No i co zrobić skoro cudowna po babci ![]()
![]()
![]()
To co ma na pewno po babci to gadulstwo ![]()
Ja aż wyszukałam co to jest i sprawdziłam naszej całej trójce
okazało się że jest jeszcze poza tymi dwoma księżycowy znak zodiaku ![]()
Córka na szczęście i znak zodiaku i ascendent ma to samo
ja z kolei mam właśnie bliźnięta jako ascendent i trochę mnie to przeraziło ![]()
A jak sobie dajesz radę z bliźniakami ?
Najgorsze jest usypianie na drzemki ewidentnie na przestrzeni 7 miesięcy przeplatalo im, kto jest bardziej wymagający. Wtedy ten łatwiejszy jest taki że myślę sobie jakby mieć takie jedno to macierzyństwo życia
Ja mówię że bliźniaki po jednym dziecku to jest wgranie aktualizacji systemu bo wszystko staje się po prostu naturalne, X2. Ale są słodcy i szybko mi poprawią humor jak go wcześniej popsuli
mam pomoc od mamy, teściowej także nie jestem sama.
A Ty masz pierwszą córeczkę ? ![]()
Haha wierzę, przy bliźniakach to chyba naprawdę level hard ![]()
ale dobrze, że masz wsparcie mamy i teściowej bo tak na pewno byłoby ciężko . Tak. Chciałam mieć kiedyś zawsze bliźniaków i zastanawiałam się właśnie jak to jest z dwójką naraz , bo fajnie jak jest taka dwójka , ale to fajnie się patrzy gorzej już tak żyć na codzień ![]()
To mam znajomą co teraz ma jedno po bliźniakach i mówi że teraz ma wakacje, ja mówię, że no nie do końca bo jednak ma jeszcze dwójkę ze swoimi emocjami i jednak ogarnianie 3 to żaden luzik arbuzik
Podziwiam na prawdę mamusie które mają bliźniaków , albo trojaczki ![]()
![]()
![]()
ale fajnie na pewno jest wesoło ![]()
![]()
Mi też ciężko wyobrazić sobie że dawałabym radę przy bliźniakach ale mamy maja taką moc że myślę że zapewne dałabym radę
Też tak myśle, my kobiety jesteśmy silne babeczki ![]()
![]()
A ja nie wyobrażam sobie jak to jest mieć trojaczki
@AnetteSo jedno dziecko może dać bardziej w tyłek niż taka dwójka, ale pewno po dwójce jedno to jest lajt. Ja się cieszyłam że mam to doświadczenie w ogóle w opiece nad dzieckiem po pierwszej i przy nich teraz mam dużo większy luz. A jak będzie jak będą miały dwa trzy lata i będą robić awantury, będą dyskusje itd … Teraz nie chcą zostawać sami na macie i jest ryk więc na każdym etapie jest coś ciężkiego.
Moja tesciowa wczoraj zajmowala sie moimi dziecmi i mowila, że super grzeczne itp. Mowi, ze wystarczy caly czas cos z nimi robic, najmlodsza w ogole nie spi ale jak sie ja nosi na rekach to nawet nie zaplakala ![]()
super, tylko ja codziennie musze ugotowac, ogarnac, zyc itp. Nie mam mozliwosci caly dzien trzymania na rekach ![]()
Jak ktoś z zewnątrz przychodzi to zawsze dzieci grzeczniejsze ![]()
a szczególnie jak właśnie tylko na nich się można skupić ![]()
Bez kitu ! Tak jest i myślą że człowiek ma nie wiadomo ile czasu jak jest sam z dzieckiem 10h dziennie
Ciekawe czy to samo by mówiła chociażby po tygodniu opieki dzień w dzień ![]()
Uwielbiam właśnie takie chwilowe pomaganie i przewracanie oczami jak możesz narzekać na swoje dzieci jak one są takie do rany przyłóż. Tylko ta osoba poświęca uwagę tylko tym dzieciom i nic więcej nie musi robić a ty jako matka jednak masz troszkę więcej obowiązków niż same dzieci
O to to! Jak teściowa przyszła do maluchów a ja wyszłam to potem mi mówiła że super nawet nie zapłakali - bo siedziała z nimi w kojcu przez cały czas
Ja też duzo tak z nimi siedzę, ale jak tylko widzą że wstaje to już alarm Czasami jestem w kuchni i oni w salonie na macie zajmą się czymś jest cisza, to nie mogę im się pokazać bo sobie przypominają że przecież nie ma mnie obok ![]()
Ciekawe co by powiedziała , jakbyś jej tak zostawiła dzieci na tydzień ![]()
No wlasnie…. Chyba wszystkie mamy takie same odczucia
co innego zajac sie chwile dziecmi a co innego codziennie jedno i to samo, sa rozne dni i humory, nie jestesmy w stanie tylko „siedziec” z dziscmi… no chyba, ze ktos ma kucharke i sprzataczke ![]()
Jezu to jest najgorsze. Z jednej strony chcesz się upewnić czy wszystko jest w porządku bo wiadomo, A moja teraz jest w fazie gryzienia i nauczyła się ściągać zabezpieczenia z kojca i wygryzać tą piankę. To z jednej strony trzeba mieć na oku a jak chcesz ją mieć to jest alarm