Prezenty świąteczne

Uwielbiam! Ja mam segregator budżetowy - niestety nie dzialam aż tak solidnie jak Ty! Ale rzeczywiście mam koperty na konkretne okazje: dentysta, święta, wesele. I nie powiem, jak przychodzi moment, w którym te pieniądze trzeba wyłożyć to koperty ratują życie! I nie odpczuwa się tak tych wydanych pieniążków

1 polubienie

Ja akurat nie lubie wielkanocy a wy ?

Ja lubię ale najlepiej wspominam wyjazdowe święta, było super zorganizowane przez zajazd w którym nocowaliśmy, pełno tematycznych atrakcji, czas wolny na zwiedzanie i obcowanie z naturą okoliczną. Spokój bez stresu i gotowania

A powiedz zrobiłaś sobie takie kopertki sama czy zamawiałaś jakiś gotowy segregator? Niedługo się przeprowadzamy i też chciałam skorzystać z takiego rozwiązania :sweat_smile:

Ja akurat lubię Wielkanoc najbardziej za to, że kojarzy mi się z wiosną i dłuższymi dniami :speak_no_evil: Ale same święta nie mają dla mnie jakiegoś wyjątkowego klimatu, raczej traktuję je jako czas na odpoczynek i spotkanie z rodziną, bez większego szału :wink:

Jak to!? Nie szukacie w Wielkanoc jajeczek pochowanych na ogródku? :hear_no_evil::hear_no_evil:

No właśnie, córka była jeszcze za mała, więc u nas jakoś nie było takiej zabawy, tylko chrześniak szukał jajek :smile: Ale następną Wielkanoc na pewno zrobimy większy klimat i będzie fajniej dla wszystkich

Widziałam ostatnio w pepco te segregatory :wink:

Jedynie smingus dyngus to jest frajda i zabawa wszyscy wychodza i lejemy sie woda :slight_smile:

My właśnie też robimy szukanie jajek i jakichś drobiazgów. Pamiętam, że moja babcia zawsze coś nam chowała na działce i za każdym razem mi się przypominają te miłe chwile z nią :heart::face_holding_back_tears:

Te małe zabawy z babcią zostają w pamięci na zawsze :smiling_face_with_three_hearts: @ewelka8990 szkoda, że ostatnio pogoda raczej nie sprzyja takim wodnym zabawa :sweat_smile: pamiętam jak kiedyś śniegiem się rzucaliśmy :laughing:

1 polubienie

Ja lubie wszystkie swieta :smiling_face_with_three_hearts:

Boze Narodzenie jest znacznie lepsze. Nawet nie chodzi i prezenty, bo u mnie w dzieciństwie nie było takiej tradycji, dopiero jak weszłam do rodziny męża to sa. Po prostu inna magia, a jak jest jeszcze śnieg :heart:

Ja się dowiedziałam o takiej zabawie w zeszłym roku, bo w moich stronach nikt tak nie robi :smiley: jestem ciekawa jak syn zareaguje na to w Wielkanoc. :smiley:

Wy tu już o Wielkanocy! :grinning: a robicie dzieciom elfa psikusa ? Ja już nie mogę się doczekać, aż będę mogła to robić ze swoim syneczkiem, ale to pewnie dopiero za rok albo i trochę później, jak będzie już coś z tego rozumiał :laughing:
Dla osób które nie wiedzą o co chodzi to jest to taka “tradycja”, że do dziecka przylatuje elf (można dorwać pewnie niedługo w pepco albo innych takich) i codziennie jak maluch śpi to robi jakiś psikus albo zostawia drobną niespodziankę :grinning: (i tu my wkraczamy do akcji i działamy w tym temacie) czasem coś nabroi np rozrzuci papier toaletowy na lampie w pokoju, a czasem przyniesie coś miłego np list od Mikołaja. Co roku oglądam jak moja kumpela robi te psikusy dzieciakom i to jest coś cudownego :grinning::grinning: one wstają rano i mają z tego taką mega radochę i myślą co tym razem nabroił elfik :laughing:

4 polubienia

Widzialam ta zabawe z elfami na tt i instagramie, czasami sa super pomysły na psikusy :] ja bardziej stawiam na kalendarz adwentowy :slight_smile:

Zamówiłam na temu razem z kalkulatorem :wink: owszem masz kategorie po angielsku, choć teraz amwoilam kolejny na wyzwania większy i on miał literki więc teoretycznie możnaby sobie wykleić i po polsku :wink:
Myślałam czy nie zamówić u któreś z dziewczyn ale strasznie drogi wychodziło a ja jednak uznałam że mam oszczędzać :sweat_smile:
Na sam początek proponuję ci jednak zwykle koperty lub koszulki kartkę i długopis, bo warto sobie przetestować czy to w ogóle dla ciebie metoda. I też ten pierwszy miesiąc zrobic na próbę budżet, zbierać paragony i zapisywać wydatki bo też wtedy widzisz na czym idzie ci kasa i ile musisz odkładać do konkretnej kategorii

2 polubienia

Akurat w te swieta wielkanocne bylo cieplo i mozna bylo sie lac woda :slight_smile: ja pamietam zima kuligi, wojne na sniezki i rovie iglo to byly czasy :slight_smile:

W przedszkolu u córki robią tą zabawe - panie mają świetne pomysły :sweat_smile:
Fajna zabawa ale w domu też stawiam na kalendarz adwentowy, a skoro córka już poznała elfa przedszkolnego to nie wiem czy bedziemy wprowadzać tą zabawę w domu

Co za dużo elfów to nie zdrowo!:grinning: kalendarz adwentowy też świetna sprawa i też pewnie mega radocha dla dzieciaczka co tam będzie w kolejnym okienku :heart_eyes:

1 polubienie