Silver fajna ta zabawka i w sumie nie wychodzi aż tak drogo jak na drewniana zabawkę.
A ja dodam jeszcze że przebijanka z Ikea bardzo fajna sprawa dla większych dzieci tak myślę ponad rok synek u fryzjera się tym fajnie bawił i chce wlansie kupić mu
U nas niecałe 11 miesięcy i syn dostał lego dupko i super się sprawdza. Z łączeniem klocków jeszcze ma trochę problemów ale już coraz lepiej.
Ostatnio widziałam super rowerek smartrike 4w1. Najpierw dziecko siedzi pod daszkiem, nogi na podpórkach i zabezpieczone barierką i potem w następnych etapach odłącza się kolejne elementy tak że zostaje rowerek 3-kołowy. Młodemu bardzo się podobał
Lego duplo świetna sprawa, aczkolwiek myślę, że dla nieco starszych jednak.
Pchacz drewniany polecam, sprawdza się jako pchacz a i świetnie zajmuje malucha na dłużej.
Skoczka nie mamy długo się nad nim zastanawiałam i tak jakoś zeszło.
Lego świetna zabawa zwłaszcza jak ma się nieco więcej zestawów niż jeden, bo wtedy można się pobawić i je pomieszać. Cenowo klocki są drogie, jakościowo dobre, ale ilościowo moim zdaniem w zupełności za mało… Jednym zestawem dziecko jakoś się nie nabawi i nie poruszy wyobraźni w budowaniu…
Fajnym prezentem jest rowerek/hulajnoga w jednym. Jest to niedrogie, a praktyczne, bo rośnie z dzieckiem. Piasek kinetyczny też fajny pomysł ;]
Dla młodszego dziecka polecam zwykle drewniane klocki. Moj syn uwielbiał i nadal lubi się nimi bawić. Teraz mamy sporo zestawów klocków Lego i one są konkurencja dla drewnianych. Młody jeszcze nie układ nic konkretnego ale bardzo lubi je już składać np w wieżę. Sprawdza się u nas również piasek kinetyczny oraz play doh.
Skoczki ja raczej jestem na nie. Jakoś nie przekonują mnie tego typu zabawki. Przedrzeźniacze jakiś też nie za bardzo. Ale to moje zdanie.
Jeśli piasek kinetyczny to tylko jakiś porządny, nie te podróbki których jest tyle, bo więcej z tego bałaganu niż zabawy, a my niestety dostaliśmy ostatnio jakiś taki, który w ogóle się kupy nie trzymał.
Hulajnowa fakt, super sprawa, moja córa bardzo lubi, podobnie jak wózeczek spacerówka dla lalek.
Ostatnio syn dostał skoczka tootiny konika. Troszkę jeszcze za wysoki, bo jak siedzi to nie sięga do ziemi ale bardzo mu się podoba, cieszy się jak go na nim sadzam, łapie za uszy i pociąga. Nauczył się z niego schodzić. Uważam że to super zabawka o zaletach podobnych do piłki, wzmacnia mięśnie i uczy równowagi.
Taki skoczek też fajny, lub bujaczek z little tikes, taki plastikowy cały. Bezpieczny i super frajda.
Lego faktycznie wychodzi dość drogo, bo niestety zestawy są dość małe. Ale warto wtedy w kilka osób organizować takie prezenty.
Jusen teraz mój młody miał urodziny i ja od tych gości którzy mnie pytali o prezent mówiłam właśnie o Lego Duplo i ma ich na prawdę sporo bo wyszło kilka zestawów dodatkowo mieliśmy już w domy więc młody ma się czym bawić.
Ja uważam jeszcze, że super prezentem jest konik na biegunach.
Małe dziecko nie zna wartości pieniądza i z każdej zabawki będzie cieszyć się tak samo czy kosztowała 10 zloty czy 100 zloty. Na urodziny można kupić ciuszek, zabawke z fisher praice czy zbiór bajek.
Jestem na etapie poszukiwania namiotu z tunelem. Tunel prowadzi do suchego baseniku gdzie można wsypać piłki. To podoba mi się bardziej niż zwykły basen na piłeczki
mama gratki też myślałam ale zdecydowanie nie podoba mi się że ten tunel ma w sobie druty które po czasie uzytkowania wychodzą więc osobiście bym albo szukała bez choć ciężko albo zdecydowanie coś innego wymyśliła.
Konik na biegunach też jest fajny taki z siedziskiem np osiol taki trochę pluszowy też bezpieczny o dziecko fajnie się bawi.
zauważyłam że dzieci uwielbiają wszelkiego rodzaju figurki typu Strażak Sam Smerfy, Piraci, Pieski - zwłaszcza gdy są to figurki bohaterów ulubionych bajek - do tego siedziba tych bohaterów / domek/ baza/ remiza - i zabawa na wiele godzin gwarantowana - odgrywanie ról -a gdy jeszcze zangażuje się rodzic w taką zabawę z maluchem i pokaże jakie scenki odgrywać podsunie parę pomysłów to juz całkiem dla dzieci mega frajda
U nas synek bardzo kocha te figurki z pociągu szczeniaczka jak się nimi potrzesie to grzechocza ale synek często lubi trzymać je albo gryźć
Nasze dziecko również uwielbia szczeniaczka i wszystkie zabawki z nim w roli głównej, ale pociągu jeszcze nie mamy Bardzo mi się podoba, że on ma 3 poziomy nauki, także dość rozbudowana zabawa połączona z rozwojem umiejętności. Super!
Podpowiecie gdzie najlepiej go kupić? Tutaj jest dość dobra cena: https://zabawkaiwyprawka.pl/edukacyjny-pociag-szczeniaczka-fisher-price - czy ktoś z was tutaj go zamawiał?
Dla mnie wiele zabawek jest zbyt głośna. Czytając komentarze wnioskuję, że nie tylko dla mnie, szkoda że wielu producentów nie wprowadziła jeszcze kilku poziomów głośności
Moją zuzke interesują wszystkie zabawki grające. Obojętnie jaka byleby grała. Synek ma już swoje zabawki ale jeszcze jest za mały by go coś więcej zainteresowało. U synka to dopiero początki z bawieniem się zabawkami.
Mama gratki fisher price w wiekszosci zabawek ma poziom glosniosci polecam ten pociag szczeniaczka ma 2 poziomy glosnosci i wg mnie ne kest jakos glosny.
Mama wiele zabawek ma poziomy głośności. Ja mam w większości.
Ale kiedyś na jakimś forum wyczytałam, że jeśli dla jakiejś mamy zabawka jest za głośna zaklejają taśmą klejącą głośnik.