gotowa to jedno ale i fizycznie mozliwe ![]()
ooo fajna opcja i nie slyszalam o takim. nieraz faktycznie duzo tych końcowek sie zbiera a czlowiek placac “kartą” nie zauwaza jak to płynie ![]()
gotowa to jedno ale i fizycznie mozliwe ![]()
ooo fajna opcja i nie slyszalam o takim. nieraz faktycznie duzo tych końcowek sie zbiera a czlowiek placac “kartą” nie zauwaza jak to płynie ![]()
Ja prawojazdy też zrobiłam dopiero jak urodziłam moją córeczkę bo nagle się okazało, że komunikacja miejska nie dojeżdża wszędzie gdzie bym chciała
i spokojnie w moim gronie są osoby, które podchodziły do egzaminu po 50 roku życia!
Poszukaj dobrej szkoły jazdy, która przygotowuje nie do egzaminu a własnie uczy swobody w ruchu samochodowym. Spokojnie sobie poradzisz rtm bardziej, że masz motywację jako mama ![]()
Tak to jest mega tip na egzanimy ! Ja tez mowilam na glos
Babeczka do mnie "ale nie musi mi pani mowic co bedzie pani robic " a ja do niej “dobrze dobrze bedzie pani pewniejsza” i lecialy teksty typu “i cyk kierunkowskaz , lusterko i zmieniamy pas bo na rondzie zawracamy” , "ten na rondzie popiernicza to lepiej poczekam bo po co mam sie spieszyc " "oo pani do pasow dochodzi , przepuscimult pania " i to naprawde dzialalo
Weź się nie zastanawiaj nawet , jeśli masz taką możliwość to rób !
Dokładnie! u mnie było to samo, identyko
Mówiłam co będę robić, żeby egzaminator nie myślał że nie wiem co robić i dlaczego np w danym momencie stoję w miejscu a nie jadę.
“Ten z lewej pędzi, to ja jeszcze poczekam, żeby było bezpiecznie”
skoro to pomogło i Tobie i mi to w znaczy, że ta metoda jest skuteczna!![]()
Ja tak samo nie wyobrażam sobie żeby teraz nie mieć prawka no i samochodu . U nas są dwa jeden mój drugi męża. Jak mąż jest w pracy ja z dziećmi do lekarza muszę jechać to nikogo nie muszę prosić czy nas zawiezie .
U nas na dniach będzie drugie auto, śmieje się że dla małego będzie nowy wózek z salonu w grudniu, dla męża nowa furka też z salonu, a dla mnie auto w spadku, taki mój los ![]()
![]()
Hahah najważniejsze że bedziesz mieć samochód tylko dla siebie
conajmniej wiesz że jest sprawdzony i znasz go jak jeździ
ja nie lubię jeździć samochodem męża jakoś wydaje mi się jak bym jakimś tirem jechała ![]()
dlatego jak mamy gdzieś jechać gdzie ja mam kierować to odrazu mówię że jedziemy moim samochodem ![]()
Trzeba miec dobre nastawienie
To jest prawda, to uczucie niezależności jest dla mnie najważniejsze. Kiedyś jak zmieniałam samochód, musiałam trochę dłużej poczekać niż przewidywano i zostałam bez auta. Mąż swoim codziennie do pracy, a ja czułam się jak bez ręki, bo jeśli jeszcze mieszkasz w centrum miasta to jakoś sobie poradzisz ale gdy już na obrzeżach to nie jest to takie kolorowe.
Dokładnie. Niby mieszkam w dużym mieście ale żeby zawieźć syna do lekarza musiałabym się przesiadać kilka razy i spędzać mnóstwo czasu w zatłoczonym autobusie.
Znam mnóstwo przypadków gdzie ktoś robił prawo jazdy w wieku 18 lat, a jeździć zaczął znacznie później. Bo albo nie było potrzeby albo wcześniej nie był gotowy. Zawsze jest dobry moment żeby zacząć coś nowego
Mysle ze po tylu pozytywnych komentarzach sprobujesz i pojdziesz na prawo jazsy
i za pare msc pochwalisz sie ze zdalas ![]()
Taaak bardzo wam dziękuję za podzielenie się swoimi historiami i opiniami
w sumie to upewnilyscie mnie że jednak da się tego wyuczyć i warto spróbować! Mąż nawet zaproponował że może pojedziemy sobie na palc jakiś żebym mogła zobaczyć co i jak ale bez obaw że wjadę w ścianę ![]()
Ja przed pierwsza jazda jezdzilam z mezem po lesnym parkingu ruszac ruszałam ale nie umialam 2 wrzucic ![]()
![]()
![]()
Ja robilam sobie zaraz po 18 i nie wyobrazam sobie nie miec , mimo ze nie lubie jezdzic ciesze sie ze nie musze nikogo prosic jak chce gdzies jechac
Może jak spróbujesz gdzieś na parkingu ruszyć parę razy poczujesz “to coś” i jeszcze szybciej zechcesz pójść na lekcje
ja pamiętam że w trakcie kursu jeździłam z chłopakiem żeby uczyć się skręcać na wstecznym bo nie mogłam tego ogarnąć na jazdach ![]()
Ja też się uczyłam na polnej drodze jeździć, starym golfem dziadka. To potem ten samochód ze szkoły jazdy to był taki luksusowy.
Ja zaczęłam w wieku 18 lat i wtedy udało się zdać za pierwszym razem, ale ja mieszkałam na wsi i wiedziałam ,że prawko mi się przyda do szkoły, pracy i później na studia żeby dojeżdżać… nie wyobrażałam sobie inaczej… Ale pracowałam z kobietą z którą prawko robiła w wieku 50 lat i zdała i jeździ do tej pory… Myślę że odpowiednie nastawienie i znalezienie dobrej szkoły jazdy to podstawa.
Ja robilam po 18 tce ale nie zastanawiala bym sie na twoim miejsu. Twoj wiek to zadna przeszkoda a ja sobie nie wyobrazam z dziecmi nie miec auta. To nest niesamowita wygoda i niezaleznosc. Chxe do lekarza, fo pracy do sklepu i nie musze na bikogo patrzec. Inna sprawa ze to studnia bez dna jesli chodzi o finanse ![]()
Oj tak ja mieszkałam na wsi niby busy jeździły co pół godziny ale czasem deszcz, śnieg i stój na przystanku , wysiądziesz i co dalej trzeba poginać w deszczu🙈 a z małym dzieckiem to nierealne
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.