicy
O super pomysł z napisem rok, podobają mi sie te pudelka ale mamy dlugie imię. Moze znajde na temu do przyszlego roku tanie pudelka😄
Jak ja bym gdzies poszla z Malą … ale u Nas żadnych zajęć w okolicy nie ma dla takich Maluszków ![]()
Mamy basen tylko niedaleko ale stosunkoeo maly i nawet nie wiem jak tam to wszydtko dziala.
Tym bardziej że wyszło na jego przeczucie nie moje ![]()
@MamaMalychStopek mi podoba się imię Ignaś - Ignacy
Ogólnie ścianka miała być jeszcze jadna mniejsza z tłem misio z balonikami ale po rozłożeniu okazało się że wysłali mi dwa takie same duże stelarze😑
Bardzo fajne imię i pasuje. U nas w żłobku od grudnia będzie Ignaś
Ostatnio robi sie bardzo popularne to imię ale i tak nie przebije Nikośiów:rofl:![]()
Ja chciałam Nikodema ale przez to że jest teraz cały czas popularne to zrezygnowaliśmy bo jednak chcieliśmy jakieś imię którego nie będzie miało co piąte dziecko ![]()
U nas w przedszkolu jest Światosław jest Polakiem jak by któraś pytała ![]()
![]()
@Paulina.K i jakie w końcu wybraliście? Może gdzie pisałaś ale w natłoku informacji mogło mi umknąć ![]()
Przepiękny tort Ci wyszedł! ![]()
Cudo 🩵
Kazimierz ![]()
Od razu uprzedzam że większość pytań po tym jak podaje imię, to nie po dziadkach czy wujkach czy innych pra dziadkach ![]()
![]()
Jak coraz częściej się je mówi to pięknie brzmi ! Tak dostojnie , jak pierwszy raz je napisałaś to ok szanuję wybór ale teraz mi się podoba ![]()
Wiem że większości się nie podoba bo jest to dosyć stare chyba i ciężkie imię i pasuje do dziadków a nie do małego dziecka
i dużo osób na pewno reaguje na zasadzie wtf co wam strzeliło do głowy ale ja się nie przyjemniej bo mi też mnóstwo imion się nie podoba i to jest okey bo każdy ma inny gust itd ![]()
I tak mówimy Kazio albo Kazik a Kazimierzem pewnie zostanie jak już będzie starszym człowiekiem ![]()
Kazik jest na topie ![]()
super imię. To już nie te czasy co się do dziadków KAŹMIRZ mówiło ![]()
![]()
Na szczęście nie te czasy ![]()
Kurczę a my się kierowaliśmy też tym że nie jest na topie !
to co wraca to imię jak Antki i Frabki od kilku lat ? ![]()
Moja babcia mówią tak do taty
Kaźmierz
akurat ten skrót mi nie leży
Ignacy też ładne, coraz częściej spotyka się dzieci z tym imieniem…. Może jeszcze wykorzystasz to imię jakoś ![]()
Teraz też wraca do łask Stanisław i Józef
No hahahaha. Mój dziadek miał tak na imię innego mam czyli moja prababcia tak na niego też mówiła.
@Paulina.K Antki i Franki to chyba ciągle w modzie.
Teraz te starsze imiona wracają do łask tak samo jak dziewczęce Helenki, Marysie. Ja też się kierowałam tym żeby nie było 5 takich samych w klasie haha
Ciekawe ile bedize Kornelów w klasie syna ![]()
![]()
Stanisław też piękne ale padło na Kazia ![]()