Porównywanie dzieci - ułatwienie czy pułapka?

To rzeczywiście wyjątkowo krótkie! :star_struck:

1 polubienie

Miałam na nazwisko Joć :sweat_smile: a jak się szybko podpisywało zawsze :smile: lubiłam swoje nazwisko panieńskie :sweat_smile:

1 polubienie

Ooo a teraz masz dłuższe? Podoba ci się bardziej panieńskie.?

Oo ciekawe :wink: faktycznie szybkie do napisania :slight_smile:

To znam kilka osób z nazwiskiem Maj, Kot, Tur

1 polubienie

Ja kiedys na domofonie widzialam nazwisko jak meskie przyrodzenie :speak_no_evil::speak_no_evil::speak_no_evil:

Ja w niemczech kiedys szulalam klienta , a facet mial na naziwko Dick :rofl: i w glowie mialam blokade , zeby sie zapytac czy to on , bo musialam uzyc nazwiska :rofl:
@Patrycjaw25 o jaaa , ale ekstra nazwisko :heart_eyes: ja teraz mam 4 literowe po mezu , wczesniej mialam dluzsze i uwielbiam miec króciutkie, bo szybko sie pisze . Tak samo doceniam teraz jak mieszkalam na ulicy 4 literowej a teraz wojska polskiego :face_with_peeking_eye: i jak trzeba gdzies wypisywac to masakra :rofl:

Moje panieńskie było o tyle łatwe że za granicą nigdy nie zrobili błędu. Bo Sontag, ale już w Polsce raz wysłali mi list Ządak :laughing::laughing::laughing:

1 polubienie

O matko :rofl::rofl::rofl: w polsce to wogole nie potafia nazwiska dobrze pezeczytac :speak_no_evil:

To racja, często mają z tym problem

1 polubienie

Oj tak wiele razy się z tym spotkałam …

Ja miałam taką wychowawczynie w szkole sredniej o takim właśnie nazwisku fi…t :grinning: pytaliśmy się jej czy nie chciała kiedyś zmienić nazwiska a ona a dlaczego niby ? Co jest z nim nie tak :thinking::crazy_face:

W szkole a dokladniej w gimazjum , czesto jezdzilismy na zawody i akurat jak spotykalismy sie z druzyna innej szkoly to byla dziewczyna o nazwisku Psikuta , nie musze mowic ile razy slyszala "Psikuta , bez Es " :roll_eyes: strasznie mi jej szkoda bylo

U nas też były dziwne te nazwiska …. Np. Kut.s :face_with_peeking_eye:

Ja widzialam nazwisko ch.j🙈

:face_with_peeking_eye::sweat_smile::sweat_smile: a co ma powiedzieć dziewczyna która nazywa się Ania Doruch? I w szkole jak sprawdzali obecność to zaczynali od nazwiska ?:grinning:

Haha no w szkole na pewno nie miała lekko :speak_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

No to nie jest łatwe życie z takimi nazwiskami , szczególnie w szkole. Ja miałam w równoległej klasie dziewczynę z nazwiskiem „Ocipka”.

Ojeny… to domyślam się , że miała ciężko a wgl z tekstami od chłopaków

2 polubienia

Dokładnie teraz dzieci strasznie sobie dokuczają :neutral_face:ciekawa jestem kto wymyślał każde nazwisko jak to się wzięło :thinking:

2 polubienia