Podziekowania dla gości chrzest

Ja nad podziekowaniami zastanawiam sie na ciasteczkiem z wróżbą 🩷

A prośba na zostanie rodzicami chrzesntymi to bombonierki z krówkami :cow: w środku na każdej krówce jest ten sam napis z pytaniem :face_with_hand_over_mouth:
Już gdzieś wysyłałam ale tutaj dodam jeszcze raz.

5 polubień

Ale świetny pomysł :face_holding_back_tears: smaczne i na pamiątkę :face_holding_back_tears:

U Nss krówki bedą dla Gości jako upominek :slight_smile: juz zamówiłam:)
I wiem że oklepane ale magnes serduszko do tego.
Przy Dynku tak mieliśmy i tersz identycznie.

1 polubienie

Po jakim czasie od urodzenia organizowałyście Chrzciny?

Ja chciałam w ciągu 3-4 miesięcy, ale synek ma 6,5 i jeszcze nie mamy terminu :see_no_evil: myślę że za 2 miesiące zrobimy

Ale piękny , ja coś podobnego chciałam dla przyjaciółki i kobietka mi powysyłała tyle zdjęć , kwiaty były duże na zdjęciu a w bukiecie co przyszedł są miniaturowe . Masakra aż wczoraj taka wkurzona chodziłam …
@ironiczniepateyczna dokładnie jeszxze jak by czlowiek wiedział to by nie kupił tego… a potem żal za wywalona kasę za taki bubel.
@karolina27034 ja 2-3 miesiące jak dzieciaki miały robiłam chrzciny.

Synek mial skończone 3 miesiące…corka będzie miala 4 ;)…04.06 skończy 4 miesiaxe a 07.06.mamy zaplanowany chrzest

A robicie taką kameralną tylko dla najbliższych czy w sali dl większej części rodziny ?

Mam malucha z końcówki stycznia, planujemy zrobić jakos w sierpniu :grinning: w restauracji - będzie nas 14 osób :grinning: tj. najbliższa rodzina i para naszych przyjaciół

U nas tez córka z polowy stycznia i robimy na koniec czerwca :smiling_face:

U nas też bylo 14 osób najblizsza rodzina i para przyjaciół wedlug mnie idelanie na chrzest :grin:

To u nas też tak będzie ;D

1 polubienie

Z piereszym synem tez mielismy tylko garstke , ponieważ chrzestnymi bylo nasze rodzeństwo. W sumie było 14 osob razem z nami. Teraz chrzestnymi są nasi kuzyni więc automatycznie zapraszamy naszą najbliższą rodzine oraz dodatkowo chrzestnych z rodzinami i dlatego tym razem zeobiła nam się pokaźna ilosc osob :smiling_face:

W restauracji. U Nas trochę tych gości bedzie wiec.nie podjęłabym się w domu :slight_smile:
U Synka bylo z Nami 27 osób. Teraz wstepnie razem.z Naszą czwórką 30 osób. Moj brat z rodziną z zageanicy nie dotrze wieć juz ich nie liczę. Ale maż ma 3 rodzeństwa i z rodzinami to już 12 osoɓ :slight_smile:

Mój maluch urodzi się w lipcu i się zastanawiam czy już rezerwować salę , a lubię imprezy rodzinnne to bym chciała całą rodzinkę zaprosić :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears: ślub miałam bardzo malutki na 30 osób a chrzciny zrobię na 50 :sob::rofl:

1 polubienie

O wow tyle osób to już jak wesele, tylko też z takim maluszkiem przy takiej ilości osób trzeba uważać żeby go nie przebodzccowac no i też druga kwestia chorób, bo przy chrzcinach na jesień jest duże ryzyko że będzie ktoś przeziębiony/chory. Jake akurat ja byłam straszną panikara przez pierwsze 3-4 miesiące. Jak ktoś miał katar kilka dni przed odwiedzinami to już miał nas nie odwiedzać :see_no_evil: chociaż jak u nas chrzciny będą wypadać w okolicach 8 miesiąca i to latem to chętnie zaprosiłaby więcej osób, gdyby nie te zabójcze ceny za talerzyk w restauracjach

2 polubienia

U nas najbliższa rodzina (licząc: my, nasi rodzice, nasze rodzeństwo i ich dzieci) to 25 osób. Zamierzamy się podjąć zrobienia chrzcin w mieszkaniu, na razie wstąpienie o tym rozmawiamy ale myślę że tak będzie.
Będzie to niezła przeprawa, ale moja mama zadeklarowała pomoc w gotowaniu a mój mąż lubi i umie gotować więc tu się nie martwię że zostanę z tym sama.

A co do tematu czyli podziękowań to teraz modne są takie pastylki karmelowe, dostaliśmy w tym roku takie w słoiczku z komuni w środku był napis IHS

Też fajny pomysł te karmelki , ja skradnę pomysł na krówki żeby zapytać o bycie chrzestnym :face_holding_back_tears::heart_eyes:

1 polubienie

Ja robiłam tylko dla najbliższych dziadkowie , nasze rodzeństwo z rodziną , i chrzestni.

Ja zamawialam na cukrówki :face_with_hand_over_mouth: rozne influ u nich maja wspolprace i daja kod na -15% wiec możesz poszukac i skorzystac. Ja za pozno to zobaczyłam i zamowilam bez rabatu :sweat_smile:

1 polubienie