Prezenty świąteczne

Właściwie to nic nie jest potrzebne, ew można kupić takie malutki drzwi które się przyklejają do ściany i powiedzieć dziecku że tędy wszedł elf :wink:
Te akcesoria też będą dostępne pewnie jak nie ma w action to w pepco :grinning: a tak do tych małych psikusów to tak naprawdę wsyztsko co trzeba ma się w domu :wink:

1 polubienie

W tym roku chyba też dzieciom zrobię te elfy mega mi się to podoba :slight_smile:

1 polubienie

A ro prawda! Sami z mężem mamy radochę jak młoda otwiera codziennie domek albo woreczek :smile:

1 polubienie

Muszę popolowac jak będą wyprzedawać asortyment. Myślę że może za rok jak nie dwa będziemy ten temat ogarniać dopiero, chco mąż w zeszłym roku mi zrobił psikusa elfa psotnika

Noo ja też myśle, ze najwcześniej za dwa lata elf przyleci do nas, ale uwielbiam oglądać filmiki innych rodziców którzy to praktykują i tą radochę dzieci :grinning:

@Skylark haha prawda?! Ta beztroska radość to coś pięknego :grinning:

1 polubienie

Bardzo fajne pomysły :ok_hand:t2::heart: jednak ja już będę na finiszu ciąży a mój ciążowy brain trochę zawodzi,a i zapał też stygnie :sweat_smile:
Być może za rok się do tego przyłoże😁
Ale chętnie podpatrze jak wy to tak zabawnie przygotujecie u siebie :wink:
Zadawajcie relacje :+1:t2:

Ta dziecięca radość jest naprawdę zaraźliwa

Ja mam trochę tak samo, aleeee myślę że się przygotuje powoli w tym roku spisze sobie pomysły na każdy dzień i wtedy gotowy scenariusz będzie nawet w tym natłoku świątecznych przygotowań :wink:
Także dziewczyny poprosimy o relacje co przygotowujecie, może jakiś post nawet byśmy ,złożyły o elfie?

2 polubienia

Super pomysł, ja jestem mało kreatywna i chętnie bym skorzystała z Waszej pomocy. I jakbym zobaczyła jak to ogarniacie to sama bym na coś wpadla :smiley:

Ja zawsze szukam pomysłów na tik toku, instagramie i Pinterest. Fajne pomysły z elfem psotnikiem wrzucała ta Polka, która mieszka w Anglii, nie pamiętam jak ona ma na Tok toku, ale jej mąż to Olek i mają 2 córki oraz 2 psiaki, może uda ci się jakoś znaleźć, albo będziesz wiedziała o kogo mi chodzi :rofl:

3 polubienia

To o to ci chodzi herewegoagain_pl ? :slight_smile:

1 polubienie

@Magdallenka0897 - Tak to oni bardzo sympatyczni i super wychowują swoje córeczki :grinning:
@daga1271 - gdybyś nie mogła znaleźć jakiś inspiracji to jak w pinterescie czy tik toku wpiszesz : elf psotnik to będzie tego ogrooom!:grinning:

1 polubienie

Jeszcze nie myslalam, ale jestem pewna ze musza byc to prezenty praktyczne!!!

Tak! Dokładnie oni. Bardzo lubię oglądać ich filmy, bo są takie przyjemne w oglądaniu

1 polubienie

Też się bawię w koperty i ta metoda naprawdę się sprawdza. Tylko trzeba być konsekwentnym. Odkąd kontroluje nasz budżet wyeliminowaliśmy dużo bezsensownych wydatków, widać gdzie uciekała kasa i teraz więcej nam zostaje. Moja teściowa sie równiez wciągnęła i Nawet z bardzo małym budżetem idzie wszystko pięknie rozplanować.

4 polubienia

@Mama.Wiki @Mimilili a jakie macie kategorie? Poza opłatami, jedzeniem i paliwem mam brak w głowie :grinning::rofl:

Ja mam sprzątanie bo mamy panią która nam co jakiś czas ogarnia tak dokładniej, jedzenie, chemia, drogeria, dziecko( tylko tutaj bardziej mam ubranka zabawki itp na myśli jedzenie jest w naszym, pieluchy czy płyny zazwyczaj w drogeia), dom, zdrowie, uroda, moda, auto, rozrywka, nieplanowane, prezenty (bo my co miesiąc mamy coś :roll_eyes:, za duża rodzina i znajomi :laughing:)

A w stałych mamy czynsz prąd gaz karty miejskie/bolt, subskrypcję, tv+internet, parking, rata

1 polubienie

Większości to co napisała @Mama.Wiki. Mam jeszcze kategorię roczne, tu odkładamy na wydatki typu podatek, ubezpieczenie domu, ubezpiecznie samochodów :blush:

1 polubienie

Jesli chodzi o elfy to pomyslow jest masa , moja młoda jest jeszvze niestety za mala ale za rok juz napewno wlf sie u nas zjawi .
Jako inspiracje podrzuce kilka pomhslow ktore teraz wpadly mi do glowy :

1. Elf siedzacy w misce pelnej papierkow po cukierkach
  2. Elf z rozwinietym papierem toaletowym
  3. Elf pakujacy prezent , tasma klejaca na nim i troche rozrzuconego papieru swiatecznego ,w srodku w kartoniku moze byc jakis drobiazg dla urwisa (sam elf tez moze byc lekko owoniety papierem prezentowym )
  4. Odcisniete stopki elfa w mące np po blacie w kierunku lodowki a w lodowce elf np w opakowaniu po jogurcie oczywiscie uprzednio umytym :rofl:
  5. Elf robiacy aniolka śnieżnego w mące
    Kurcze moge wymieniac a wymieniac , widzialam tez mase filmikow w tamtym roku pod koniec listopada na tik toku z inspiracjami , wiec naprawde jest z czego wybierac , a najfajniejsze jest to , ze oprocz elfa , do psotek mozna wykorzystac to co jest juz w domu i nie trzeba robic ekstra zakupow
2 polubienia

Ja cały czas myślę czy w tym roku zrobić elfa czy kalendarz adwentowy, ale chyba wygra elf. Starszak jest jeszcze trochę mały i nie do końca kuma odliczanie, nie chcę do kalendarza wkładać samych prezencikow, bo uważam że 6 grudnia i w wigilię pod choinką będzie tyle prezentów, i nie chcę jej uczyć, że cały czas musi coś dostawać niech się cieszy na Mikołaja i Boże Narodzenie, a na kalendarz z zadaniami jest jeszcze trochę mała, no i jak zadnia to ktoś z rodziców musi być mocno zaangażowany, a z maluszkiem na pokładzie będzie ciężko. Pamiętam jak moja koleżanka planowała kalendarz adwentowy z zadaniami, dwa dni siedziała z kalendarzem żeby wszytko zaplanować, żeby pieczenia pierniczków nie wrzucić w dzień kiedy mają zajęcia na basenie, albo było zadanie pt. rodzinny spacer, a tu za oknem ulewa i weź małemu uparciuszkowi wytłumacz :rofl: Pisząc to wszytko chyba uświadomiłam sobie, że w tym roku u nas będzie jednak elf, bo wiele można zrobić spontanicznie (elf ukradł skarpetę, elf siedzi w foteliku, elf je śniadanie przygotowane dla dziecka, myje zęby szczoteczką dziecka, poszedł z misiem na spacer …:grin:

1 polubienie