Prezenty świąteczne

Albo zestaw LEGO i wtedy wszyscy się składają a nie każdy swój zestaw :smiley:

1 polubienie

Ja też jestem zwolenniczką podpowiedzi czy już tej listy ale raczej w takim rodzinnym gronie lub wśród znajomych gdzie naprawdę długo się znamy. Uważam , że jeśli chodzi o urodziny w przedszkolu, tym bardziej, że dopiero co się zaczęło i tak naprawdę nikt nikogo nie zna, nawet dzieci jeszcze nie pamiętają swoich imion :sweat_smile: to raczej bym się nie odważyła na takich ruch bo to jednak może być różnie odebrane na początek, tym bardziej, ze na tej liście były takie konkretne rzeczy :joy:

No właśnie ja to samo, nie potrafiłabym tak wprost wystrzelić, hej kupcie to i to ! Tym bardziej tak jak pisałam @Wesola95 to dopiero początek przedszkola, uważam że to trochę za wcześnie.

@MamaKins polecieli z tą listą :roll_eyes: ja rozumiem dać konkretną rzecz dla bliskiej rodziny jeśli o to pyta, choć ja zawsze staram się mówić z kilka propozycji bez marek albo dać zdjęcie konkretnej rzeczy ale nie mówić że to musi być ta tylko coś takiego chcemy np.

1 polubienie

Nawet gdyby to był już 2-3 rok to i tak no jakby nie patrzeć rodzice to obcy ludzie i nie wiadomo kto jakie podejście ma. Moja znajoma robiła zaproszenia w przedszkolu i pod spodem pisała ,jestem fanem udawania modeli i uwielbiam bawić się resorakami, takie naprowadzenie na coś co można kupić

3 polubienia

No widzisz! Człowiek ma opory, żeby najbliższej rodzinie powiedzieć prostot z mostu, a tu obcym ludziom. Dla jednego to nie będzie robiło różnicy, drugi nie puści dziecka na urodziny bo nie stać go na drogi prezent, a z drugiej strony weź coś kup spoza listy co Cię żywcem zjedzą :joy:

1 polubienie

No i coś takiego jest w porządku, bo dajesz małą wskazówkę, w czy ktoś kupi resoraka za 30 czy za 10 to już jego osobista sprawa. Ale każde zaproszone dziecko w takiej sytuacji ma Równe Szanse, by po prostu być na tych urodzinach

1 polubienie

Tak źle i tak nie dobrze. Ludzie mają różne myślenie niestety i czasami to w ogóle takie jak by nie wiadomo skąd się to brało

1 polubienie

Czy macie jakis pomysl na prezent dla chlopca 10 miesiecy w grudniu ? Moja mala ma narazie 2 miesiace wiec ciezko mi stwierdzic czym mlody bedzie zainteresowany w wieku 10 miesiecy.

U nas wtedy się sprawdziła kuchnia z Lidla, widziałam że od poniedziałku mają być po 159 zł, albo klocki mega bloks

1 polubienie

My w rodzinie pytamy co dzieciaki by chciały dostać. A jak nie pada nic konkretnego - to stawiamy na jakieś vouchery, bilety do kina czy jakoes fajne wydarzenia dla dzieci.
Ale jak juz Ktos podaje cos konkretnego to ceny w granicach rozsadku. Bo obecnie mamy tych dzieciakow 6 do obdarowania. I wiemy wszyscy ze to jednak wydatek.

Nir wyobrazam sobie, ze Synek dostaje zaproszenie do kolegi/koleżanki z lista co mozna kupić z cenami dość pokaźnymi.

Polecam coś takiego. U nas od roczku kiedy mały zaczął chodzić to był szał. Teraz już za duży na taką zabawkę ale wzięłam ją do wanny ile jest radochy jak się stawia kubek na kubek i wylewa się z tego woda :grin::grin: do tego jeszcze wiadereczka z młotkiem

4 polubienia

Mi tez nigdy by cos takiego nawet przez myśl nie przeszło ale jednak prawdą okazały się słowa, że jak zacznie się przedszkole to zacznie się szaleństwo. Jak to mówią, „kogo dziecko chodzi do przedszkola, ten się w cyrku nie śmieje „ :joy: i jakże to jest prawdziwe

2 polubienia

Moje dzieci są na etapie zabawek z reklam więc może tam coś upatrzą bo ja to już nie wiem co im kupować , i tak mam wrażenie że wszystko na chwilę

No to też prawda, a nie puścisz to potem będzie dziecku przykro że ono nie było inni byli, a jak jeszcze skutkiem będzie że go nie będą zapraszać to dramat będzie

Ale jak miał 10 miesięcy?

Moja będzie mieć 9.5, ja mam na liście lalkę, zwierzątka magnetyczne, sorter może ten z FP że zwierzątkami, fajne są te z dumel rzeczy typu domek, arka, traktor, kulodrom, kostka interaktywna edukacyjna, taka wieża spiralna, myślę też o jakiś instrumentach najchętniej bym chciała coś ala bębenek ale do grania rączkami, super są też klocki clementoni autko albo piłka
Fajne są też kierownice czy zwykłe autka jeżdżące z takim napędem do tyłu

Też tak uważam, sama tworzę listę prezentów na urodziny czy święta, ale nie mam odwagi jej udostępniać i wysłam tylko wtedy kiedy ktoś zapyta co może mojemu dziecku kupić. Jest tak skonstruowana, że są tam rzeczy i za 20 zł i za 100zl bo nie wiem na co kogo stać ani jaka kwotę chce i może przeznaczyć :blush:

Ja z Dumel kupiłam taki zestaw, było autko, które jednocześnie jest sorterem, do tego kulodrom i taki nie wiem jak to nazwać trójkąt aktywności chyba :sweat_smile:bardzo fajnie nam się to sprawdza. Córka jeszcze nie umie w sorter i nie ogarnia, że żeby piłka się poturlała, to trzeba ją tam odłożyć, ale jest bardzo zainteresowana, jak jej wszystko pokazujemy

1 polubienie

Właśnie o to chodzi, a najgorsze jest to, że te dzieciaki to nie mają z tego interesu, ale rodzice bardzo potrafią nakręcić swoje pociechy przeciwko innemu dziecku. Przykre ale jakże prawdziwe :face_with_peeking_eye::exploding_head:

1 polubienie