Ja po tym sezonie to będę mieć raj zakupowy bo wszystko obok siebie mi otworzyli tedi action nr dyi woolworth i właśnie szykują nowego rossmanna
to portfel zdecydowanie jest w niebezpieczenstwei:rofl:![]()
ale samo tedi i action potrafi miec naprawdę super asortyment jezeli jest wiekszy sklep
ja szal zakupow przesuwam na styczen luty jak dojde do siebie i juz bardziej dostepne zabawki będą
Ale super
obok mnie nawet Biedronka jest mała i jest bardzo ograniczony asortyment, a przemysłowych rzeczy wcale nie ma
O zapomniałam że na końcu tego wszystkiego jest biedra właśnie
ale mega oblegana bo zaraz są osiedla i to najbliższy taki sklep dla nich więc ja chodzę co jakiś czas tylko
Zazdroszcze wam tediego w okolicy ![]()
Ale fajne! Podoba mi się ![]()
Trzeba mieć gruby portfel na te sklepy ![]()
U mnie obok jest Żabka , Tesco, pizzeria stokrotka , biedronka i siłownia ![]()
Oj tak szczególnie że to jest w takim zespole centrum handlowego i zaraz dalej jest wielki pasaż z hm rituals Hebe itd
To masz w czym wybierać. Moja mama ma teraz bym na stokrotkę i ciągle mi opowiada jakie super promocje są. Obok mnie jest 4 żabki ![]()
U mnie w mieście też te wszystkie sklepy i jak patrzę na te dekoracje to wszystko bym chciała, ale ostatnio mam jakieś refleksje na temat zakupów i mniej ich robię zdecydowanie niż kiedyś.
Ja oszczędzam kopertowa i już tak szaleć się nie da
staram się trzymać założonego budżetu na daną kategorie i nie wydawać wszystkiego by zostało na gry i wyzwania ![]()
Te żabki to już jak jakaś plaga
u mnie w mieście to już jedna na drugiej się otwiera
jedna na początku bloku, druga na końcu
lubię jak jest duży wybór ale jak dla mnie to już za dużo ![]()
Ja też już rok bawię się w domowa księgową
ale mam satysfakcje z tego i nie żyje nam się gorzej z “ograniczeniami”. Na święta mam odłożonego tysiaka na ozdoby i prezenty, ale raczej w tym roku święta będą na dalszym planie wiec się nie spinam ![]()
Dokładnie, nam się w sumie komfort życia poprawił przez to bo w końcu nie musimy się martwić tymi miesiącami gdy nagle trzeba było zapłacić OC ubezpieczenie przegląd a to święta a to uroczystości różne prezenty ubrania itd. Mamy podkładane a i kasa nie idzie na glupoty
Dokładnie! Ja sobie teraz nie wyobrażam już nie rozdysponowywać wypłat i mam nadzieję że po porodzie będę miała czas na to dalej ![]()
Będziesz! Ja tak mam, mała 7 miesięcy ale ja dzielnie się trzymałam, pierwsze 2 miesiące z nią było ciężko ogarnąć ale teraz znajduje choć ten jeden dzień w tygodniu na podsumowanie i raz w miesiącu na ogarnięcie po skończonym miesiącu i rozpisanie nowego. Myślę czy na nowy rok nie kupić sobie organizera finansowego z tabelkami lub samemu stworzyć i druknac takie karty ![]()
Ja na początek kupiłam na temu jakiś tani organizer budżetowy, a już się kończy i teraz kusi mnie taki od laski z Tik toka od której podchwyciłem temat
ale stówa za zeszyt mnie trochę odrzuca, chociaż może zrobię sobie mikołajowy prezent ![]()
O to chyba o tej samej myślimy ![]()
Ja sobie w zeszycie pisze bo te uznałam że 100 zł to chyba jednak nie wydam na coś takiego, stąd moje sknerowate serduszko mówi by sobie takie w canvie ogarnąć kartki i drukować ![]()
A taki własnej roboty może sprawić jeszcze więcej frajdy i dodać motywacji. Może się zainspiruje ![]()