Znam to bardzo dobrze
ja mówię zawsze a ojcami ty nie masz
wszystko jak coś to mama ![]()
![]()
To jak byś mojego opisywała . Nagle tyle obowiązków ma ![]()
A jak bobasa nie było to nic mu się nie chciało o nie mogłam go wygonić by coś załatwił
Najgorsze co może być. Zamiast wsparcia to komentowanie. Szkoda tylko, że facet zostaje z dziećmi i zajmuje się tylko dziećmi. Natomiast my oprócz tego sprzątamy, gotujemy, pierzemy i tysiąc innych rzeczy na głowie.
To zależy jaki facet bo moj i posprzata i ugotuje ![]()
![]()
Nikt tego nie zrozumie, jak się siedzi z dziećmi tyle czasu i z kazdym problemem przychodzą do nas. To nawet jak jest ktoś do pomocy to “najgorsze” momenty, zachowania dostajemy my. I łatwo się mówi o byciu cierpliwym
Musisz porozmawiać z mężem i jasno dać mu do zrozumienia, że też potrzebujesz chwili dla siebie i żeby ok się poczuł w obowiązku i chociażby na pół godziny zabrał i zajął się dzieciakami tak żebyś Ty mogła odetchnąć.
Ja mam na pokładzie na razie tylko jednego synka, ale jak tylko mąż kończy pracę to od razu go przejmuje, jak pracuje z domu to też szykuje mi śniadanie.
Zostaw męża samego w sobotę z dziećmi niech zobaczy jak to jest, z boku się wydaje że przecież macierzyński to urlop, no co to za problem nakarmić dziecko, potem idziecie na spacer - żyć nie umierać, taaa ja sama tak myślałam zanim zostałam mamą. Okazuje się że to praca 24 na dobę
Dokładnie. Jak meza zostawiłam samego na kilka godzin to nic w domu nie zrobił bo synek mu nie dał. Facet dopiero doceni ile się robi jak zostanie sam z dzieckiem na kilka godzin.
Tak czasem faceci są niedomyślni i trzeba samemu przejąć inicjatywę. Jak sama nie wywalczysz sobie chwili dla siebie to nikt tego nie zrobi za ciebie
Rd ju po mału myślę co tam trzeba kupić i jak zabezpieczyć mieszkanie
przeraża mnie ta marchewka na ścianach
no ale bedzie trzeba jakoś dać radę. U nas pediatra mówiła, że dobrze by było zacząć rozszerzać po 5 miesiacu wiec już zaraz. Masz już jakieś krzesełko na oku ? Albo inne gadżety?
@Mama.kacperka a Ty jaki masz nastrój przed rd?
@magdap_96 Polecam pod krzesełko do karmienia matę specjalną
Mam taką i z jednej strony jest antypoślizgowa a z drugiej łatwo zmywalna i są ładne wzory. Można kupić na allegro. Naprawdę ułatwia sprzątanie.
Jeśli chodzi o krzesełka to mi się udało pozyskać na fb na grupie oddam za darmo w moim rejonie fajne i bardzo dobrym stanie kinderkraft yummy a potem do teściowej Chicco Polly.
Polecam również na samym początku takie silikonowe lyzeczki gryzaki
Wiadomo, jednak większość z tych co znam jak zostaje z dziećmi to tylko dziećmi się zajmują
nic tylko zazdrościć faceta
mój sprząta owszem, ale jak jesteśmy razem w domu ![]()
No tak sa faceci co po godzinie z dzieckiem juz maja dosc ![]()
![]()
ciekawe jakby tak musieli siedziec pol dnia , zrobic obiad i pranie ![]()
Hahaha skąd ja to znam. Chodź mam przypadek w rodzinie mąż szwagierki siedzi z dzieckiem częściej niż ona ![]()
A to tez mam taka kolezanke, kiedys mowie wpadnij na kawe a ona do mnie a maly ? Ja mowie to wez go ze soba a ona no co ty daj mi zyc:rofl:![]()
maz spi po nocce zaraz go najwyżej obudze i znim zostanie ![]()
![]()
![]()
![]()
My mamy Stokke po starszym synu. Już teraz użytkujemy z taką nakładką. Nam się jeszcze sprawdziła poduszka z IKEA, bo syn słabo siedział, a z nią dało się go dobrze podtrzymać.
My też mamy tę matę, nawet z tym samym wzorkiem ![]()
Mnie ostatnio mąż wkurzył prosiłam żeby zagazował wodę sodastreamer przez 3 godziny nie był w stanie niby tego zrobić jak to jest możliwe że ja przez takie same trzy godziny Z takim samym dzieckiem tyle rzeczy robię No ale ja nie siedzę tylko na nią ojojoj bo ulewa trzeba poprawić chusteczką
@Mamuska357 mi właśnie dzisiaj przyszła ta mata będę testować
Czy my mamy tego samego faceta ![]()
![]()
![]()
![]()
O super, to fajnie. Za ile udało Ci się ją kupić?