Odnośnie słoiczków i tego od którego są miesiąca to tylko dodam, że dziecko teraz może jeść wszystko przy RD. Wiec warto sięgać po słoiczki np od 10/11 miesiąca już wcześniej, bo różnią się jedynie konsystencją, a to też ważne, żeby dziecko znało różne konsystencje
Naprawdę?
To nie wiedziałam! Myślałam, że dlatego te słoiczki mają takie oznaczenia, bo np. jakieś bardziej alergiczne substancje się później wprowadza.
Teraz generalnie zalecenia są takie, że dziecko je wszystko z wyjątkami np nie daje się mleka krowiego do picia, ale może być w przygotowywanym posiłku, nie daje się surowizny, miodu, szynek no i sól i cukier. Polecam o tym stronę rozszerzanie diety, prowadzona przez dietetyka. Jest też fajna grupka na fb, gdzie ta pani jest administratorem
https://rozszerzaniediety.pl/
To staszne. Az mnie coaki pezeszly bo sama bylam w tym dniu z dziecki na sali
Dogadalam sie z bratowa co do prezentu i chciałaby dla syna tablice manipulacyjną, warunek , ze musi byc duza . Czy macie cos do polecenia ?
A do jakiej ceny chcesz ? Jak masz na to fundusz
Najbardziej bym chciala zeby byli zadowoleni i zeby .lody serio z tego skorzystal . Mysle ze jakos do 400 zl chcialabym sie zmiescic z prezentem dla niego
https://allegro.pl/oferta/tablica-manipulacyjna-sensoryczna-montessori-xl-duza-drewniana-dla-dzieci-18034742454 A może coś takiego?
Teraz można fajnie skorzystać, bo są promocje na Black Friday i o wiele taniej te wszystkie zabawki można kupić. Ja już się rozglądam za prezentami, żeby później nie przepłacać
Ale często na te black friday zawyżają ceny, i też trzeba uważać
Super jest tylko dlaczego ten telefon jest rozowy ![]()
wlasnie to jest najgorsze jak cos fajnego sie znajdzie to taka mala glupotka sie znajdzie . Poszperam z tą firmą , moze maja tez inne kolory ![]()
Prawdziwy mężczyzna różu się nie boi!![]()
![]()
Mój teściu zajmuje się wykończeniową, dla mojego siostrzeńca robił sam taką tablicę manipulacyjna, jeju ile to miało bajerow
świetna sprawa
ale wiem, że nie każdemu się chce w to bawić ![]()
Niby tak.
Ale przecież jest ten przepis że trzeba podac najnizszą cenę z 30 dni. I to pewnie jest jakoś sprawdzane. Takze mysle, że obecnie sklepy juz tak bardzo nie kombinuja.
Aczkolwiek mogę się mylic ![]()
Też mi się wydaje, że sklepy już coraz częściej odchodzą od tej praktyki i faktycznie te promocje są, może nie spektakularne, ale są
ale przepis o podawaniu najniższej ceny sprzed 30 dni idzie łatwo obejść.
1 października buty kosztują 130 zł, 2 października sklep celowo podnosi cenę np do 230 zł
28 listopada (Black Friday) sklep robi niby “promocje” na 150 zl ![]()
I teraz my wchodzimy do sklepu i widzimy buty za 150 zł a obok etykieta ze najniższą ceną w ciągu 30 dni to 230 zł, bo te 130 to było ponad te 30 dni ![]()
Kiedyś na internecie były taki fajne porównywarki cen i na wykresie było pokazane jak się zmieniała cena np w ciągu roku, ale nie mam pojecia czy one nadal istnieją, a szkoda!![]()
My mamy taką
Super jest
@Wesola95 mój mąż też robił dla chrześniaka sama, ale to było kilka lat temu jak jeszcze nie były takie popularne
Mój mąż tak samo wędkuje i też myślę o czymś co mu się przyda ![]()
Moj to mowil o kołowrotku , nowym kiju ![]()
albo jakies skrzynke na te wszystkie pierdołki ![]()
Ja mam wrazenie , ze u nas w polsce w ogole niegdy nie bylo prawdziwego black friday , mieszkam blisko niemieckiej granicy i wtedy naprawde w sklepach jest szał , tak samo jak online np Amazon .
Jedynie co to przeceny najczesniej mozna dorwac na necie w tym okresie u nas , ale jedno jest pewnie , nie warto ulegac emocjom , tylko ma spokojnie upatrzec sobie cos wczesniej i porownac ceny
@daga1271 oo super , lepiej dołożyć bo wygląda petarda
Ja też lubię mieć wszystko wcześniej zaplanowane
Co do córeczki myślę, że w 10 miesięcy sorter czy prosta piramidka to super pomysł, a magnetyczne zwierzątka możesz potraktować jako „prezent przygotowawczy” na później. Dla męża faktycznie jest trudniej
U mnie najlepiej sprawdzają się praktyczne rzeczy albo coś z jego hobby. A dla siebie też warto pomyśleć o czymś małym, co sprawi Ci przyjemność . Lubie ten czas wręczenia prezentów i radość świąteczną Ale najgorzej myśleć co komu dać
Ostatnio mój mąż mi rzucił że on by chciał dostać hub do komputera
ale to trochę taki wspólny prezent bo jednak ja też będę go używać. Zaczęłam jednak myśleć nad czymś jeszcze komputerowym a mianowicie słuchawkach gamingowych