Ja wlasnie tez uwielbiam wlasciwie wszystkie tradycje swiateczne ale doszlam do wniosku ,ze mala jest jeszcze za mala a tak czy siak kazde wyjscie na miasto konczy sie powrotem z siatami pelnymi rzeczy dla niej
wiec w sumie czy nazwe to zakupami czy prezentami to jeden ciul
ale za rok juz obowiazkowo
A moze gry planszowe albo Ksiazki?
Haba ma fajne gry, drewniane dla maluszkow i starszakow. Albo jakies fajne ksiazeczki typu Wigilia u Pucia?
Chyba ze chcesz wiecej wydac to moze Albik? Moja corka dostala go na 2urodziny i jest od tego czasu w uzyciu ![]()
@MamaKins u nas pies rano zrobil dzien.
Wpadl do pokoju Tochy i zjadl pierniczki dla Mikolaja, popil mlekiem i zjadl marchewke … ![]()
![]()
ale przy tym byl taki halas jakby rzeczywiscie Rudolf parkowal na dachu.
5 rano dramat na 5aktow bo nie bedzie prezentu od Mikolaja😂 na szczescie Mikolaj podrzucil prezent do buta.
Zmeczyl mnie wczorajszy dzien
Hahahah !!
ooo dobry pies, narobił Wam zamieszania ! U moich dziadków kiedyś było podobnie ich pies w nocy zakradł się do pokoju z choinką i ta małpa była tak pazerna, że wyjadała cukierki z choinki ale to jak wyjadała, że papierki zostawały i wisiały dalej tylko, że puste. No ale niestety pewnej nocy się zaplątała w kable od lampek i wywaliła całą choinkę
dziadek się zerwał i z rurą od odkurzacza chodził po domu, bo myślał, że ktoś się włamał ![]()
@daga1271 o o to byłby najlepszy pomysł !
rozważam opcje czy w ogóle pójdziemy na te urodziny, bo wolę kupić coś mojemu dziecku niż wydawać fortunę na zabawki dla obcego ![]()
@Magdallenka0897 powiem Ci, że słodycze to chyba w ogóle odpuszczę jeśli już pójdziemy, bo naprawdę ciężko mi stwierdzić co może być dla nich jadalne ![]()
Ja spakowałam wóz strażacki który kupiłam kilka tygodni temu w Action, i którym się już bawił haha
Okej, czyli nie tylko mój ma taką fascynację
Najgorsze jest to, że odkąd się nauczył pełzać nie ma czasu na jedzenie i w ciągu dnia nie usiedzi mi spokojnie, żeby zjeść całą porcję mleka i później w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie…
Mysle ze tak do 40 minut mialam go naidluzej bez odkladania.
Sa 3 moce ssania - wiec pewnie też trzymanie baterii zalezy od tego ktorej się uzywa. Do codziennego odkurzania uzywam najslabszej.
@asiam1 jak Syn mial roczek dalismy pierwszy prezent od Mikołaja pod poduszke
Tez tak wlasnie mysle jak juz skonczy roczek , u mnie to bedzie okolo poltorej roczku to juz w ogole fajnie . Dziekuje za odpowiedz ![]()
Na swojego pierwszego Mikołaja córka miała 9 miesięcy to wtedy nie ogarniała oczywiście, ale prezent daliśmy rano i zrobiłam swoją szopkę że był Mikołaj
Następne mikołajki to już były fajne, nagrałam jak córka wyciąga z torby prezent i ciągle mówi wooow ![]()
Mikołajki prezent w skarpecie , bądź bucie . Na 24 grudnia przyjdzie Mikołaj na wigili
Oo to moja też ma aktualnie tyle
oczywiście nie ogarniała co ona z tymi pakunkami ma zrobić ale cieszyła się bardzo. A najbardziej jak przyszli do nas moja siostra z mężem i synami i dziadkowie jej no to był szał radości
Mój na pierwszego Mikołaja miał 7 miesięcy, oczywiście była choinką i jakiś prezent ale ogólnie z mężem odpuściliśmy więcej atrakcji. Dziadkowie i nasze rodzeństwo za to nie miało oporów i śmieje się do tej pory, że brakowało tylko fajerwerków ![]()
![]()
Ja teraz mówię że bliźniaki będą poszkodowane bo będą mieć kilka dni i przynajmniej my nie mamy dla nich prezentu na te pierwsze święta, ale już nie będę cyrkować
Na razie córka jako jedyne dziecko w rodzinie było obsypywane prezentami i mam nadzieję że teraz babcie, siostry mając u nas trójkę do obdarowania trochę ochłoną i nie utoniemy w zabawkach ![]()
