Praca w czasie ciąży

Ja akurat 3 trymestr miałam w wakacje wiec lekkie sukienki i 2 pary legginsów :wink:

Ja tak samo tylo leginsy ciążowe , reszta to oversize :sweat_smile::grinning:

1 polubienie

Ooo super , lubię takie z wycięciami tylko nie wiem czy to dobry pomysł dla mnie z kolorem czarnym ale jutro popatrzę sobie na tą stronke, dziękuję za polecenie :smiley:

@Magdallenka0897
Ja wzięłam na początek czarna i jak ubrałam, to kolejne dwie zamówiłam - khaki i czekoladę :sweat_smile:
Coś czuję, że obskoczę w nich całe latko (przed i po porodzie) :sweat_smile:

W sukienkach też chodziłam ale to na początku jak się dowiedziałam że jestem w ciąży ale wtedy jeszcze nie było brzucha :star_struck:

A jaki materiał jest? Taki cieńszy czy grubszy? :smiley:

@Magdallenka0897
Właśnie dosyć cienki, ale jednocześnie mięsisty - nic nie prześwituje :sweat_smile:

1 polubienie

To w wolnym czasie muszę zajrzeć, dziękuję :smiley:

1 polubienie

O o to ja miałam coś podobnego i w tym czułam się najlepiej pół ciąży przechodziłam , ja miałam w paski .

W lecie łatwiej coś dobrać w ciąży

Tak dokładnie , ja się cieszę że zimy w ciąży nie musiałam przechodzić najgorzej te grube kurtki i wszystko takie duże trzeba :sweat_smile::sweat_smile:

Ja właśnie miałam zaawansowaną ciążę w zimie :face_with_peeking_eye:

Ja pracowałam do końca 7 miesiąca miałam lepsze i gorsze dni, ogólnie czułam się dobrze pracując miałam motywację do wyszukiwania się ogarnięcia bo pracuję w urzędzie tak że całe 8 h w pozycji siedzącej, ale dawałam radę, dziewczyny też były wyrozumiałe jak już później często wychodziłam do toalety, nie miałam problemu z wyjście na badania
Tak że ja wspomina ten okres bardzo miło

To na pewno było ci ciężko , i jeszcze ten dobór ciepłych ubrań , o tyle dobrze że pisałaś że ciąże dobrze znosiłaś :smiling_face:

Tak dobrze zniosłam ale faktycznie te kurtki przy dużym brzuchu czy spodnie to jest to bardziej uciążliwe

Ja musiałam kupić sobie większą kurtkę bo końcówka ciąży wypadała jesienią ale wiedziałam że zanim macica mi się obkurczy to trochę czasu minie i zdziwiłam się jak w wielu sklepach mój ogromny brzuch mieścił się w zwykle (nie ciążowe) kurtki i to jeszcze w kurtkach jedynie rozmiar większych niż kupiłabym normalnie

To ja jednak przebiedowalam w swojej kurtce. Przez pewien czas się domykała a potem ubierałam grubą bluzę i jej nie zapinałam. Ja i tak do końca poruszałam się autem i mi nie przeszkadzało chodzić w rozpiętej kurtce. Zupełnie dla mnie było bezsensu polować kurtkę ciążową albo jakiś większa na miesiąc chodzenia w niej

Ja kupiłam w Reserved za niecałe 80 zł, chyba jakaś promocja jeszcze dodatkowo była, teraz tą kurtkę będę używać pod swetry czy bluzy ;D no i też przyda mi się taka kurtka której nie będzie szkoda zniszczyć np odśnieżając podjazd czy wychodząc z pieskami na spacer

A no to jeśli uda się ją zagospodarować do czegoś innego i nie była droga to jeszcze jestem w stanie zrozumieć