Podziękowania dla ginekologa/poloznej

No ja też raz dodatkowo poszłam prywatnie, jednak świeże spojrzenie sporo daje :slight_smile:

Nigdy nie spotkałam się z czymś takim , to trochę dziwne przecież im więcej to lepiej zarabiają . A jeszcze dodatkowo doliczają sobie opłaty serwisowe to trochę dziwne

Tetaz jak o tym mysle to wydaje mi sie , ze to dlatego , ze jak przyjdzie np 8 osob i sa przy jednym stoliku to robia niezly zotor przy wydawaniu posilkow . Bo jednak do stolika zazwyczaj przynosza dla wszytskich w 1 momencie i moze stad sie wziela ta dodatkowa oplata ? Nie wiem w kazdym razie u mnie w miescie jeszvze tego nie ma

Teoretycznie lepiej zarabia właściciel, a nie pracownicy. To takie trochę przerzucanie odpowiedzialności wypłat z właściciela na klientów, bo po co ma płacić, skoro doliczy do rachunku i kelner opłaci się sam, a on ma zysk :hear_no_evil::rofl:

No i tu masz też rację

Słuchajcie jestem po. Położna pije kawę w mojej filiżance, a ginekolog aż wstał z krzesła, gdy mu wręczyłam jego kubek i stwierdził, że w jego poradni starają się być normalni❤️
Mimo, że dałam prezent komuś mi też zrobiło się cieplutko na :heart:

4 polubienia

Ale jesteś po czym ? Eeee urodziłaś ?
Chyba cos mnie u Ciebie ominęło :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 polubienie

Ja już 5 grudnia urodziłam i po wizycie popologowej jestem :stuck_out_tongue:
O dziwo wszystko w porządku, choć ten połóg jest inny niż pierwszy :slight_smile:

3 polubienia

Aaaa no widzisz , to moje spóźnione gratulacje :innocent::innocent: bo chyba jeszcze nawet nie gratulowałam Ci :face_with_peeking_eye::thinking::wink::hugs::hugs::hugs:

1 polubienie

Dziękuję bardzo :heart::heart::heart:

Gratulację! Myślę, że to naprawdę miły gest tak podziękować lekarzowi i położnej. Ja się na to nie zdecyduję, bo prowadzę ciążę w poradni przyszpitalnej i tak naprawdę co wizytę mam innego lekarza - zależy kto jest na dyżurze danego dnia. Położna zazwyczaj ta sama, ale też z dwa razy trafiła się inna. Także nie wiadomo komu dziękować tak naprawdę :sweat_smile:
Po pierwszym porodzie zastanawiałam się czy nie dać upominku położnej, która była przy porodzie, ale też tak naprawdę dwie położne przyjmowały poród. Ta pierwsza główna miała jeszcze inną rodzącą, więc jako że ja byłam z narzeczonym to po prostu zostawiła nas samych, przychodziła od czasu do czasu sprawdzić jak wygląda sytuacja. Później przy partych już była cały czas + zawołała drugą położną do pomocy. A na koniec to jeszcze ze dwie inne osoby się pojawiły na sali, prawdopodobnie lekarz ginekolog i neonatolog. Także również sporo osób do podziękowania by było i sama nie wiem jak bym miała to rozdzielić :sweat_smile:

1 polubienie

Przy drugim porodzie też właśnie położna zostawiła nas samych z mężem, bo miała jeszcze inny poród. Z kolei przy pierwszym cały czas inna położna była przy nas i pomagała, a też dbała o nastrój aromaterapię jakieś światełka, kartki motywujące. Drugi poród nie był taki magiczny niestety

Opłata serwisowa, masakra jak na weselach korkowe, tortowe niedługo jeszcze będą doliczać talerzowe i widelcowe. Gruba przesada o szczerze nie zapłaciła bym za to

No przy wyborze lokalu też mi babeczka powiedziała ze jak chce swoj tort to opłata serwisowa 100 zł :smirk: a jak od nich to już nie.
Dodatkowo zapytałam co z opakowaniami jak coś z jedzenia zostanie to powiedziała że jest opłata recyklingowa jak chce swoje im dać też 100 zl. Tyle chociaż ze nie będę płaciła za korkowe na wino bo bede chciała do obiadu plus piwka jako że to będzie czerwiec więc pewno się ktoś napiję z gości :wink:

Czyli 100 zł dopłaty jak dajesz swoje pudełka na pozostałości? I jak nie dajesz swoich to też 100 ? :scream:

O matko, z tymi opakowaniami to ich ponioslo ! Ja bralam opakowania z lokalu , 5 zl za pojemnik :face_with_peeking_eye: ale na szczescie nie bylo tego duzo

Jeju, ja chyba też nie zwróciłam uwagi, że już urodziłaś! :cry::rofl:dzień po moim siostrzeńcu urodzinki! Gratulacje! No i gratulacje z okazji przetrwania połogu od razu :rofl:
A co do tego, że inny niż pierwszy, to tak może się zdarzyć, z ciekawości dopytam, czy ciąża przebiegała jednakowo i pierwszą i drugą, czy też zauważyłaś różnice?

U nas była nawet dodatkowa opłata za wywóz śmieci po weselu xd
@Mamamiski dziękuję bardzo :stuck_out_tongue: w sumie obie ciąże podobne, ale w drugiej to nie było jak odpoczywać :stuck_out_tongue: no i w pierwszej ciąży chodziłam sobie regularnie na bieżni, a w drugiej biegałam za córką :stuck_out_tongue: w drugiej miałam też trochę problem z rwą kulszową i rozejściem mięśnia prostego :slight_smile:

1 polubienie

To juZ przesada. Naciągają jak mogą

A daj spokoj .
Kiedys to sie placilo za talerzyk , a teraz tortowe , korkowe , pralnia , wywoz smieci , pojemnikowe :laughing: , klimatyczne no na litosc boską
Biznes pelna parą