Nooooo udało się żal było nie wziąć hihi. Stwierdziłam że jak będzie dziadostwo to nie szkoda hihihi
Tak I tę rzecz są w drozszyaz cenach. Kiedyś jakąś pierdolę miałam w koszyku za 8zl a w tym z kuponami kosztowała 12 więc różnica spora. Dostaniesz później rzeczy za darmo ale i tak musisz za nie zapłacić kupując coś innego drożej. Tragedia
Na moje to nie ma sensu, bo ile jeszcze trzeba tego kupić żeby do dostać i się cały czas dopiero jakieś bez sensu rzeczy których nawet się nie chciało. Ja kiedyś koc dostałam , ładowarkę do samochodu i dużo innych a teraz na prawdę tragedia
znajoma zamówiła zamszowy płaszcz z temu, dała kupę kasy, przyszła dosłownie szmata… chciała zareklamować, ale powiedzieli jej że mogą jej zwrócić z tego co pamiętam 30% ceny, jednak za tą szmatę to 10 zł by człowiek nie dał. jak się nie zgodziła to podali jej jakiś adres w chinach i żeby sobie zwracała ![]()
Dokładnie to samo bym zrobiła pewno😄
Masakra tak jeżeli chodzi o temu to widzę że oni tak zaczynają ludzi w balona robić…ja tak zrobiłam zamówienie i jak chciałam cofnąć to mi napisali że tylko 36% otrzymam zwrotu kwoty… i stwierdziłam że odbiorę przesyłkę i jak coś mi się nie spodoba to porobię zwroty …
Temu robi nas w balona tak ja Polacy robili ich zgłaszając zwroty rzeczy które nie były uszkodzone, ale wiedzieli, że będą mogli je zatrzymać i mieć za free ![]()
![]()
Myślę że właśnie chcą się odegrać za te zwroty co Polacy robią nagminnie i przez to zmieniają zasady żeby nie byli stratni …
O kurczę, mi się jeszcze tak nie przytrafiło . To muszę uważać co kupuje. No tak wszyscy zaczęli oszukiwać , to dlaczego oni nie mogą , ale nie der dla tych co nie oszukiwali
O kurcze to niesprawiedliwe. Napisali dlaczego tylko tyle co oddadzą?
To już niesprawiedliwe tak nie powinno być ale fakt że temu się wycwanilo
No też mnie to dziwi.
Albo historia jak pisze nam @Lalka jak mozne odesłać samemu do chin ? Koszt wysyłki pewno wynosił tyle co ten płaszcz ![]()
![]()
koszt wysyłki to jedno, drugie czy to faktycznie by tam dotarło, po trzecie czy otrzymałaby jakiś zwrot gotówki, no to jakaś paranoja.
Nie napisali .ale szczerze zrozumialam bym jakby wysłali a ja opłaciłam i chciałam cofnąć transakcje…ale im poprostu chodziło żebym nie wycofywała tylko kupiła bo im zależy na zbycie towaru
Kwestia tego, czy „zamsz” miał tylko w nazwie, czy też składzie, czy przeczytała skład.
Druga sprawa, to czemu mają zwracać 100% bez zwrotu towaru? Przeciez nijak by im się to nie opłacało.
Czasem zwracają 100% na konto przy kolejnych zakupach można wykorzystać bez konieczności zwrotu. Właśnie na forum poruszany był ten temat że Polacy robią takie zwroty na gminnie na temu.
No właśnie chyba bardziej im się opłaca zwróci kasę i zostawić u Ciebie towar niż ogarniać koszty zwrotne przesyłki. Ja ostatnio zamówiłam coś na AliExpress i przyszło badziewie, a druga rzecz za mała, zrobiłam zwrot, a oni kazali zostawić towary i zwrócili kasę, tylko, że to teraz ja zostałam z całkowicie zbędnymi dla mnie rzeczami. Wolałabym to normalnie odesłać i mieć z głowy, w teraz muszę sama zająć się utylizacją ![]()
![]()
Zależy, jeśli chodzi o rzeczy za kilka złotych, to możliwe, że tak jest, ale jeśli coś jest droższe, to koszty już rosną ![]()
U nas motywem przewodnim były misie, więc wpadłam na pomysł, aby podziękować gościom uroczymi mini czekoladkami z personalizowanymi bilecikami. Rozważałam też magnesy ze zdjęciem naszego maluszka — myślę, że to również byłaby piękna i praktyczna pamiątka.
No i wtedy nie opłaca się płacić za przesyłkę więc wolą oddać kasę ![]()
Skoro Was będzie z dziećmi tylko 14 osób, to super okazja, by zrobić coś ładnego, kameralnego i sentymentalnego. takie naprawdę praktyczne, eleganckie i niedrogie, a jednocześnie robiące efekt wow. Wszystko łatwo można zrobić samemu. Np mini słoiczek z miodem i niebieska wstążeczka, ewentualnie białe migdały w woreczku z organzy, dla dzieci mogą być lizaki takie bezowe. Dodatkowo dopisać imię dziecka i datę chrztu, lub gotowa naklejkę.