Dokładnie za dużo elfa też nie może być a fajnie można sobie połączyć w kalendarzu mini prezent i jakieś świąteczne aktywności ![]()
Mnie się podoba pomysł z elfami, ale nie mam przekonania do robienia bałaganu,bo wiadomo że co elf nabroi to ja będę musiała sprzątać ![]()
A do kalendarza adwentowego przymierzam się kolejny rok, zapewne znowu nie zdobędę się na cierpliwość i wykonanie
dobrze że wychowawczyni w przedszkolu robi dzieciom taki kalendarz to i mój mały się cieszy że któregoś dnia on coś wylosuje ![]()
Ale polecę Wam fajny prezent na święta dla chłopaka w wieku przedszkolnym 3-6lat który fascynuje się traktorami,a wiem że większość taka jest
firma Bruder ma świetnej jakości pojazdy,maszyny które wyglądają jak prawdziwe, wystarczy kupić 1 traktor a mamy mnóstwo możliwości dokupienia elementów, które będą pasowały właśnie do niego,przyczepa, pług,prasa,siewnik itd… oczywiście cenowo trochę kosztują, warto więc patrzeć na promocje na Ceneo, allegro ![]()
Uważam jednak taką inwestycję za genialny pomysł,bo kupiłam nie raz dziecku tańszy traktor bo mi było szkoda wydać 100-140zl i niestety nie wytrzymywał zbyt długiej próby czasu i albo się coś złamało, koło urwało,dach pękł…no więc zabawka do kosza. A tutaj naprawdę masywny,fajny sprzęt który posłuży na znacznie dłuższy czas i też przy okazji gdy ktoś z rodziny będzie chciał coś kupić dziecku to można podpowiedzieć że taką czy taką maszynę dziecko by chciało z firmy Bruder do takiego modelu traktora ![]()
My już też mamy teściów ogarnięte ![]()
Moja siostra to robi! Z powodzeniem od paru już lat
fantastyczna zabawa, bardzo kreatywna dla siostry, wymyślać te wszystkie przygody z elfami i grać w grę, że te elfy tak zrobiły w nocy ![]()
Widziałam to właśnie! W tym roku może jeszcze nie, bo córka jest jeszcze mała, ale w przyszłym roku myślę, że już będziemy próbować z elfami ![]()
Elfy są super
Ale ja pozostane jednak przy kalendarzu adwentowym. W tym roku prwnie jeszcze jakiś gotowiec kupię ale może w przyszlym juz coś sama podzialam ![]()
Elfy poogladam.na IG - sama nie miałabym cierpliwosci codziennie coś wymyślać a potem ogarniać ![]()
Ooo, nigdy wcześniej o tym nie słyszałam
Brzmi mega zabawnie. Za rok na pewno spróbuję zrobić coś takiego ze swoim maluszkiem, jak już trochę podrośnie i będzie w stanie w pełni cieszyć się tymi psikusami. Wyobrażam sobie, jak rano wstaje i z ekscytacją szuka, co tym razem elfik nabroił, to musi być naprawdę magia dla dzieci ![]()
Uwielbiam tą zabawę z elfami. Radości przy tym i frajdy jak nie wiem. Syn jest strasznie zadowolony. No i te psikusy są najlepsze, można tyle ciekawych rzeczy wymyślić ! Naprawdę warto się w to pobawić, bo wspomnienia piękne !!
Muszę koniecznie powiedzieć mojej siostrze, żeby też spróbowała zrobić coś takiego dla swojego synka
A w jakim wieku zaczynaliscie? Bo mój syn ma 1.5 roku to chyba jeszcze za wcześnie nie? Tyle roboty, a jakby miało być mało frajdy to mi się nie chce ![]()
@daga1271 Zaczynaliśmy jak miał 2 latka, więc już trochę rozumiał i potrafił się tym cieszyć. Ja już sama nie mogę się doczekać tegorocznej edycji
nie wiem kto ma więcej frajdy, syn czy ja, obserwująca jego reakcje ![]()
Ale chyba niekoniecznie elf musi broic bałaganem, widziałam gdzie elf był dyrygentem miał nuty a śpiewały banany i mandarynki z oczami, albo senas z zabawkami że zrobił sobie na tablecie, były też takie uczzace że elf przygotował wodę z przyprawami w drugiej mydło i magiczna sztuczkę.
Ale były też takie hmmm dziwne jak elf pijący cole i robiący
z czołowych żelek do kieliszka
@Mama.Wiki Masz rację ! U nas elfy urządzały rajd autkami syna, albo schowały jeden but. Ukrywały się w lodówce z ulubioną przekąską. Więc tak jak mówisz to nie zawsze musi być bałagan, bo by zabawa była najlepsza, musi cieszyć każdą ze stron ![]()
Mój ma 2.5 w sumie nigdy nie słyszałam o tej zabawie. Stawiacie jakiegoś elfa że to on czy po prostu mówicie że elf coś zrobił? Nie wiem jak się do tego zabrać. Proszę o pomoc ![]()
![]()
Aaa dobra doczytałam @Wesola95 to fajnie opisała ![]()
Takie elfy będą niedługo do kupienia w sklepach - najszybciej chyba dorwiesz w pepco
no i dziecko idzie spać a Ty piszesz list i kładziesz elfa obok a rano czytasz list cos w stylu hej tu elf psotnik pomocnik Mikołaja, przybyłem, żeby trochę pomieszać w domu i sprawdzić, czy wszyscy są grzeczni itd no i potem drugi dzień dziecko idzie spać a ty z elfem robisz jakiegoś psikusa (to nie musi być nic wielkiego) ale możesz np mu dorobić wędkę i położyć na toalecie że niby łowi rybki z toalety
na pinteresta jest mnóstwo inspiracji i pomysłów ![]()
Ooo dzięki na pewno zagladne na Pinterest. W sumie mały już dużo rozumie wiec pewnie będzie szczęśliwy. A jak długo to robicie do świąt? Czy on też listem kończy czy jak ?
A to już od Ciebie zależy, możesz zacząć 1 grudnia ale wtedy jest dużo wymyślania do 24
więc lepiej np 12 grudnia
i w nocy 23 grudnia możesz zostawić list i ciasteczko z pożegnaniem że do zobaczenia za rok, bądź grzeczny
czy coś takiego i pyk elfa na strych ![]()
Masakra jak to ten czas pędzi… zaraz będziemy mieć 2026 rok:see_no_evil: kolejne święta potem drugie wielkanocne a później już tylko czekać na lato i wakacje ![]()
W action już sa ![]()
A jakie akcesoria do elfów kupujecie?
Oooo to trzeba zobaczyć. Dużo chyba można samemu wykonać. Tak jak na zdjęciu wystarczy wstążka i rokla po papierze toaletowym