@SylwiaMK obecnie lezą na szafie właśnie w takim koszu i nawet sie nie upomina
Takze chyba oddam po prostu. Musze popytac wśród znajomych czy Ktos nie chce
My ogromna ilosc dostalismy w prezentach
wlasciwiwie mozna powiedziec , ze tez unikaliśmy a same do nas przyszly ![]()
Dziewczyny doradzcie.
Muszę bratu kupić coś na prezent. Mieszka z rodzicami ale ma swój taki wielki pokój i mial na lawie w pokoju takiego chrobotka (ten mech) w szklanym pojemniczku też dostał ode mnie ale stłukł niechcący i mama się drze że jak to pusta ława KWIOTEK musi być ![]()
![]()
a brak kocha składać te modele ze sklejki i w ogóle takie pierdoły lubi więc żeby zadowolić mamę prezentem dla brata wymyśliłam takie LEGO. Co sądzicie? Brat będzie zadowolony bo do składania a mama będzie miała KWIOTKA na lawie u brata ![]()
![]()
Fajny pomysl
i tego.kwiatka nie trzeba podlewać więc nie padnie ![]()
A nawet jak spadnie - to się go posklada na nowo.
Taak! Świetny pomysł
przyjemne z pożytecznym, bo i Braciak będzie miał z tego uciechę bo sobie poskłada to i mama zadowolona, że jest kwiatek, tylko teraz zamiast podlewać trza będzie kurz ścierać ![]()
![]()
![]()
Mama tam wpadnie jak co sobota ze ścierka i kurze zetrze bo przecież mój brat nie zrobi tego tak dobrze jak ona ![]()
![]()
Też uważam, że to fajny pomysł
i nawet w dobrej cenie znalazłaś tego kwiatka!
Świetny pomysł! Brat na pewno będzie zadowolony z takiego prezentu ![]()
O tak , super ! 2 pieczenie na 1 ogniu . I mama zadowolona i Braciak tez . Swoja droga bardzo fajnie wyglada ten bambusik , jest taki estetyczny .
Super bierz prezent oryginalny , brat będzie mieć zajęcie , a i podlewać nie trzeba
nie zwiędnie , nie zgnije
i joe uschnie kwiat idealny dla mężczyzn. ![]()
A co myslicie na temat tego, że dziecko 5 lat uwielbia miecze świetlne, pistilety laserowe itp? Czy pozwalacie swoim dzieciom bawieniem sie takimi zabawkami? U nas w przedszkola kategoryczny zakaz takich zabawek i nawet jak dzidcko na bal karnawałowy przebierze się np w pirata to bez dodatków musi być
Moim zdaniem bez przesady. Dla dziecka które ma wyobraźnię miecz bez miecza nie jest problemem. Może wziąć co kolwiek i udawać że to miecz jeżeli będzie chciał. Może nie tylko same miecze czy pistolety ale jeżeli jakiś ma to nie uważam żeby był to problem. Jak z większością rzeczy wszystko z umiarem. A wiadomo że zakazany owoc smakuje najlepiej więc nie wiem czy czasami to zakazywanie pewnych zabawek nie ma odwrotnego skutki. A tak z ciekawości dlaczego w przedszkolu jest kategoryczny zakaz ?
Mój syn nie ma 2 lat a czasem udajemy że walczymy na miecze
mamy taką książkę do ćwiczenia mowy i tam jest głoska/sylaba “dzia” i jest przedstawiona jako ruch mieczem ![]()
Jest to przedszkole prywatne, po prostu maja takie zasady. Jak mój syn zrobił z klocków piestilet to Pani poprosiła aby wiecej nie budował i że nie wolno ![]()
Gdy mieli latem dzień na ogrodzie z basenem i mieli przynieść zabawki do wody to pistolet na wode nie przeszedl. Jak brzeprał sie za kowboja to musił być bez postoletów
rozumiem, że na strzalki nie bo Pani by nie upilnowały czy ktoś ta strzałką nie dostanie no ale takie po prostu z głosem albo z kloców to chyba nie jest nic złego
u nas w domu pozwalam mu na takie zabawy. Teraz na mikołaja chciał strój power rengersa i do tego miecz świetlny i bawi sie tym normalnie w domu tylko tłumacze mu, że nie wolno nikogo mocno uderzyć, nie wolno celowac w nikogo gdy pistolet ma strzałkę z racji tego, że można komuś zeobić krzywde itp. No ale tam jest kategoryczny zakaz wszystkiego co „namawia do przemocy” ![]()
w domu bym pozwalała, ale wiadomo że z zasadami, ze nie bijemy ludzi, nie w twarz itp… wolę żeby dziecko latało z mieczem niż siedziało z tabletem ![]()
fakt że ja takich zabaw nie lubie, ale mąż się będzie bawił z synem
myśle, że dla malucha to nie jest żadna przemoc tylko po prostu zabawa w bohaterów czy tam rycerza
ja za dzieciaka wprawdzie bawiłam się lalkami, ale mój mąż bawil się w strzelanie patykami i wcale na bandyte nie wyrósł
No i dobra powiedzmy, ze zakaz w przedszkolu jeszcze rozumiem, ale że pirat bez szabli na balu? To już dla mnie dziwne ![]()
U nas w przedszkolu jest podobnie, nic z takich rzeczy, bo to źle wypływa na dzieci. Ale z drugiej strony na Mikołaja dzieci dostały paczki ze słodyczami i niby ten cukier źle nie wypływa ? Taka hipokryzja trochę ale weź zwróć uwagę ![]()
U nas w tym roku zdecydowaliśmy że robimy prezenty tylko dzieciom bo jakbyśmy robili każdemu prezenty to chyba byśmy wszyscy zbankrutowali hahaha a i tak prezenty zaczynamy już kompletować powoli właśnie od października żeby to aż tak tym budżetem w grudniu nie wstrząsnęło
U mojej znajomej mają taki fajny patent, że kupują dzieciom, ale też co roku robią losowanie i każdy dorosły losuje innego dorosłego i robi mu prezent, także każdy z wigili wychodzi z czymś ![]()
W sumie fajny pomysł może za rok spróbujemy ![]()
To jest super mielismy takie cos w klasie jak chodzilam do szkoly ![]()