Ale córka dobrze myśli, rzeczy na halloween już jest garstka, więc już teraz trzeba się zaopatrywać na rzeczy świąteczne bo później nic nie znajdziesz ![]()
No to w sumie masz rację… my jak szukaliśmy rok temu obrusu to już nie było i przez internet zamawiałam ![]()
Kupiłam już kilka prezentów zawsze to też lżej finansowo
Najgorzej, że w grudniu już prawie nic nie ma… Wszystko wykupione:/
To racja ludzie się rzucają od razu jak wystawią ![]()
niedługo w grudniu to będziemy rzeczy na Wielkanoc kupować zamiast bałwanków będą króliczki ![]()
![]()
Od siebie polecam też kupowanie prezentów w styczniu kiedy są wyprzedaże świąteczne i zimowe
co roku kupuję tak jakieś dodatki do prezentów i wtedy sobie rok czekają w kartonie na swój czas:smiley:
Też tak czasami robię albo kupuję między świętami a nowym rokiem w tedy tez są fajne promocje o za grosze można rzeczy kupić
Ja też nie mam pomysłu na prezenty dla córki, ani dla innych dzieci… Muszę się podpytać rodziców może dam pieniążka na większy prezent po prostu.
Już od 2 lat tak robię - to duże ułatwienie i przede wszystkim oszczędność i czasu i pieniędzy ![]()
Wprowadziłam też tradycję, że zamiast kupować dzieciakom na 6 grudnia prezenty dostają ode mnie recznie robione kalendarze adwentowe - i wlasnie te wszystkie drobiazgi do nich zwykle kupuje w tym okresie po swiatecznym ![]()
W listopadzie chyba są najlepsze promocje na ten black friday ale to też trzeba uważać
To prawda nie dajmy się zwariować, wiadomo nie kąpiemy się codziennie z takimi rzeczami
To wygląda super nieraz sam by się takim czymś pobawił ![]()
![]()
Ja w styczniu mam taki przesyt świąt i prezentów że wgl nie mam do tego już głowy ![]()
U nas to by rok nie przeleżało
a wgl to też problem z przechowywaniem tego by byl
Ja zawsze kupuję mężowi coś co potrzebuje aktualnie, uważam że takie praktyczne prezenty są najfajniejsze
a dzieciom to zawsze moim kryterium jest “czy ja bym chciała się czymś takim bawić:joy:” i powiem szczerze że zawsze działa, dzieciaki zawsze kochają ode mnie prezenty. Fajne są takie które też trochę uaktywnią dziecko i będą musiały samodzielnie pomyśleć czy coś zrobić ![]()
Ja jeszcze daleko, daleko i jeszcze dalej…![]()
To warto myśleć nieraz wtedy o wyprawce dla dziecka do szkoły jak ma się miejsca dość
Ja też ! Omijam ten regał w action jak ognia ![]()
Też ostatnio myślałam co napisać w liście do Mikołaja, mój syn będzie miał 10 msc kompletnie nie mam pomysłu na prezent.
Styczeń to dla mnie też taki czas na odpoczynek od tego wszystkiego ![]()