Ja mam ten sam problem z prezentem dla koleżanki córki. Dostała zaproszenie na urodzinki i jie wiem co kupić i za jaką kwotę ![]()
żeby nie przesadzić bo to w końcu tylko urodziny.
Ja taka lalkę dostałam kiedyś
z tym że ona była taka duża prawie jak ja jako 3 latka ![]()
![]()
Właśnie były takie duże Agatki hihi pamiętam je ![]()
Taaak, mi wujek kupił taka bo mam tak na imię ![]()
Ja myślałam że na takie urodzinki to się jakieś pierdolki kupuje, a ostatnio koleżanka szukała za 100 zł. Mi się wydawało, że to dużo, ale mówiła że u nich kazdy za tyle robi
Fajne te lalki, ale nie wiem czemu, moja jakoś za lalkami nie przepada… Ma dwie i jakoś nie ma parcia się nimi bawić… teraz psi patrol i Gabi koci domek na tapecie…
Polecam tez zabawki, gry i inne ukladanki z firmy Janod do 100zl spokojnie cos fajnego znajdziesz. Sa robione w duchu “montessori” i bardzo dobrze wykonane ![]()
@Patrycjaw25 - na urodziny najczesciej oscylujemy w kwocie 50-100 maaax, ale ta 100 byla dla przyjaciolki corki.
Najczesciej szukamy gier dostosowanych do wieku. Obecnie kroluje “wirus” ![]()
Wirus jest super! Mamy z mężem i sami gramy co jakiś czas, mamy też wirusa 2 i wirusa wersje halloweenową ![]()
Haha my tez gramy z 5cio latka. Maz ostatnio wygral 6 razy z rzedu (ja sie juz dawno bym podlozyla- on stwierdzil ze to nie wychowawcze:joy:). Mloda zrobila awanture i sie obrazila ![]()
![]()
tyleeeeee emocji ![]()
No ja tez myślę jiz powolo nad prezentami, ale wlasnie w domu juz jest wszytsko… dla małej (3m) nie mam pomysłu bo w domu jest juz wszytsko, zwlaszcza ze jest to drigie dziecko. Moja siostra tez chce kupic moim dzieciom prezwnty, pytala co wiwc postawilam na takoe rzeczy ktore nam sie przydadzą, niekoniwcznie jakies zabawki, np. Jakis bidon z rurka na przyszłość, otulacz do fotelika. Starszy syn tez juz zabawek nie chce, chcialby dostac kask na hulajnogę, ja tez myslalm i poscieli dla niego, albo jakis kubek termiczny fajny zeby nial do szkoły. Dla meza tez cos praktycznego, ale tu jeszcze nic nie wymyslilam ![]()
Coś czuję, że jak w przyszłości zagramy z synkiem w tą grę to będę jak Twój mąż
tylko zwycięstwo
z takiej podobnej szybkiej i prostej gry mamy jeszcze ZUUUPE - trochę grosza niż wirus, ale też fajna i tania więc polecam ![]()
My juz trzy lata temu ustatlilismy ze prezenty dajemy tylko dzieciom . Wiec coz … mniej mam tego wszytkiego ale i tak zawsze staram sie przekopywac internet w.poszykiwanou top rzeczy i takich niebanalnych :d
To jest dobra metoda, zwłaszcza dla naszego portfela
u nas dzieci dostają, ale dodatkowo wsrod dorosłych robimy losowanie kto komu robi prezent tak żeby każdy na te święta coś miał ![]()
U nas też tylko dzieciom dorośli od strony męża nie dostają nic. Ale robimy też moim rodzicom i bratu na święta bo tata Adam więc imieniny. Brat jest dam nie ma rodziny a moim dzieciom zawsze kupuje prezenty wiec jest nam głupio i jemu też dajemy no a przecież mamy nie zostawię samej bez prezentu więc też dajemy.
@Karcia a teraz jest w Biedronce lalka co robi siku chyba za około 40 zł możesz też zobaczyć i coś dokupić jeszcze.
@daga1271 jak dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie dziwią te kwoty na prezenty urodzinowe. Ostatnio nawet spotkałam się z listą co ma być konkretnie kupione, bo chłopiec jest fanem Lego, no spoko sobie myślę, wybierzemy coś fajnego, a tu nie cokolwiek, tylko konkretne zestawy za konkretną cenę. To już dla mnie trochę przesada
Mojej koleżanki córka do 6. Roku życia bawiła się tylko samochodami, lalki leżały w kącie. Teraz ma 6 miesięczna siostrę i wystarczy że ta coś dotknie i ta starsza już się tym bawi 2 dni ![]()
Ooooo dzięki napewno zobaczę
rozumiem zrobić listę i ją udostępnić bo sama jestem zwolenniczką prezentów praktycznych i takich które się przydadzą, a nie oszukujmy się rodzice wiedzą lepiej co dziecko potrzebuje i niekoniecznie nowy misiek mimo że piękny i cudowny jest potrzebny, ale niech na tej liście znajdą się prezenty i za 20 i za 100 zł tak żeby można było tą kwotę dopasować do swojej aktualnej sytuacji finansowej…niektórzy żyją w jakimś innym, odklejonym świecie
Nie no bez jaj. Można kogoś naprowadzić na coś. Ale nie za konkretną kwotę ustalać co kupić. Znaczy ja zawsze mówię co kupić np na urodziny ale też zazwyczaj budżet do 100 bo ja też tak kupuję. Ale np na urodziny od dzieci w życiu bym się nie odważyła tak zrobić. Mogę powiedzieć że właśnie LEGO ale niech każdy kupi co chce