Klockami to się bawił już wcześniej. A kuchnie postawiliśmy jak tylko zaczął wstawać, to wiadomo, że jeszcze wtedy nic w niej nie gotował, ale guziczki naciskał i drzwi otwierał
na tyle długo, że kawę rano można było wypić
Tak to wszystko fajne ale chyba bardziej dla nas rodziców niz dla dzieci. Mój mały dostał arkę Noego nie bawił się nią w cale. Kulodro w ogóle go nie interesował a instrumentami się fajnie rzucało ![]()
ja mam wrażenie że robią te zabawki po to żeby rodzice kupowali myśląc że są fajne. Jak dla nas najlepsza zabawka były kubki do układania i miseczki. Ja wiem wiem coś dziecku trzeba kupić ale czasem im prostsze tym fajniejsze
My polecsmy farme
Maly jak mial.niecaly roczek zobavzyl u znajomych i przepadl. I kupiliśmy. Ma 2 lata i dalej czesto ją bierze i sie bawi ![]()
Dlugo chodzil za mną domek z dumela. Ale to moze przy 2 dziecku sie zdecydujeny
Mój syn się bawi zwierzątkami z Arki i na Noe mówi dziadek. A tak w całości to bardzo małe zainteresowanie. Dobrze że używaną kupiłam za 1/3 ceny
Z dumel jest teraz fajna kaczka Monika, no skradła moje serce i dziewczyny z insta polecają.
Wczoraj też reklamowali nową fabrykę balonów z rakieta kosmiczna te wydaje się super na prezent. Albo takie zabawy, że samemu można zrobić kwiatka. Powiem Wam że ja lubię takie zabawki co można stworzyć coś ciekawego.
Kaczka Monika to jest teraz hit hitów
i bardzo mi się podoba jak jest wykonana:grinning: rok temu było popularne coś podobnego - Mama Kaczka i dziecko niespodzianka, tylko w tej wersji mama była pluszowa, a te dzieci się wyjmowało z jajek i można było trafić albo na małe kaczątko albo jakiś zapychacz ![]()
Ja kupiłam arkę na vinted a domek dostała na roczek i obydwoma tymi zabawkami się bawiła i nawet do dzisiaj się potrafi tym zająć a ma 2.5 roku ![]()
Hmmm bo to w sumie wszystko zależy od dziecka, jedna dziewczyna na tt pokazywała że jest coś takiego jak wypożyczalnia zabawek, ona najpierw tam wypożycza te topowe zabawki i sprawdza czy jej córka sie będzie chętnie tym bawiła. U nas zwierzątko we rzeczy sie sprawdzają bo mała bardzo lubi. Tak samo właśnie wszelkiego rodzaju rzeczy z których można budować wieże które sie rozwala i gryzie jej ulubioną to taka sensoryczna że smyka. Zwierzątka zamykane u sąsiada jest hitem mała była zaciekawiona w sklepie również w domu odkryła że jak mocniej rzuci to sie okienka same otworzą ![]()
Ale wydaje mi sie że te moje propozycje są takie dość uniwersalne i w jakiś sposób każde dziecko czy samo czy z rodzicem sie tym pobawi
Takie wypożyczalnie to było by coś. My dostaliśmy pełno nietrafionych prezentów. Znaczy dla mnie fajne ale dziecko ma odmienne zdanie
Super ta kaczka wygląda, też ja chcę
i tak fabryka balonów też by się synowi podobała ![]()
@Wesola95 widzę, że jesteś fanką zabawek jak ja
masz w rodzinie jakieś dzieciaki czy tak na zapas już oglądałaś?
@Mama.Wiki ja do nowych zabawek podchodzę tak, że od początku planowaliśmy dwójkę dzieciaków to jak nie będzie podobalo starszemu to młodszy przygarnie ![]()
Ja jeszcze podpowiem od siebie bo w domu mam 4-latka a mój brat niespełna 2-latka obydwa to chłopaki i mój akurat szybko się nudził zabawkami i wykazywał małe zainteresowanie, natomiast bratanek ładnie się zajmuje sam bawiąc wieloma różnymi zabawkami. Natomiast zarówno jeden jak i drugi lubią majstrowanie w tablicy manipulacyjnej/sensorycznej, układanie klocków czy to magnetyczne czy waflowe czy duplo, sortery, pociągi i pojazdy a najlepiej jak mają jakieś tory do układania czy to plastikowe czy drewniane. A tak poza tym najwięcej frajdy jest przy garach,pomoc w gotowaniu,mieszaniu, kosztowaniu, pomoc w ogrodzie czyli kopanie, wożenie piachu,przesadzanie roślinek,a ostatnio mój przedszkolak interesuje się pielęgnacją niemowląt (chyba że względu na rychłe pojawienie się rodzeństwa) i zakłada swoim misiom pampresy,skarpetki, śliniaki,pani wychowawczyni w przedszkolu mówiła nawet że się z dziewczynami lalkami zaczął bawić, także wpadł chłopak po uszy:rofl:![]()
Tak więc w sumie zainteresowania dziewczynki i chłopcy na początku mają bardzo podobne, dlatego czy zabawkowa kuchnia,czy samochody i klocki nadadzą się i dla jednych i dla drugich ![]()
@Karcia Nie ważne jak wypasione zabawki syn dostawał i co by to nie było, to i tak najlepszymi zabawkami były plastikowe miarki kuchenne i wałek
wiec tak jak mówisz, to bardziej pod rodziców jest robione, dziecku niewiele do szczęścia potrzeba ![]()
@daga1271 W rodzinie są dzieciaki, ale moją wiedzę o dzieciach, zabawkach i o tym co teraz jest w trendach zawdzięczam tik tokowym mamom
tam to jest kopalnia wiedzy, tylko czasem trzeba weryfikować czy to co tam mówią to sprawdzone i rzetelne info, bo czasem się łapie za głowie jak niektóre powielają głupoty
ale zdecydowanie więcej nauczyłam się z tt i szkoły rodzenia niż z książek które kupiłam jak tylko dowiedziałam się o ciąży ![]()
@MamaKins ![]()
nie od dziś wiadomo, że najlepszymi zabawkami do kąpieli nie są gumowe kaczuszki a przybory kuchenne ![]()
Mam tak samo dla mnie to taki szybki sklep aby wejść pod drogą , nie wyobrażam sobie robić tam większych zakupów
Też nie lubię jak gdzieś wchodzę obojętnie a tam ktoś prowadzi sobie tego typu dyskusje jeszcze z takimi wulgaryzmami
Kaczka Monika wyglada super!
Wyswietla mi sie czesto na IG. Tak jak i ta maszyna balonów.
Mnóstwo teraz tych zabawek.
Mój dwukatek ma teraz faze na klocki: zwykle, magnetyczne, duplo
wiecznie ktores uklada.
U nas to samo. Trzepaczka kuchenna i pierdoły w misce były najlepszą zabawką ![]()
![]()
Ja nie jestem tiktokowa, tylko Instagramowa i mam wrażenie, że tam są same współprace. Tutaj polecane na forum rzeczy, zabawki najbardziej mi się sprawdzają
Jak widzę słowo współpraca (a twórcy mają obowiązek to pisać) to też biorę polecane rzeczy na dystans
jednak jest dużo zwykłych fajnych mam które dzieli się tym co kupiły i faktycznie polecają i można na nich polegać ![]()