Oj znam to, ja prosiłam co roku odkąd syn się pojawił, by wszyscy się uspokoili z tymi prezentami ale z marnym skutkiem, non stop jakieś nowe zabawki, syn ma największy pokój i wygląda jak sklep z zabawkami, ja staram się co jakiś czas zrobić porządek i te uszkodzone wynoszę pod osłoną nocy
ale co wyrzucę to dochodzę nowe. Jak zaszłam w ciążę to liczyłam, że to będzie chłopak i uda się podzielić te zabawki
ale będzie dziewczynka więc dojdzie kolejna kolekcja ![]()
![]()
Moja mama chyba nakupiła najwięcej pierdół które już zdążyłam wyrzucić, bo nie mogła się powstrzymać jak coś kosztowało tylko 5zl ale nie istotne że to badziewny plastik, który się zepsuje za 2 dni
Te dla maluszków sa jeszcze w miarę uniwersalne te zabawki to coś w spadku bedzie
ale u mnie też w końcu zaczną się pojawiać autka ![]()
U mnie autka już są, mimo, że córka pierwsza na pokładzie🫣 ja nie kupuje już prezentów daje kasę bo wiem, że matka zawsze wie co kupić … Ja dostałam na mikołajki dla małego kombinezon na zimę, gdzie mam ich chyba z 5 i całe szczęście, że siostrom powiedziałam, żeby nie kupowaly, bo chciały taki sam mi obdarować… No ale prezentów się nie wybiera i darowanemu koniowi się w żeby nie zagląda jak to mówią… Najwyżej nie złożymy go nawet założyć…
Ja będąc w ciąży mowilam, że Synek nie bedzie mial nie wiadomo ile zabawek… napatrzyłam się u męża w rodzinie na pokoje pełne wszystkiego.
No ale życie życiem i tych zabawek sie juz nazbieralo. Teraz na Mikolaja bylo Duplo i puzzle Czuczu i zabronilam kupować kolejnych pierdółek. I na szczescie wszyscy posluchali ![]()
A w brzuszku teraz dziewczynka więc znowu będzie masa nowych zabawek.
U mnie w tym roku moim rodzicom i bratu zabroniłam kupowania prezentów na mikołaja bo wiadomo było że dostanie coś od ciotki i drugiej babci i jeszcze byliśmy Mikołajkach w remizie. Rodzice kupią pod choinkę. Z drugą szwagierka się umówiliśmy że nie kupujemy w tym roku prezentów bo dzieci mają wszystkiego za dużo a poza tym są małe więc nie wiedzą co od kogo. Brat męża zawsze daje kasę bo on jest sam więc nie wie co kupić. Oczywiście babcia z ciocią kupiły traktor i ciężarówkę na pilota. Mały nie ogarnia kierowania pilotem więc jest więcej krzyku niż zabawy ![]()
najlepszy prezent kupił sąsiad bo też co roku przychodzi. Kupił mu taki motocykl który zmienia się w robota. Ma chyba ze 20 kombinacji o za każdym razem wychodzi coś nowego. Fajny prezent polecam wam jak byście chciały kupić komuś. Niby na opakowaniu 6+ ale mój 2.5 latek bez problemu ogarnia. I co najważniejsze zajmie się nim dłużej niż 2 min.
Oj znam to … ja po porodzie dostalawam mase ciuszkow, i przykro to mowic ale wykrozystalam okolo 10 procent z calosci bo reszta albo byla nie w moim guscie albo po prostu nie trafiona rozmiarem w pore roku ,bo jak dostalam kurteczke na 56 a mloda jest z sierpnia to wiadomo , ze niestety wyrosnie . Z koleji mam tez ogrom kombinezonow a mloda nosi teraz tylko merino bo tak nam najwygodniej . Szafy przepelnione ,bo szkoda wyrzucic a oddac nie ma komu ![]()
Teraz na swieta trzabylo sie poprostu dogadac co dla ktorego dzieciaczka zeby uniknac kupowania pierdół , lub czegos co albo maja albo sie nie przyda .
Tak samo moj brat przyszedl do mnieni zapytal wprost co chcemy na chrzest , czy zlotą bizuterie czy po prostu pieniadze , czy cos innego . I uwazam ,ze tak najlepiej
@Karcia o kurde ale super ! Musze pokazac bratu , na wielkanoc byloby jak znalazl
Ten akurat jest wielkościowo mały ale pewnie są większe wersje. W sumie to nie wiem kto był bardziej zainteresowany prezentem. Syn, mąż czy sąsiad bo we trzech patrzyli co jeszcze da się z niego zrobić ![]()
To jest prezent wielopokolwniowy ![]()
![]()
Moj maz mowil , ze nasza corka marzy o samochodzie zdalnie sterowanym i o robokopie
wiec moze trzeba takiego robota kupic mezowi i prezent z glowy ![]()