Ooo czyli to już niedługo, na kiedy masz termin ?
No to są już jakieś ewidentnie zapowiedzi porodu . Chyba coraz bliżej ![]()
No to pewnie już bliżej niż dalej. A który to tydzień ?
Każdy przypadek i każda ciąża jest inna.
A ja chyba bym się bardziej stresowała wiedząc kiedy to nastąpi a tak to przyszło nagle i trzeba było rodzić ![]()
Nocny tak, ale ja wszystko mam ułożone i w sumie na początku chciałam SM i nie bylam zachwycona jak się dowiedziałam że będzie cc ….ale jak przemyślałam to w sumie fajnie że można było wybrać datę porodu
i dzień urodzin dziecka
Ejjj nooo nie pomyślałam nawet w ten sposób o cc ![]()
jak lekarz byłby ugięty to faktycznie można datę urodzin dziecka ![]()
My bardzo trzymaliśmy kciuki żeby dzidzia się urodziła zgodnie z terminem 01.04 ale niestety przekora już od początku wybrała inny dzień ![]()
Chciałaś mieć prima aprilisowy żart i nie wyszło ![]()
![]()
![]()
Ja chciałam mieć wagę byleby nie panna no i też nie wyszło
Ja miałam kilka dni do wyboru
przy planowanym CC to faktycznie jest plus że można sobie wybrać kiedy dziecko ma mieć urodziny
Też chciałam w terminie bo miałam 6.06 ale też syn postanowił inaczej ![]()
Kurcze super ![]()
a też się zastanawiam wiesz jak to jest jak kobita ma zaplanowane cc na 9 rana , a złapią ją skurcze no 1szej w nocy i już ma rozwarcie np 5 cm co wtedy ? Nagle znieczulenie ? Jak na sygnałe jedzie na cc ? Kobieta też jest nie umyta tą dezynfekcją co dostaje przed cc . Kurcze to mnie coekawi jak to jest
U nas znak zodiaku i tak już był przesądzony to chociaż datę chciałam fajną ![]()
![]()
Ja ciągle nie mogę zapamiętać tego znaku zodiaku syna
ale siostra ma 3 dni po nim urodziny więc wtedy przypominam sobie jaki ona ma bo to pamiętam ![]()
Ja pamiętam tylko swój, chociaż i tak nie zwracam uwagi na znaki zodiaku
Ja w sumie też nie więc pewnie dlatego nie mogę zapamiętać
No mój też miał pierwotnie inną datę a potem zmieniłam na dwa dni potem …. Chodź ja chciałam nieparzysty dzień ale nie było mojego lekarza wtedy więc jednak mogła wybrać w parzystych ![]()
Myslalam ze datę ustala lekarz prowadzący
ale fajnie w sumie ![]()
Lekarzowi to obojętne kiedy, w szpitalu mi powiedzieli że proponują kilka dni pod koniec 38 tc i na początku 39 i się pytali kiedy chce ![]()
Generalnie podaje jakąś propozycję. Bo jest to zazwyczaj na 2 tygodnie przed planowanym porodem ale i tak można zawsze w okolicy tego czasu przesunąć lekko w jedną lub w drugą stronę