Podziękowania dla ginekologa/poloznej

Mój ma tą krowę ona jest z takiej grubiej gumy do nadmuchania

Kiedys gdzies widzialam takiego osiolka i fajnie sie dzieci na tym bawily , bo to jak za moich czasow taka pilka z uszami do podskakiwania :grin:

Tak to jest super aby dziecko sie wyszalało i straciło energię :wink:

Miałam infekcję grzybicze i bakteryjne przez które widuję się z dermatologiem do teraz, a basen był pod koniec lutego…

Ogólnie a propos tematu. Nie wiem czy słyszałyście o zmianach jakie chcą wprowadzić jesli chodzi o zawód położnej.
Nie będzie już studiów położnictwa tylko pielęgniarstwo i kurs.
Ja co prawda już nie planuję dzieci, ale moim zdaniem to nie idzie w dobrym kierunku.
Na stronie rodzic po ludzku jest petycja.
Myślę, że warto podpisać:

1 polubienie

Słyszałam o tym i szczerze też mam mieszane odczucia :confused: Moim zdaniem położna to jednak bardzo odpowiedzialny zawód i powinien mieć konkretne wykształcenie. Też uważam, że to nie idzie w dobrą stronę i podpisałam petycję !!

1 polubienie

Masakra, nie słyszałam o tym. Myślę że to byłyby dobrym rozwiązaniem tylko w szpitalach gdzie są likwidowane porodówki - już lepiej żeby była pielęgniarka po kursie niż bez niego. Chociaż dla mnie to i tak niedopuszczalne że zamykają się porodówki bo są „nieopłacalne”

1 polubienie

O taka chemia do basenow jest dostepna w toom dla dzieci

Oooo dzięki będę szukać na allegro napewno się znajdzie bo do niemieymam trochę za daleko :rofl:

Jak sie na cos zdecydujesz i nie znajdziesz online to moge kupic i Ci wyslac :kissing_heart:

Oooo dziękuję :kissing_heart::kissing_heart: będę miała na uwadze ale u nas to pewnie jeszcze z miesiąc zanim basen rozłożymy bo na razie jeden wielki rozpie****** na podwórku :rofl:

Ja mam wielki bajzel na ogrodzie , ale jacuzzi na srodku stoji :sweat_smile: basen dzis kupilam , bo mi wiatr zniszczyl niestety , wiec w wolnej chwili trzeba rozlozyc

1 polubienie

No w sumie w życiu są różne priorytety :rofl::rofl: może ja też rozłożę na jakiejś plandece :rofl:

Ja rozlozylam na styropianie :grin: wiesz jak to sie mowi , sa rzeczy wazne i wazniejsze :rofl:

Oczywiście że tak. Styropian musi być pod spodem to oczywiste :rofl::rofl:

A korzystałaś kiedys z solarnej maty grzewczej ? Dzisiaj wlasnie zastanawiałam sie nad kupnem , kosztowala okolo 50 euro i wlozylam do koszyka , ale wyjelam , bo chce przemyslec temat i poczytac opinie

Nie korzystałam z niej. Chodzi ci o tą folię bombelkowa która rozkladasz na wodę ? N moje oko to bardzo nie wygodne bo trzeba to pozniej gdzieś wysuszyć. Ta mata działa tak że powietrze w tych bombellach się nagrzewa i to ma nagrzać wodę. Czytałam duO w zeszłym roku o niej ale się nie zdecydowałam

Używaliśmy ją kiedyś i faktycznie woda super nagrzewa ale się szybko niszczy ta folia na takim słońcu :smiling_face:

Nie nie , chodzi o taki panel ktory sie rozklada poza basenem

Podlacza sie go do pompy

O jaaacie , ja pierwsze o tym słyszę ale czy po tym można skakać jak będzie pod dnem basenu ? Wiesz jak dzieci nie usiedzą a skaczą jak żaby :star_struck::blush::blush:

Aaaa to wiem. Nie wiem czy to działa ale kiedyś mój ojciec robił jednemu człowiekowi coś podobnego z tym że zamiast tego panelu było ognisko. Czyli ognisko paliło się kilka metrów dalej do tego była podłączona pompa i dwie rurki i woda była cieplutka.

To się rozkłada poza basenem nie pod dnem bo tam promienie słoneczne nie dochodzą :face_with_peeking_eye::laughing: