Pralka i suszarka jaką wybrać jakie polecacie?

Hej, jakie macie o czy polecacie pralki i suszarki ? Musze jak najszybciej cos znaleźć bo metraż aby robić nam wafli do łazienki to chce wymiary. Byłam dziś w sklepach trochę szukam na internecie i szczerze nie mam pojęcia co wybrać

Szukasz 2 w 1 ? Czy osobne .

My od 1,5 roku używamy pralki Electrolux perfect CARE 900 i suszarki perfect care 800 - średnio chodzą 2/3 razy w tygodniu i jesteśmy jak do tej pory bardzo zadowoleni :wink: jedna leży na drugiej przedzielona specjalna dedykowana półeczka :wink:

Natomiast co do pojedynczej Pralko-suszarki to też na wielu grupach czytałam, że jak tylko ma się miejsce to zdecydowanie lepiej wybrać dwa osobne sprzęty

1 polubienie

Szukam osobno słyszałam że tak najlepiej

Suszarka automatyczna / dziecięce pranie tu post comorawda o samej suszarce ale warto poczytać bo dziewczyny pisały że trzeba pol wsadu do pralki suszarki

2 polubienia

To poczytaj tej na górze on jest z lipca więc dość świeży temat

Ja tez myslalam nad pralkosuszarka ale w sumie kupiłam sama pralke , odpuscilam suszarke a na dwie nie mam miejsca w łazience

Ja mam osobno z Electrolux jestem bardzo zadowolona. Używam juz rok. Jeżeli jest miejsce to warto kupic osobno. 2w 1 podobno częściej sie psuję

1 polubienie

@Wesola95 ja też mam z elektroluxa i polecam tą firmę póki co.

1 polubienie

Ja mam pralko suszarkę firmy haier i ogólnie jestem zadowolona. Prawda - jeżeli suszysz to pół wsadu trzeba dać. Minusem tej pralki jest to. , że jak wstawię pranie to już nie opcji żeby pralkę wyłączyć. Pranie trzeba dokończyć . W poprzedniej pralce chyba Amica mogłam wyłączyć w dowolnym momencie.

Jakie modele posiadasz, w MediaExpert Pan też nam ją polecił

Jakie modele ?’
Bo jest tego trochę

My mamy osobno pralkę i suszarkę z Beko :slight_smile:

Mamy osobno. Prallke juz X lat z Whirlpool. A suszarkę Beko kupiliśmy niedawno wiec jeszcze ciężko mi wydać opinię.
Ogólnie większość znajomych odradzała 2w1. Ale… jak Ktos nie ma miejsca to myślę ze taki zakup warto rozważyć.

Ja mam Elektrolux suszarkę. Ogólnie w suszarce najważniejsze żeby miała swoją pompę ciepła bo jest w tedy oszczędniejsza. Tak naprawdę jaką byś nie wybrała to jedno i to samo tyle że w innym opakowaniu. Pralkę mam Whirlpool ale kupioną w Anglii

Na jakie programy zwrócić uwagę ? Co najbardziej się przydaje na codzień ? (To moja pierwsza suszarka więc nie mam o niej zielonego pojęcia )

My najczęściej korzystamy z programu syntetyki - 2h i wysuszone i bawełna 3h i suche , czasem odświeżanie, a teraz przy bobasie może po raz pierwszy odpalę program delikatne :sweat_smile:

My używany pralki LG i dobrze nam się sprawdza od ponad 3 lat :blush:
Suszarki niestety nie polecę, bo nie posiadamy :wink:

1 polubienie

Jeśli chodzi o suszarkę to mam Samsung DV5000D - bardzo ją lubię – zwłaszcza krótkie programy, które ratują mnie każdego dnia :crazy_face:
Gdybym jednak teraz kupowała nową, to wybrałabym suszarkę z funkcją AI, np. właśnie model z inteligentnym sterowaniem, który sam dobiera czas i parametry suszenia w zależności od wilgotności i rodzaju tkanin. Dzięki temu ubrania są suszone delikatniej i bardziej oszczędnie – mniej analizowania z mojej strony, a pranie zawsze gotowe na czas :heart:
Pralkę mam LG ale już 7 letnią :stuck_out_tongue_winking_eye: Póki co jest bezawaryjna i też ma fajne, krótkie programy i duży bęben 7 kg, a to było jedno z głównych moich kryteriów przy zakupie :smiling_face_with_three_hearts:

Dużo osób poleca pralko suszarkę vi co je mają mówią że to jest zbawienie bo nie mają miejsca w domu na tradycyjne suszarki ale ubrania są pomięte i trzeba je prasować i często koszulki zmieniają rozmiar na mniejsze😅