Za 79
Do krzesełka szukałam przez dwa tygodnie na naszych grupach właśnie typu śmieciarka jedzie i tym podobne zrobiłam posta 0 informacji dzisiaj wchodzę dwa krzesełka do oddania kiedy właśnie przyszło mi krzesełko ![]()
![]()
![]()
Za 79
Do krzesełka szukałam przez dwa tygodnie na naszych grupach właśnie typu śmieciarka jedzie i tym podobne zrobiłam posta 0 informacji dzisiaj wchodzę dwa krzesełka do oddania kiedy właśnie przyszło mi krzesełko ![]()
![]()
![]()
Yhy spoko. To daj znać jak Ci się użytkuje ![]()
Właśnie miałam dzisiaj użyć rozłożyłam matę specjalnie udało mi się złożyć to krzesełko. Kupiłam brokuła wzięłam go specjalnie na parze no ale trochę jest nadal za gruby stwierdziłam okej tą część zblenduje wszystkie blendery mi się popsuły ![]()
![]()
![]()
Polecam rozdrabniacz kupić jest kompaktowy i lanie miksuje
Mata super
nie pomyślałam o tym, dzięki za polecajkę na pewno kupię. Jeśli chodzi o krzesełko to nie mam pojecia jakie kupić, tak samo jak naczynie.
Kurcze, to ja identyczny model tej maty zamówiłam na Temu za połowę tej ceny ![]()
No mój chłop z tego samego klubu… jak wychodziłam na zakupy to jak wyszłam i wróciłam to nic nie ulegało zmianie. A ja normalnie z trójką od rana pranie, zmywarka, obiad i jeszcze spacer z zakupami. Jak jesteśmy razem to przejmie obowiązki domowe jak ja jestem z dziećmi. Nie wiem co zrobię po macierzyńskim, jak wróciłam do pracy po pierwszej córce to ogarniałam wszystko w domu + praca …
U mnie też dom (sprzątanie, gotowanie, pranie, zakupy) na mojej głowie. Wraca do domu zje i kładzie się na sofie i przegląda rolki w telefonie. Jak go zagonie to poopiekuje się młodym
I to wszytko. Ja robię mu kanapki do pracy, ja muszę myśleć co kupi, ja uzupełniam zapasy rzeczy dla małego, ja myślę jak mu urozmaicić RD i ja go karmie…… czasem sobie myślę jak dam radę to wszystko ogarnąć jak niedługo wrócę do pracy …. Bo tylko dojdzie obowiązków …… więc doskonale was dziewczyny rozumiem ![]()
Tyle dobrze że ja powiedziałam kategorycznie tego nie robię ma dwie ręce niech chociaż sobą się zajmie. Nawet jego prania nie robię. Sam niech pilnuje mamą jego nie jestem.
My wczoraj zaczęliśmy RD i jest dramat a jeszcze tyle czasu spędziłam by ugotować brokuła na parze jak ciepły to miękki potem stwardniał tylko opieprz dostałam od starego że dziecko chcę zadławić.
To mnie zaskoczyłaś, bo byłam pewna że jak jest miękki to jak będzie chwilę stał to stwardnieje :o ja z jednej strony nie mogę się doczekać RD a z drugiej strony bardzo się boję zadławienia. A bobasowi chociaż brokuł smakował ?
Początki jedzenia sa trudne
a najgorsze jak sie starasz, w dziecko nie ma ochoty, ale prędzej czy później uda się
u nas 2latka do tej pory wybredna, mam nadzieję, że syn bd lepiej jadł ![]()
Uwielbiam to jak się nie interesuje jedzeniem i karmieniem a ma najwięcej do powiedzenia ![]()
Ja RD zaczęła o marchewki a potem ziemniaczka. Ogólnie dzieci nie przepadają za brokułami
no i mieliłam wszystko na początku
Chyba też zacznę od papek dla swojego świętego spokoju. Ja mojemu mężowi już zapowiedziałam że ma nie marudzić na jedzenie przy dziecku bo też będzie wybredne - mój mąż nie lubi ziemniaków, cukini, bakłażana, wiśni i jeszcze kilku innych rzeczy.
Ja gotowałam (teraz coś nie chce, woli gryźć) warzywka z kaszą jaglaną i mięśmiem. Potem robiłam papkę w rozdrabniaczu. Czasem też podawałam warzywka ze słoiczków ale pomimo że są małe to i tak na początku muszek je łyżeczke lub dwie i potem to jest do wywalenia po dobie
Na początku te ilości to naprawdę są mikroskopijne które dziecko smakuje
Po dwóch łyżkach był ryk i plucie i wiercenie więc nie będę męczyć
@Mamuska357 Dzisiaj była marchewka i niestety tak samo wyglądało.b teraz sama nie wiem czy jutro spróbować ziemniakiem czy może odpuścić i na razie spróbować jej zrobić kaszkę manną na bazie mm tego co je by ją zachęcić. Bo mam wrażenie że jak kolejny raz spróbuję dać jej coś to ona będzie się bała wejść do tego krzesełka
Moj na początku też nie chciał jeść ale kaszka manna albo kleik ryżowy na mm to dobry pomysł. Moj właśnie nie chce teraz jeść papek i jedynie wciąga kaszki na moim mleku. Trzeba być cierpliwym. A zmieliłaś na miazgę?
Ja na poczatku jak gotowalam sama to mala sie az krztusila , postanowilam sprobowac sloiczki i to strzal w 10 . Ladnie zaczela jesc.
Teraz juz wlasciwie wcina wszytsko , oczywoscie zeby bylo fajnie to lubi najbardziej te smierdzace
czyli rybki
Moze sprobuj tez ze sloiczkiem ? U nas najlepiej bobovita i gerber
Z hipp tylko deserki wchodza
Próbowałam gotować, właśnie walczę czy spróbować słoiczka czy wpierw tę kaszkę, bo przynajmniej będzie mieć coś podobnego s smaku
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.