Prezenty świąteczne

Mój syn dostał wóz strażacki to bardzo zadowolony. A młodszy też samochodzik to mu starszy zabrał :smile: my dzisiaj też na jarmarku. Jedliśmy langosze, a do kołaczy za duża kolejka była. Wybiorę się na tygodniu.

1 polubienie

U nas dzisiaj elf dostarczył prezenty :rofl:
Mój 7-miesięczny synek dostał książeczkę sensoryczną, ale chyba będzie składał zażalenie do Mikołaja, że nie dostał kapci. Odkąd zaczął pełzać ma jakąś obsesję na punkcie kapci, więc jak zobaczył książeczkę to ledwo na nią spojrzał i poczołgał się do leżących obok moich kapci :rofl:

2 polubienia

Hmm, skoro są dość dziani i oddają zabawki to wydaje mi się, że mają ich wystarczająco i może by tak podejść do tego inaczej i coś dla tej mamy kupić? :grinning: jakiś drobiazg nawet typu czekolada, wino, bombonierka? Co myślisz? A dla dzieci może jakiś drobiazg typu bob snail czy coś? Dla mamy może coś w świątecznym klimacie ?

@Magdallenka0897 u nas dziś wielkie dekorowanie! Kupiliśmy choinkę, światełka, ozdoby, girlandy na schody - szał trwa :laughing:

@Mika1 uwiekbiam pieseczki :face_holding_back_tears: cudowny elf! Ja dziś od męża na Mikołajki dostałam kolczyki świąteczne jamniczki :

1 polubienie

Dziecko i dorośli zadowoleni :joy: syn dostał wymarzony dźwig na sterowanie, dawno nie miałam tyle wolnego i nie musiałam się martwić, że coś za cicho się bawi, później przyjechali dziadkowie wiec kolejna porcja prezentów. Chyba tyle emocji, że syn już ledwo chodzi, oby się to przełożyło na dłuższe spanie :smile::smile: i ja całkiem się nie spodziewałam ale dostałam od męża perfumy, zrobił mi tym dzień i to jeszcze jak ! Bardzo lubię takie dni :heart:

1 polubienie

Lubię wszystko z motywem piesków , genialne kolczyki

Właśnie chyba pokombinuje może dla niej bo dzieciakom podobno w pokoi zabawki się wysypują, a i słodyczy im nie dają :sweat_smile: dramat po prostu kupić takim osobom coś :grinning:

U mojego syna w grupie przedszkolnej jest dziecko, które nie dotyka słodyczy, je tylko zdrową żywność i do takiego użytku domowego ma tylko zabawki pochodzące z recyklingu lub muszą być wykonane z drewna. Ogólnie tam panuje zasada im bliżej natury tym lepiej i to też jest dosyć zamożna rodzina więc to dziecko ma wszystko. I ostatnio pojawił się temat urodzin i mam ten sam problem, bo co tu kupic ! Mam wrażenie, że co by to nie było to i tak będzie niewłaściwe, a z drugiej strony kupić jakąś porządną zabawkę z drewna dla takiego 3 latka to też spory wydatek :joy::face_with_peeking_eye:

Widzialam na IG parę razy, że był polecany jakis z Ali wlasnie.

Mam z Drame ten:

I jestem mega zadowolona. Nie sądzilam, że tyle kurzu i brudu się zbiera codziennie. A tu w pojemniczku wiecznie coś.

@Magdallenka0897 Synek rano przeszczęśliwy, że znalazl prezent przy poduszce :slight_smile: Lego duplo i książeczka grająca i byl bardzo zadowolony :slight_smile:

Ale urocze jamniczki! :grin::grin::grin:

A jak długo ci bateria trzyma na jednym ładowaniu ?

Oj dziś był dzień pełen emocji, mała nie chciała wyjść rano z pokoju na śniadanie bo zabawa była przednia. Mikołaj przyniósł klocki magnetyczne oraz drewniany zestaw do parzenia herbaty i blender :heart_eyes:
@Wesola95 u mnie jamniczki królują na sweterku świątecznym który wczoraj sobie sprezentowałam , kolczyki są mega :heart_eyes:

Mój syn nawet nie chciał obejrzeć bajki jak zobaczył prezenty :joy: a to już naprawdę coś wyjątkowego, śniadanie jadł z prędkością światła. Ja pierwszy raz od dłuższego czasu obejrzałam rano w weekend wiadomości :joy:

U nas super, na początku mała nie ogarniała, wiadomo ale potem przyjechali dziadkowie ciocia siostrzeńcy moi i oczywiście prezenty. A że mała kocha być w centrum uwagi a jedyną w tym gronie malutka jest to dziś był jej raj na ziemi :upside_down_face:

Nie umiem Ci odpowiedzieć bo ja za kazdym razem odkladam go.na stacje ładującą :slight_smile:

Ok a ile czasu zajmuje się odkurzenie mieszkania czy domu? W sensie ile tak najdłużej odkurzalas bez odkładania go ?

Na fb jest taka grupa :

i wpisałam w lupkę i jest trochę recenzji i komentarzy na temat tego odkurzacza, może to Ci pomoże w podjęciu decyzji :wink:

1 polubienie

Dzięki wielkie nawet na to nie wpadłam :blush:

Dziewczyny a od jakiego wieku zaczelyscie podkladac prezenty pod poduszke dla swoich maluchow ?

Pokaż później jak u was świątecznie się zrobiło :smiling_face::smiling_face: @MamaKins ja też mam takich sąsiadów i oni nam kiedyś dali cukierki , które właśnie nie pamiętam z czego zrobione ale były zdrowe i kupowali na allegro to może coś takiego poszukać , chociaż nie wiem czy czegoś takiego też nie ruszają :see_no_evil: @daga1271 my też chcemy się w tyg wybrać do Gd bo weekend tragedia , takie kolejki, pełno ludzi… mam nadzieję , że w tygodniu jest spokojniej

Mój syn jak zaczął pełzać to też miał taką fazę na buty. Ciągle podchodził pod półkę i zdejmował wszystkie i orzekladał. My nie chodzimy w kapciach więc musiał się zadowolić adidasami
@MamaKins mój mąż, syn stolarza, w dzieciństwie sam strugał jakieś zabawki z drewna. To weź mu zapakuj kawałek drewna i niech sam sobie zrobi. To będzie ekologicznie i montessori
@asiaott a zaczęłam jak syn miał niecałe 10 miesięcy :smile: ale ja bardzo lubię tę tradycję, i wcześniej już mężowi podkladalam