Prezenty świąteczne

Tak, to wygląda tak o :

Ta “latarka” jest na sznureczki dołączona do książeczki i w każdą stronę można ją włożyć od spodu i wtedy się “podświetlają” te strony i widać co tam się ukrywa :wink:

Aaaa widzisz ! To już rozumiem ! Myślę, ze synkowi by spasowała więc muszę jutro się za tym rozejrzeć u siebie ! Dla niego każda latarka to najlepsza zabawka :joy:

1 polubienie

Można zrobić swoją własną wersję :grinning:na tt widziałam dziewczyny to robiły w taki sposób :

czarna kartka, folia i biała “latarka” :grinning: działa na tej samej zasadzie co te książeczki tylko, że no wiadomo, że książeczki mogą być bardziej atrakcyjniejsze bo bardziej dopracowane i kolorowe :sweat_smile::grinning:

Moze perfum to zawsze sie przyda :wink:

1 polubienie

Latarka to tak naprawde kawalek tekturki :slight_smile:
Ale wyglada to tak u Nas:

Mały ma 2 lata i juz jakis czas sje bawi i szuka na obrazkach to co w tekscie wskazane

Nie no super, myślę że syn byłby zadowolony !! Bardzo fajnie to wygląda !

@Wesola95 może jeszcze parę miesięcy temu bym próbowała robić coś takiego, teraz to już kompletnie mi się nie chce :joy: chyba postawię na gotową wersję ! :smile:

Fajne tooo :slight_smile: można to stacjonarnie kupić ?

W Biedronce teraz są w ofercie :slight_smile:

1 polubienie

W biedronce sa, wyzej wstawiałam zdjęcie jak te książeczki wyglądają. Cena 32 zł :grinning:

My mamy wersję z Masza,ale oczywiście z promocji 1+1

Mąż - złoty łańcuszek (do tej pory nie nosił , ale już dawno zaczął mówić, że chciałby . Odkładane prawie cały rok 😅)

Brat - srebrna gruba bransoletka (akurat ma uro w Wigilię i taka faza na srebro)

Rodzice - dostaną kasę bo zbierają na nową kuchnię . Plus moze coś z ceramiki https://andyceramika.pl/

Dziadkowie - brak

Znajomi - nie robię

Chrześnica 8 lat - piżama dobrej marki

Chrześniak 4 latka - ubranka z Zary .

Dawno przestaliśmy się bawić w zabawki dla dzieci , bo wszystkiego mają nad i kupujemy wszystko co praktyczne .

Ja w tym roku postawilam na bransoletke personalizowana ze zdjeciem malej i grawerem jej inienia i daty urodzin (przyszly piekne)
Ale mam tez taka tradycje, ze zawsze na kazda okazje jako dodatek kupuje mu boskerki , firmy cornette (swietne wzory i jakosc )

To u mnie jest tradycja, że zawsze tata na święta dostawał skarpety. I teraz ta tradycja została przeniesiona na męża i zawsze mu dorzucam do prezentu jakiś skarpetki :grin:

1 polubienie

Hahaha to ja też! :joy: właśnie uwielbiam te ze świątecznymi wzorami i zawsze mężowi Mikołajki lub do świątecznego prezentu dorzucam :stuck_out_tongue_winking_eye:

Skarpety to prezent uniwersalny :sweat_smile: tak samo jak gacie dla męża :laughing:

kiedyś przeczytałam, że jak się komuś daje w prezencie buty to on odejdzie/rozstanie się z nami i teraz jak kupuje mężowi skarpety to mówię mu, że ma mi dać chociaż 1 zł żeby ode mnie w tych skarpetach nie odszedł i nie znalazł sobie innej :sweat_smile:

Oo a to o tym nie słyszałam :joy: o zegarku, że nie powinno się dawać bo odlicza czas do rozstania to słyszałam :stuck_out_tongue_winking_eye: ale my sobie dawaliśmy w prezencie i tak :sweat_smile:

1 polubienie

O butach sluszalam ale o zegarku nie . Cos mi dzwoni alr nie wiewm w którym kosciele o lancuszkach w prezencie dla partnera ale naprawde nie pamietam co tam sie mmowilo o tym

W sumie jakby tak zacząć się bardziej zastanawiać to na większość rzeczy znajdzie się ogrom przesądów :joy:

Moja mama tak mi mówiła że kupiła tacie zegarek na 40 i się rozwiedli za jakiś czas… ale oczywiście to nie kwestia zegarka, a ja nie wierzę w zabobony :see_no_evil: Kupiłam mężowi i mąż mi na urodziny, 4 lata po ślubie jesteśmy na razie na rozwód się nie zapowiada :face_with_peeking_eye:

Aaa to są takie moje dziwactwa :sweat_smile: niby w takie rzeczy nie wierzę, ale jak czarny kot mi drogę przebiegnie to pluje za lewe ramie 3 razy :grinning::sweat_smile: