Poród Małopolska / Śląsk szpital

Z tym myciem TP faktycznie lepszy komfort jak się człowiek obmyje lżej sie czuje ;) 

Poza tym jak samochody co chwila badają zaglądają położne to tak nawet trochę glupio;)

Nie wiedziałam że szkoła rodzenia jest tylko dla tych co są w pierwszej ciąży 

dziewczyny, a jak już o higienie mowa, polecacie dezodorant, który będzie delikatny i dobry? bo w sumie maluszek przy KP zacznie wdychać te wszystkie zapachy.. niektóre dezodoranty bardzo mocno pachną i może to go drażnić..

Oczywiście że może jest ciężko iść pod prysznic zaraz po porodzie, ale np ja bardzo dobrze czułam się po nim. Od razu siły mi wróciły i czułam się w końcu czysta 

Przy pakowaniu torby też się nad tym dezodorantem zastanowiłam ze za ostry zapach ma chętnie posłucham:)

Mysle ze najlepsze są te w kolce one są chyba najmniej intensywne w zapachu ;) 

Bynajmniej ja taki mialam ;) 

Tak sa delikatniejsze no i nie rozpylasz go w powietrze więc dziecko tym nie oddycha 

Ja również używałam w kulce, myślę że jest lepszy od dezodorantu.. i przez jakiś czas unikałam perfum. 

Po cc po niecałej dobie zmoglam się i wzięłam prysznic. Od razu lepsze samopoczucie 

Ja z racji tego że mialam bardzo ciezki porod to po kilku godzinach mi pomógła wziasc prysznic mimo iz wołam aby pomógł mi mąż to nie było opcji ;) wolala być prY mnei jak by vos się zaczęło dziać  ale dla mojego komfortu prysznic był wziety;)

mi też mówiły w szpitalu że jeśli będę chciała wstać to żebym je wołała, ale nie było najgorzej i dałam radę sama

Czasami lepiej się wspomoc ich pomocą;)

Ja nie bylam w stanie wstać wiec dlamnie pomoc położnej byla zbawienna ;) dobrze ze szybko się organizm zregenerowal;)

Ja byłam odrazu na chodzie. Byłam tylko trochę obolała . Mimo to położna była cały czas ze mną . Zaprowadziła mnie pod prysznic . Podała ręcznik , posprztala nawet po mnie .. wyciągnęła świeżą piżamę z walizki. Wyciągnęła z niej najważniejsze rzeczy żebym miała pod ręką. Przyniosła i odgrażała obiad , podała do łóżka . To był istny anioł i zauważyłam że to była tylko jej wola a nie zwyczajna praktyka położnych .. jak byłam juz na sali to po dwóch dniach przywieźli nową dziewczyną z.podrodowki i położna pokazała jej tylko łóżko i powiedziała żeby poszła pod prysznic. Widziałam że tamta dziewczyna była bardzo obolała i ja jej pytałam czy coś jej podać albo wyciągnąć z walizki. Dałam jej też wodę bo widziałam że nie ma 

Xyz u mnie było  podobnie z obiadem ;) tez dostalam ciepły 2x gorąca herbatę bo jedna wypiłam duszkiem ;) ale bylam mega wycienczona nie mówiąc już o obolalosci naprawdę ktoś chyba na górze czuwał na górze ze dał mi na porod jeszcze taka osobę;) takie położne są z powołania. 

Powiem wam ze ja w ciazy tez nic nie toleruje zero perfum dezodorantów ale nie wiem jak to robią te hormony że w tej chwili nawet nic takiego nie wymagam chyba ze nie czuje:)

Też wydaje mi się że lepsze są te w kulce czy sztyfcie. Mniej intensywnie pachną i nie ma rozpylania.

Xyz to miałaś szczęście że trafiłaś na taką położną :)

Xyz ale bym chciala trafić na takiego Anioła.. <3

oj tak, takie polozne to naprawde ze swieca szukac.

Wydaje mi się że teraz jest coraz więcej takich właśnie położnych nizeli były kiedys  jak rodzilam pierwsze dziecko to było zupełnie inaczej położne nie były tak pomocne jak teraz moze zależy to tez od szpitala nie wiem. 

I w dodatku bez opłat.. u nas koszt wybrania położnej dedykowanej to 1500 zł..

Również trafiłam na swietną położną. Ciekawe czy tym razem też się tak uda..bo to połowa sukcesu. Dedykowane położne dziękuję bardzo, wybierając takie opcje znowu mysle ze powodujemy obnizenie jakści standardowej opiekii nad położnicą